Kediler dondurma yer mi?

29 Temmuz 2021
2447
Kediler dondurma yer mi?

Kediler dondurma yer mi? veya Kediler için dondurma güvenli mi? gibi soruların yanıtını merak ediyorsanız, doğru adreste olduğunuzu bilmelisiniz. İlk olarak bu soruların cevabına ne yazık ki ”Hayır” yanıtını vermeliyiz. Ufak bir ya da iki kez yalama kedileri öldürmese de, laktik asit gazı mide ağrılarına ve ishale neden olabilir. Peki genel olarak kedilerin neden dondurma yememesi gerekir? Gelin hep birlikte daha detaylı öğrenelim!

Dondurma Kediler İçin Güvenli mi?

Kediler için güvenli olup olmadığı dondurmanın türüne bağlıdır desek yanılmayız. Aslında çoğu dondurmanın kediler için çok fazla zararı yoktur. Ancak kedinizin dondurma yemesine izin vermek, istenmeyen reaksiyonlara yol açacağı için, bu almaya değmez bir risktir. Eğer kedinize dondurma vermek istiyorsanız oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Örneğin bu esnada kedinize ne kadar dondurma verdiğiniz çok önemlidir. Kedilerde laktoz intoleransı olduğu için, dondurma onları öldürmese de, çok fazla tüketilmesi sonucunda mideleri bozulabilir ya da ishal ve kusma gibi belirtiler gözlemlenebilir.

Dondurma Kediler İçin Neden Kötüdür?

Kediler krem şanti, süt, peynir, tereyağ ve krema ile yapılan yiyecekler de dahil olmak üzere süt ürünlerini sindirmekte bir hayli zorlanırlar. Özellikle şekeri tek seferde ve çok miktarda tüketmeleri, hem zararlı hem de risk oluşturan bir şeydir. Bu gibi ürünleri tüketmek düzenli bir hale gelirse, kediniz obezite gibi sorunlara maruz kalabilir. Eğer kısa vadede süt ve şeker tüketimi olursa, ishal ve mide sorunları ile karşı karşıya kalınabilir.

Kediler Dondurmanın Tadını Sever mi?

Kediler genel olarak tatlıları algılayamadıkları için dondurmayı da çok sevdikleri söylenemez. Öte yandan kediler yüksek yağ ve karbonhidrat içerdiği için dondurmayı çekici bulabilirler. Bu da lezzetini takdir ettikleri ve beğendikleri anlamına gelmez.

Kedim Biraz Dondurma Yerse Ne Olur?

Dondurma yalayan kedi

Kedinizi dondurma, süt ya da şeker gibi gıdalar ile beslerseniz, olumsuz reaksiyonlar ve sağlık sorunları ile karşılaşırsınız. Ayrıca kediniz dondurmayı hızlı bir şekilde ve büyük bir dozda tüketirse, soğuk hava kan damarlarının ve sinirlerin daralmasına yol açtığı için beynin donmasına neden olabilir. Üstelik böyle anlarda gözleri seğirmeye başlarsa, bu durum daha da çok endişe kaynağı olabilir. Bazı kedi sahipleri, kedilerin süt tüketmesine izin verebilir ancak bunu düzenli olarak yapmamaları gerekmektedir.

Kedinizi düzgün bir şekilde beslemezseniz, karın ağrısı, mide bulantısı, gaz ve ishal gibi sorunlar yaşamasına sebep olabilirsiniz. Öte yandan kedinizin dondurma yalamasına izin verirseniz, kendisini kaptırmadan onu durdurmanız gerektiğini unutmayın! Ayrıca kedinizin çok fazla şeker tüketmesi de obezite, dehidrasyon, kusma ve aşırı idrara çıkma gibi belirtilere yol açabilir. Bunun dışında eğer kedinizin hızlı bir şekilde kilo aldığını gözlemlerseniz, bol miktarda tatlı yemiş olabileceğini hatırlatalım. Aynı zamanda böyle bir durumla karşılaşırsanız, kedinizi en kısa süre içerisinde veteriner hekiminize götürmelisiniz.

Yavru Kediler Dondurma Yiyip Süt İçebilir mi?

