Kediler tavuk yer mi? Kediler haşlanmış tavuk yer mi?

19 Ağustos 2021
4840
Kediler tavuk yer mi? Kediler haşlanmış tavuk yer mi?

Kedinize yemek yerine tavuk yedirmek istiyor ve kedilerin tavuk yiyip yiyemediğinden emin olamıyorsanız doğru adrestesiniz. Kediler tavuk yer mi sorusuna en kapsamlı yanıtı burada bulacaksınız! Öncelikle kuru veya yaş mamalar her ne kadar kedilerin diyeti için yeterli olsa da, bazı zamanlar kedi sahiplerinin çeşitli alternatifler aradığını bilmelisiniz. Bu kapsamda da yüksek protein ve düşük yağ oranı ile tavuk, kediler için en iyi alternatiflerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Peki kediler tavuk yiyebilir mi? Kediler tavuk yiyebilir ancak uygun şekilde hazırlandığı takdirde. Uzmanlar sade tavuğun iyice pişene kadar kaynatılmasını ve içerisinde fazla yağ bulunmamasını tavsiye ediyor. Bunun dışında aşağıdaki başlıkları da inceleyerek kedilerin tavuk yemesi konusunda daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kediler Tavuk Yer mi?

Evet, yukarıda da söylediğimiz gibi kediler tavuk yiyebilir. Kedilerin sevdiği bir et ürünü olan tavuğun en uygun şekli ise tavuk göğsüdür. Düşük yağ oranı ve yüksek protein kediler için hem güvenli hem de sağlıklı bir beslenmedir. Bunun dışında kedinize tavuğu nasıl vereceğiniz ise en önemli konulardan biridir. Kedilerin beslenme diyetini tam olarak kavrayamayan ya da iyi niyetli kişiler kedilere çiğ tavuk eti dahi vermenin doğru olduğunu düşünür. Ayrıca kemik ve tavuk derisi de kediler için sakıncalı besinler arasında yer alır. Eğer kedinize tavuk vermeyi planlıyorsanız, tavuk göğsü ya da haşlama tavuk vermenizin daha doğru olduğunu bilmelisiniz.

Kediler Tavuk Sever mi?

Evet, genellikle kediler tavuk yemeğini severler. Sadece akşam yemeğinizi yerken kokusunu aldığı için duyacağınız miyavlamalar ile değil, aynı zamanda çoğu kedi mamasının içinde tavuk aroması olduğu gerçeği ile bu durum kanıtlanmaktadır. Kediler için tavuk hem yaygın hem de popüler olan bir besin türüdür. Ve gerçekten çoğu kedi tavuğu sever ve sevecektir de! 🙂

Kediler Tavuktan Nefret Eder mi?

Bazı kediler tavuğu severken, tahmin edersiniz ki bazı kediler de tavuğu sevmez. Teoride payına düşeni isterler ancak bu payı verdiğiniz zaman bunu görmezden gelebilirler. Ve sadece tavuk aromalı ikramları tercih edebilirler.

Tavuk Kedileri Öldürebilir mi?

Tavuk yiyen kedi

Tavuk genel olarak kediler için güvenli ve sağlıklı olsa da, sorunlara neden olabilecek ve hatta çok daha kötüye giderek ölümlere bile yol açabilecek bazı durumlara sahiptir. Öncelik olarak bir kediye vereceğiniz herhangi bir tavuğun sade ve kemiksiz olmasına özen göstermelisiniz. Pişmiş tavuk kemikleri çok kolay bir şekilde parçalanacağı için mideye zarar verir ve boğulma tehlikesi oluşturabilir. Eğer kedinizin kemikleri çiğnemesine izin verecekseniz, boyun kemikleri gibi ham ve sağlam kemiklerden vermeniz gerekmektedir. Bunların dışında çiğ tavukta bir dizi potansiyel tehlikeyi beraberinde getirir.

