Kediler elma yer mi? Faydaları nelerdir?

12 Ocak 2022
1747
Kediler elma yer mi? Faydaları nelerdir?

Kediler elma yer iken onları seyretmek ne kadar hoş, değil mi? Çıkarttıkları seslerin yanı sıra iştahlı davranmaları hoşumuza gider. Çünkü bunu severek yaparlar. Bizler de vitaminlerinden yararlandığı için mutlu oluruz. Ancak bizler için faydalı olan sebze ve meyveler kediler için zararlı olabilir. Bazılarını yemeleri ciddi sağlık problemleri yaşamalarına yol açabilir. Bunun olmasını da asla istemeyiz. Elma kediler için faydalı bir meyvedir. Bu nedenle kedinize yemesi için izin verebilirsiniz. Yapmanız gereken hangi miktar ve şekilde yemesi gerektiği hakkında bilgi sahibi olmaktır. Bu nedenle sizlere destek sağlayacak bir rehber hazırladık. İşte kediler için elmanın faydaları, hangi ölçüde ve şekilde yemeleri gerektiği hakkında bilgiler…

Kediler elma yiyebilir mi?

Sağlığımız için çok faydalı olan elma çeşitli tür ve renklere sahiptir. Lezzet olarak bazen ekşi bazen de tatlı olabilir. Bu elmanın olgunluğu ve cinsi ile alakalıdır. Bizler hem sağlığımıza yararı olduğu hem de tadını sevdiğimiz için elmayı yeriz. Eğer evde yalnız değilsek birlikte yemek ayrı bir keyif ve lezzet verir. Dostlarımızın bize ortak olmasını çok severiz. Bu dostlardan biri de kedilerdir. Üstelik kediler de elma yiyebilir. Bu yüzden onlara ödül atıştırmalığı olarak elma verebiliriz. Ancak elmanın kedilere hangi miktarda ya da nasıl hazırlanarak verilmesi gerektiğini öğrenmemiz gerekir.

Kediler için elma nasıl hazırlanmalıdır?

  • Elma iyice yıkanmalıdır.
  • Elma çekirdekleri zehirlidir. Bu nedenle yerken elma çekirdeklerini çıkartırız. Bu kediler için de geçerlidir. Kedinize elma verecekseniz, çekirdeksiz olması gerekir.
  • Elmanın kabukları soyulmalı, çekirdekleri ve sap kısımları çıkartılmış olmalıdır. Kabuklu elmanın kabuğu kedinizin boğazın yapışabilir. Bu tehlikeden uzak durmak için kabukların soyulması şarttır.
  • Elmanın en iyi hazırlanma şekli blenderdan geçirilmesidir. Eğer blender yoksa, rendeleyebilir ya da elma yumuşaksa çatalla ezebilirsiniz. Püre hâline gelen elmayı kedinize mama içerisine ekleyerek ya da sade olarak verebilirsiniz.
  • Kedinize ilk kez elma verecekseniz, ek gıdaya yeni geçiş yapan bir bebek gibi küçük miktarlar ile başlamalısınız. Elmaya alerjisi olup olmadığı kısa sürede ortaya çıkacaktır. Elma alerjisi çok nadir görülmektedir.

kediler elma yer mi

Kediler için elmanın faydaları

  • Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
  • C vitaminine sahip olduğu için vitamin alımlarını destekler.
  • Kalsiyum içerdiği için kedilerin kemik ve dişlerine oldukça faydalıdır.
  • Elmanın içerdiği vitamin ve kalsiyumlar; C vitamini, A vitamini, potasyum, fosfor, kalsiyum, riboflavin.
  • Çok faydalı ve vitamin deposu olmalarının yanı sıra, mineral kaynağı ve antioksidanlarda da yüksektir.
  • Kalp hastalıkları risklerini azaltır.
  • Kolon karşı koruma sağlar.
  • Kilolu kedilerin zayıflaması için diyetlerine eklenebilir. (veterinere danışmak gerekir)

Elma dışında kediler pek çok meyveyi yiyebilir. Onlar için sağlıklı olan pek çok meyve sebze bulunmaktadır. Bunların yanı sıra kediler peynir yer mi ya da süt içebilir mi sorularının yanıtlarına da ulaşmanız gerekebilir. Çünkü bilinenin aksine süt kediler için zararlı olabilir. Bu ve bunun gibi önemli bilgiler için yazılarımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kedilere elma vermenin riskleri var mıdır?