Yavru kediler, yetişkin kedilere göre daha fazla süt ürünlerine toleranslıdır. Yavru kediler, annelerinden süt besinleri aldıkları için daha çok laktaz enzimi ile doğarlar. Ancak bir yavru kedi büyüdüğünde ve daha fazla katı mama tüketmeye başladığında, laktaz enzimi azalır ve laktoz intoleransı olurlar. Buna rağmen yavru kedilere yine de dondurma verilmesi önerilmez. Eğer yavru kedilere dondurma verirseniz, erken yaşta sindirim sistemlerine müdahale etmiş olursunuz.

Kediler İçin Güvenli ve Uygun Dondurma Var mı?

Dondurmayı tadan kedi

Bazı markalar, inek sütü kullanmak yerine yağsız süt, keçi sütü ya da yoğurt gibi malzemeler kullanırlar. Bu nedenle laktozun sindirimine yardımcı olmak adına, keçi sütü dondurması ya da Yunan yoğurdu kullanılan ev yapımı tarifleri kedinize verebilirsiniz. Ancak bu demek değildir ki biraz daha faydalı diye istedikleri kadar yesinler! Kediler, yalnızca küçük miktarlarda tatlı yiyecekler yemeye odaklıdırlar ve bu yüzden ilave tatlandırıcı içermeyen ürünleri tüketmeleri gerekmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Kediler vanilyalı dondurma yiyebilir mi?

Kedinizin az miktarda da olsa dondurma yemesini istiyorsanız, vanilyalı dondurma en iyi seçenek olacaktır. Aynı zamanda kedinizin ishalini durdurmak istiyorsanız, keçi sütünden yapılan dondurmayı tercih edebilirsiniz. Öte yandan basit bir tarif ile dondurmanızı evde kendiniz de yapabilirsiniz. İnek sütü ve krema yerine keçi sütü koymanız ve şekeri azaltmanız yeterli olacaktır.

Kediler çilekli dondurma yiyebilir mi?

Kedinize farklı bir karışım yapmak istiyorsanız, vanilyalı keçi sütlü dondurmanızın içerisine biraz çilek ekleyebilirsiniz. Ancak bu çok iyi bir fikir değildir. Çilek hem tatlı bir üründür hem de kedinizin seveceği bir lezzet değildir. Toksik olmadıkları için güvenlidirler ancak kediler için herhangi bir besin değeri yoktur.

Kediler çikolatalı dondurma yiyebilir mi?

Çilek gibi bazı katkı maddeleri güvenli olabilir ancak çikolata kedinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle kesinlikle kedinize çikolatalı dondurma vermemeniz gerekir. Hatta kedinize genel olarak çikolata vermemelisiniz. Ufacık bir çikolata bile kedinizi hasta etmeye yeter.

Kediler süt içermeyen dondurma yiyebilir mi?

Normal bir dondurmada olduğu gibi dondurmanın içindeki eklentilere de dikkat etmeniz gerekmektedir. Süt içermeyen çikolatalı dondurma, yine kediler için oldukça tehlike arz eder. Ayrıca dondurmanın yağ oranı çok yüksek olduğu için, kedilerde obeziteye ve kalp sorunlarına yol açabilir.

Kedilere dondurma vermek doğru mu?

Kedilere yoğurt ve dondurma vermenin aslında yanlış bir tarafı yok. Ancak uzmanlar, kedilerin laktoz intoleransına sahip olmasından dolayı dondurmanın, gastrointestinal problemlere ve ishale yol açabileceğini belirtir. İnsanlarda olduğu gibi kediler de çok fazla şeker tüketimi sonucunda zararlı etkilere maruz kalabilir.

Dondurma kedileri hasta eder mi?

Laktozun bir kısmı, kedinizin midesindeki sindirim sıvıları ile temas ettiğinde pıhtılaşır ve kesilir. Bu da gaza, karın ağrısına ve ishale neden olabilir.

Kedim dondurma yiyorsa ne yapmalıyım?

Dondurmanın türüne ve miktarına bağlı olarak, endişelenip endişelenmeyeceğinize karar verilebilir. Örneğin dondurma vanilyalı ise, çok fazla endişelenmenize gerek yok. Ancak her ihtimale karşı kedinizi gözlemleyin ve mide ağrısı gibi belirtilerin olup olmadığına bakın. Bunun dışında kedinizin aromalı dondurma yediğini fark ederseniz, 24 saat boyunca kedinizin davranışlarını izleyin. Sadece birkaç ısırık almasında problem yoktur. Fakat kedinizin garip ve uyuşuk davrandığını gözlemlerseniz, onu hemen veterinere götürmelisiniz.

Bu Makale İlginizi Çekebilir!

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.