Vahşi doğada kediler tabii ki çiğ kuşları yiyebilirler ancak çiğ tavuk onlar için sorunlu olabilir. Çünkü çiftlikte yetiştirilen çiğ tavuk kedilerde toksoplazma, salmonella, kusma, ishal, dehidrasyon ve mide rahatsızlığına yol açabilir. Eğer bir kedi çok uzun bir süre bu şekilde hasta kalırsa, bu durum organ hasarına ve ölüme bile neden olabilir. Eğer kedinizi çiğ tavuk ile beslemek istiyorsanız, bunun güvenilir bir kasaptan geldiğine emin olun ve çiğ beslenme ile ilgili bilgileri veteriner hekiminiz ile konuşarak ondan yardım alın. Öte yandan kedilere verilen tavukların baharatsız olmasına dikkat edin. Kediler sarımsak ve soğandan kaçınmalıdır çünkü bu gıdalar onlar için fazlasıyla zehirlidir. Aynı zamanda tuzlu olmamasına da özen göstermelisiniz.

Kediler İçin Tavuk Ne Kadar Güvenlidir?

Her ne kadar tavuk kediler için yeterince güvenli olsa da, tavuk ihtiyaç duydukları tüm besinleri sağlayamadığı için tek başına her zaman verilmemelidir. Kedinize tavuk verirken yalnızca küçük bir miktarda vermek istiyorsanız, but ya da tavuk göğsü parçasını haftada birkaç kez verebileceğinizi söyleyelim. Tavuk tam bir öğün olarak hesaplanmaz ancak iyi bir yemek takviyesi konumundadır. Sade haşlanmış tavuk, kedilere en iyi verilebilecek tavuk türüdür. Ayrıca bu tavuğun derisi de olmamalıdır. Aynı zamanda hasta bir kediye tavuk vermekte oldukça iyi bir fikirdir. Bir kediyi yiyeceğe ilgisiz bırakan ishal ya da kusma gibi hastalıklardan sonra yumuşak tavuk ve pirincin verilmesi oldukça iyidir. Yetişkin kediler enerji ve lif artışı sağladığı için zaman zaman tavuk yemekten çok daha iyi şekilde faydalanırlar.

Kediler İçin Tavuğun Sağlığa Yararları

Tavuğa bakan kedi

Tavuğun kediler için pek çok faydası vardır. Bu faydalar sadece ette değil aynı zamanda kemiklerde de yer alır. Ancak bu kemiklerin boğulma konusunda endişelenmenize gerek kalmaması için et suyu haline getirilmesi gerekir. Peki kediler için tavuğun faydaları nelerdir? Hemen sıralayalım;

  • Bol yağsız proteindir.
  • Taurin, sağlıklı kalmak için kedilerin ihtiyaç duyduğu bir mineral olduğu için et ne kadar koyu olursa içinde o kadar fazla tauirin olur.
  • Tavuk kemik suyu, karaciğer, sindirim, bağışıklık sistemi, eklemler, kemikler ve hidrasyon için iyidir ve kilo vermeye ya da kiloyu dengede tutmaya yarar. Hem yemeleri için kolay bir besin hem de iyi bir besin kaynağı olduğu için, özellikle yaşlı kedilere ya da zayıflamış kedilere bunu vermeniz daha faydalı olacaktır. Ayrıca düşük ve sodyumsuz olduğundan emin olmak için kendiniz yapmanız daha doğrudur. Böylece içine ne koyduğunuzu bileceksiniz.
  • Kalorisi düşük olduğu için oldukça iyi bir muamele yapar.
  • Kedi midelerine karşı naziktir ve genel olarak çok sevilir.
  • Selenyum için harikadır.
  • B6 vitamini ve fosfor gibi besinler ile doludur.
  • Kas geliştirmenin yanı sıra sağlıklı kemikler ve dişlerle de bağlantılıdır.

Kediler İçin Tavuk Zararlı mı?

Ölçülü ve uygun bir şekilde verildiği takdirde tavuk, kediler için zararlı bir besin değildir. Hep bahsettiğimiz gibi tavuk eti yüksek oranda protein ve düşük oranda yağ içerir ve kedilerin beslenme diyetine uygun bir takviye olarak bilinir. Ancak tavuk eti kediler için bir ana gıda olmamalıdır ve sadece ek bir gıda olmalıdır.

Kediler Çiğ Tavuk Yer mi?

Çiğ tavuk kedilerin vücudunda parazit oluşumuna sebep olduğu için kedilere çiğ tavuk eti verilmesi tavsiye verilmez. Hatta kedilere sadece çiğ tavuk değil, aynı zamanda hiçbir türlü et çiğ verilmemelidir. Çiğ ette ve çiğ tavukta bakteri üretimi görülür ve bu nedenle çiğ tüketmelerini engellemelisiniz. Böyle zamanlarda pek çok kedi sahibi, sokak kedilerin çiğ et yediğini örnek olarak gösterebilir. Ancak sokak kedilerinin yaşam süreleri evde yaşayan kedilere nazaran çok daha kısadır. Üstelik sokak kedileri hayatta kalabilmek için pek çok besini tüketir ve büyük bir çoğunluğu sağlıklı değildir.