Elmanın sağlıklı ve lezzetli bir meyve olduğunu belirttik. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı hususları da bulunmaktadır. Bu nedenle uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz.

  • Elmalar kediler için sağlıklıdır. Ancak şeker hastalığına sahip kediler için zararlı olabilirler.
  • Kediniz elmayı ilk defa yiyorsa, ishal ve kusma belirtileri gösterebilir. Bu nedenle ilk defa verecekseniz, çok az miktarda olmalıdır.
  • Elma ara sıra ve az miktarda verilmelidir.
  • Kedinizin elmayı çekirdekleri ile birlikte yediğinden şüphelenirseniz, acilen veterinere gitmelisiniz.
  • Kedilerin kilo, yaş ve bunun gibi fiziksel özellikleri göz önüne alınarak onlara özel beslenme programı oluşturulur. Bu nedenle kedinizin kilosu ve rahatsızlıklarını göz önünde bulundurarak ona vereceğiniz besinlerin kalorisini de hesaplamanızı tavsiye ederiz.

Elma, kediler için çok faydalıdır. Belirli ölçülerde verildiğinde tüylü dostunuz birçok kazanıma sahip olur. Kedilerde vitamin eksikliği gibi problemler görüldüğünde takviyelerin yanı sıra özel bir beslenme ile desteklenmeleri gerekir. Bağışıklık sistemlerinin güçlü olması ve kan değerlerinin dengeli olması, onlar ile daha fazla anıya sahip olacağımız anlamına gelir. Ne kadar sağlıklı olurlarsa o kadar uzun yaşarlar.

Elmanın farklı çeşit tür ve renklere sahip olduğunu belirttik. Bu nedenle kediler yeşil ya da kırmızı elma yer mi soruları aklınıza takılabilir. Kediler her çeşit elma yiyebilir, diye belirtmek isteriz. Elmanın genel çeşitleri yiyebilseler de bazı elmalar hoşlarına gitmeyebilir. Bu nedenle farklı renk ve türlerini deneyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kediler için elma çok faydalıdır. Eğer diyabet rahatsızlığı ya da elmaya alerjisi yoksa kedinize elma verebilirsiniz. Elmanın az miktarda ve uygun şekilde hazırlanmış olduğuna dikkat etmelisiniz.

Kediye elma vermek için öncelikle elmayı yıkamalısınız. Ardından kabuklarını soymalı, sapları ve çekirdek kısımlarını çıkartmalısınız.

Kediler elmayı çok sever. Bunun birçok nedeni olabilir. Tat alma duyuları çok az olsa da koku duyuları kuvvetlidir. Bu nedenle elmanın kokusu hoşlarına gider.

Kedilere elma sirkesi verilir. Ancak çok az miktarda ve mama içerisine damlatılması gerekir. Belirtmek isteriz ki, kediler sirkeden nefret ederler. Sirke dökülen bir alana yaklaşmak istemezler. Bu nedenle mamalarını da yemek istemezler. Sirke pirelerin temizlenmesi ve bunun gibi konularda büyük faydaları bulunmaktadır.

Kedinizde elma alerjisi ya da diyabet rahatsızlığı yoksa elma yemesinde sakınca bulunmaz. Kediler için zararlı olan elmanın kabukları, sapı ve özellikle de çekirdekleridir. Bu nedenle uygun şekilde hazırlanıp verilmelidir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.