Bunun dışında kediler doğada hayvanları avladıktan sonra avlarını hiç bekletmeden tüketirler ve böylece et üzerinde bakteri oluşumuna izin vermemiş olurlar. Ancak günümüzde tavuk etleri ve diğer et ürünleri işlenmiş olur ve sofralarımıza gelmeden önce üretim, lojistik ve satış gibi aşamalardan geçer. Bu sebepten dolayı bu etler pişirilmeden tüketilirse, çeşitli bakteri ve parazit oluşumuna sebep olur. Son olarak kedilere sadece çiğ tavuk değil genel olarak hiçbir et türünü çiğ olarak vermemeniz gerekmektedir. Bu tür gıdalar sokak ya da ev kedisi fark etmeksizin herkes için sağlıksızdır.

Kediler Tavuk Kemiği Yer mi?

Tavuk kemiği yiyen kedi

Hayır, kediler tavuk kemiği yemez daha doğrusu yememeli. Kediler her ne kadar bazı durumlarda tavuk kemiğini yeseler de, kemikler kedilerin ısırıkları ile küçük ve keskin parçalara bölündüğü için, tavuk kemikleri boğazına ve bağırsaklarına zarar verebilir. Kedilerin tavuklara olan düşkünlüğünü herkes bilir. Bazen iyi niyetli düşünülen ve bilmeden yapılan pek çok şey aslında kedilere zarar verebilir. İnsanlar, sokak kedileri başta olmak üzere yemeklerden artan tavuk kemiklerini kedilere verirler. Ne yazık ki bu doğru bir durum değildir. Bu kemiklerin kedilerin boğazına takılma olasılığı vardır. Ve takıldığında da tavuk kemiği kedilerin nefesini kesebilir ve hayatlarını kaybetmelerine neden olabilir. Kedilerin kuvvetli ve keskin dişleri vardır ve bazen tavuk kemiğini yerken kemikleri kırabilirler. Kırılma ile beraber kemiklerin ucu daha sivri hale gelir ve kediler yaralanabilir.

Kediler Haşlanmış Tavuk Yer mi?

Evet, kedilere tavuk vermenin en sağlıklı ve en güvenilir yolu, tavuğu haşlayıp vermektir. Kediler yemeklerde ekstra yağ ve baharat aramadığı için haşlanmış tavuk onlar için en iyi besindir. Ancak burada da önemli olan bir konu vardır o da tavuğun hangi bölümünü kedinize vereceğinizdir. Tavuk butu yağlı bir bölüm olurken, kanat ise fazlasıyla kemik içerir. Bunları göz önünde bulundurarak, düşük yağ oranı ve yüksek proteini ile tavuk göğsü kediler için en iyi seçenektir.

Kediler Tavuk Derisi Yer mi?

Tavuk derisi yüksek yağ oranına sahip olduğu için kedilerin tavuk derisi yemesi pek önerilmez. Üstelik tavuk eti kadar protein de içermez. Bu nedenle ev kedilerine ya da sokak kedilerine tavuk derisi vermemelisiniz.

Yavru Kediler Tavuk Yer mi?

Evet, yavru kediler de tavuk yiyebilirler. Özellikle yağsız, tuzsuz ve baharatsız haşlanmış tavuk, yavru kediler için idealdir. Ancak tavuk eti, yavru kediler için bir takviye gıda olarak konumlanmalıdır. Çünkü yavru kedilerin daha pek çok farklı vitamine ihtiyacı vardır. Öte yandan yavru kediler çok daha hassas oldukları için bu dönemde nasıl beslendiklerine ekstra özen göstermek gerekmektedir. 2 – 4 aylık sürede yavru kedilerin kemik yapısı güçlenmeye devam ettiği için yağsız, tuzsuz ve baharatsız bir şekilde sunulan tavuğu yiyebilirler. Ancak az önce bahsettiğimiz gibi tavuk etinin yavru kediler için sadece bir takviye gıda olarak konumlanması gerekir. Gelişme çağındaki yavru kediler birçok farklı vitamin ve minerale ihtiyaç duyar ve onlar için özel üretilen kuru ve yaş mamalar tüm vitaminleri tek başına karşılayabilir. Ancak tavuk eti için durum böyle değildir.

Kedilere Tavuk Nasıl Verilir?

Tavuk yalayan kedi

Kedilere yağsız, tuzsuz ve baharatsız bir şekilde haşlanan tavuk vermek daha iyidir. Çiğ tavuk verilmemesi gerektiği gibi aynı zamanda baharat ve sos gibi ürünler de tavuğun içerisinde karıştırılmamalıdır. Evde hazırlanan mamalara tavuk katmak isterseniz, tavuk ciğerini kullanarak ciğer haşlama yapabilirsiniz. Bu besin değeri bakımından içeriği oldukça zengin malzemelerden oluşan bir tariftir.

Sonuç;

Kediniz için biraz yemek takviyesi arıyorsanız, tavuk kesinlikle listenin başında yer almalıdır. Taurin ve protein bakımından yüksek ve kalorisi düşük olan tavuk, genellikle kediler tarafından iyi karşılanır. Üstelik hazırlanışı da bir o kadar kolaydır. Ayrıca yaşlı ve hasta kedileri yemeye ikna etmek için tavuk iyi bir besindir ve özellikle kemik suyu besinler ile doludur.

Kediniz İçin Alternatif Diğer Atıştırmalıklar 

Bazı alternatif ikramları denemek isterseniz bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Kediler yeni yiyecekler konusunda oldukça seçici olabilirler ve rutinleri değiştiği takdirde ise protesto edebilirler. Öte yandan kedinizi yeni besinlerle tanıştırmak hem sizin hem de kediniz için keyifli olabilir. Ancak tam öğünleri asla insan mamaları ile değiştirmemelisiniz. Düzgün formüle edilmiş bir kedi maması, bir kedinin dengeli beslenmesi için gerekli tüm besinlere sahiptir. Peki kedinizin denemesine izin verebileceğiniz bazı yiyecekler nelerdir? Bir bakalım;

  • Sade ve iyi pişmiş tavuk, dana eti ya da hindi
  • Kahverengi pirinç ya da arpa gibi bazı tahıllar
  • Kabak
  • Havuç
  • Omlet
  • Yeşil dolmalık biber
  • Ispanak
  • Bezelye
  • Brokoli
Ayrıca Bakın!

Kediniz İçin En Uygun ve Farklı Tavuklu Tarifler

Tavuk maması

Tavuk Çorbası

Yapılışı;

İlk olarak 1/4 su bardağı tavuk suyu ve 1/2 çay kaşığı toz bira mayasını karıştırın. Tavuk suyunu elde etmek için tavuğu haşlayın. Tavuk kaynadıktan sonra kemikleri çıkarın. Daha sonra tavuk çorbasını kedinize küçük porsiyonlar halinde verin. Unutmadan, çorbayı soğuttuğunuzdan emin olun. 

Tavuklu ve Yeşil Fasulyeli Mama

Malzemeler; 

  • 300 – 400 gram tavuk eti (göğüs, kalça ya da but olabilir) 
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 5 6 adet yeşil fasulye
  • İsteğe bağlı olarak seçtiğiniz tahıldan yarım su bardağı ya da kuru ekmek

Yapılışı;

Eti ve kabuklarını soyup küp küp doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyin. Hepsini kısık ateşte haşlayın. Haşladıktan sonra tavuk etlerini tencereden çıkartın. Kesme tahtasında küçük parçalara ayırın ve yeniden tencereye atın. Tahıl eklemek isterseniz, tam bu aşamada tencerenin içine ekleyin ve tencerenin ağzını kapatın. Yumuşayana kadar bekleyin. Tüm malzeme yumuşadığında ise kaşıkla iyice karıştırın ve isterseniz püre haline getirin. 

Hindili ve Patatesli Mama

Malzemeler; 

  • 300 – 400 gram hindi eti
  • 1 adet patates 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;

İlk olarak patatesleri soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Hindi eti ile birlikte kısık ateşte hepsini haşlayın. Daha sonra eti küçük parçalara ayırın. Ardından yağ ekleyin ve tüm malzemeler birbirine geçene kadar iyice karıştırın.

Tavuklu ve Havuçlu Mama

Malzemeler; 

  • Havuç
  • Tavuk
  • Bira mayası

Yapılışı;

İlk olarak burada dikkat etmeniz gereken detay tavuğun iyice haşlanmasıdır. Eğer tavuk yeteri kadar haşlanmazsa, kedilerin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Tavuğu iyice haşladıktan sonra havuçları da aynı şekilde haşlayın ve daha sonra havuçları ezin. Daha sonra tüm malzemeleri bir araya getirin ve üzerine bira mayası ekleyin. Bu işlemin ardından da soğuması için mamayı buzdolabına koyun. 

Tavuk Ciğeri

Malzemeler; 

  • 4 tavuk ciğeri
  • 1 yemek kaşığı patates ya da tatlı patates
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı taze maydanoz

Yapılışı;

Küçük bir tencerede suyu kaynatın ve tavuk ciğerlerini yaklaşık 3 dakika pişirin. Patatesi ya da tatlı patatesi çatalla ya da mutfak robotunda ezin. İyi bir kıvama geldikten sonra tavuk ciğerini ekleyin ve yeniden karıştırın. Kedinize vermeden önce zeytinyağı ve maydanozu karıştırarak üzerine ekleyin.

Tavuk ve Balkabağı Köftesi

Malzemeler; 

  • 1 su bardağı tavuk
  • 1/2 su bardağı kabak püresi
  • 1 yumurta
  • 1/4 su bardağı süzme peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/3 su bardağı pirinç unu
  • 1/2 su bardağı organik yulaf

Yapılışı;

Bu köfteleri yapmak için ilk olarak tavuğu çok küçük parçalara ayırın. Tüm malzemeleri karıştırın ve katıların sıvılar ile iyi bir şekilde karıştığından emin olun. Uygun bir kıvam yakaladığınız da köftelere eliniz ile şekil verin. Köfteleri yulaf ile yuvarlayın ve eğer organik yulafınız yoksa kepekli un da kullanabilirsiniz. Daha sonra bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına koyun ve 12 – 15 dakika pişirin. Dışı kızardığında oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Son olarak ekleyelim, köfteler buzdolabında 5 – 6 gün ya da dondurucada 3 aya kadar saklanabilir. 

Tavuk Maması

Malzemeler; 

  • 1 tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze maydanoz
  • Organik yulaf

Yapılışı;

Tavuk göğsünü ince dilimler halinde kesin ve kestikten sonra mutfak kağıdı ile kurulayın. Üzerlerine zeytinyağı ve maydanoz ekleyin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve tavuk parçalarını dizin. Yaklaşık 15 dakika ya da altın kahverengi olana kadar tavukları fırında pişirin. Ardından dilimleri ters çevirin ve bir 10 – 15 dakika kadar tekrar pişirin. Fırından çıkardığınızda oda sıcaklığında soğutun ve kedinize o şekilde verin.

Sıkça Sorulan Sorular

Kediler için tavuk pişirmenin en iyi yolu nedir? 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi çoğu uzman, sade tavuğu iyice pişene kadar kaynatmayı ve içerisine fazladan yağ konulmamasını tavsiye eder. Buradaki en önemli şey ise, tavuğu soğan ya da sarımsak gibi baharatlarla lezzetlendirmeyin. Çünkü bunlar kediler için zehirli besinlerdir.

Kedileri tavuk ile beslemek doğru mu?

Kediler et yiyicidirler ve güçlü bir kalp, iyi bir görüş ve sağlıklı bir üreme sistemi için etten protein almaları gerekir. Bu nedenle kedilerin tavuk, hindi, pişmiş sığır eti ve az miktarda yağsız şarküteri gibi besinleri yemesi normaldir. Ancak çiğ ya da bozulmuş et kedinizi hasta edebilir.

Kediler için çiğ et mi yoksa pişmiş et mi daha iyi?

Kedinizi kuru ya da yaş mama ile beslemek gayet normaldir. Ancak bazı zamanlarda kedinizin diyetinde pişmiş ya da taze et gibi çeşitli alternatifler kullanabilirsiniz.

Haşlanmış tavuk kediler için iyi mi?

Ara sıra haşlanmış tavuk gibi pişmiş etleri kedinize verebilirsiniz. Ancak içerisinde pişmiş kemik, soğan ya da diğer toksik maddelerin bulunmadığından emin olmalısınız.

Kedimi her gün tavuk ile beslemek doğru mu?

Kedinize verdiğiniz tavuğun her zaman pişmiş ve tercihen haşlanmış olduğundan ve kemik içermediğinden emin olun. Dengeli bir diyet ile birlikte beslenen kedinize günlük olarak tavuk verebilirsiniz. Ancak pişmiş tavuk ile kedinizi uzun bir süre beslerseniz, bu durumun beslenme yetersizliğine yol açacağını bilmelisiniz.

Kediler için en iyi çiğ et hangisidir?

Çiğ etli kemikler, çiğ tavuk (boyun, kanat ve but) ve çiğ kuzu incikleri kediniz için uygun olabilir. Öte yandan kedinize çiğ kemik vermeniz ve pişmiş kemikler ile beslememeniz gerektiğini ekleyelim. Çünkü pişmiş kemikler, parçalanarak potansiyel olarak ölümcül bir iç hasara ya da tıkanıklığa yol açabilir. Aynı zamanda fazla çiğ kemik yemek, kabızlığa da neden olabilir.

Kediler için hangi et zararlıdır?

Çiğ et, çiğ balık ve çiğ yumurta gibi besinler gıda zehirlenmesine neden olan bakteri içerebilir. Özellikle çiğ balıkta bulunan bir enzim, kediniz için gerekli bir B vitamini olan tiamini yok eder ve tiamin eksikliği ciddi nörolojik sorunlara yol açabilir.

Kediler tavuk ciğeri yer mi?

Haşlanmış tavuk ciğeri yüksek oranda A vitamini içerdiği için kediler için fazlasıyla sağlıklı bir takviye gıdadır. Ancak A vitaminin miktar oranı, kedinizin kabız olmasına neden olabilir. Üstelik aşırı tüketim de kedinizin zehirlenmesine yol açabilir. Bu yüzden kedinizi bir hafta arayla en fazla 50 gram olacak şekilde tavuk ciğeri ile beslemelisiniz.

Kediler çiğ tavuk ciğeri yer mi?

Çiğ tavuk ciğeri kedilerin vücudunda parazit oluşumuna sebep olacağı için bunu yemeleri önerilmez. Parazitlerin kedilerin sağlıklarını doğrudan ve şiddetli bir şekilde tehdit ettiğini bilmelisiniz. Bu yüzden kedinizi çiğ tavuk ciğeri ya da bir başka çiğ et ile beslememelisiniz.

Kediler baharatlı tavuk yer mi?

Bazı kediler tavuğa dayanamayıp baharatlı da yiyebilirler. Ancak bu baharatlar kediniz için oldukça zararlıdır. Hatta bazı baharatların kedilerin sağlıklarını olumsuz etkilediğini belirtelim. Bu nedenle kedilere baharatlı tavuk vermemelisiniz.

Haşlanmış tavuk hasta kediye iyi gelir mi?

Kediler ve köpekler için en iyi reçetesiz yumuşak diyettir yani sade tavuklu ya da hindili pilavdır. Doğranmış haşlanmış tavuk ya da hindi kediniz için oldukça iyi bir seçenektir. Ancak etin baharatsız olmasına dikkat edin. Ayrıca tavuk suyunu da kedinize içirebilirsiniz.

Haşlanmış tavuk ishalli kedilere iyi gelir mi?

Kedinize küçük parçalar halinde kesilmiş ya da kıyılmış haşlanmış kemiksiz tavuk göğsü ve beyaz pirinçten oluşan yumuşak bir diyet verebilirsiniz. Tavuğu içi tamamen beyaz olana kadar kaynatmaya özen gösterin. Kedilere az pişmiş tavuk vermek, ishale ve kusmaya yol açabilir, bunu unutmayın. Ardından eşit parçalar halinde haşlanmış tavuğu beyaz pirinç ile karıştırın. Bu şekilde kedinizi besleyebilirsiniz.

Tavuk kaç dakika haşlanır?

Bütün bir tavuğu pişirmek için yaklaşık 90 dakika uygun olabilir. Kemiksiz tavuk göğsünü ise ya 15 dakika ya da pembeleşinceye kadar pişirebilirsiniz.

Kediler tavuk çorbası içer mi?

Kediniz iyi hissetmiyorsa, ona verebilecek en iyi yemek tavuk çorbasıdır. Tavuk çorbası sayesinde hem su hem de protein almış olur.

Bu Makale Sizi İlgilendiriyor Olabilir!

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.