Kediler için oyun oynamanın faydaları nelerdir?

5 Kasım 2022
481
Kediler için oyun oynamanın faydaları nelerdir?

Kediler için oyun oynamanın faydaları oldukça fazladır. Hem bizler hem de patili dostlarımız oyun anlarında pek çok fayda kazanımı sağlar. Boş zaman değerlendirmesi, kafa karışıklığında her şeyden uzaklaşabilmek, en stresli anda eğlenebilmek gibi kendi faydalarımızı sıralayabiliriz. Peki ya kediler? Hadi gelin, onların oyun oynayarak neler kazandığına bir göz atalım.

Kediler için oyunun önemi

Bir evcil hayvana sahip olmanın en önemli kısmı onunla bağ kurmaktır. Kediler özgürlük düşkünü olsalar da , sahiplerinin çok fazla ilgi ve şefkatine ihtiyaçları vardır. İdeal olarak, varlığınızı hissedebilmesi için kedinize günde en az 20 dakika vermelisiniz. Farklı kedilerin farklı kişilikleri vardır ve bazılarının diğerlerinden daha fazla ilgiye ihtiyacı olabilir.

Fiziksel sağlığı arttırır

Kedinizle oynamak, kedinizin fiziksel sağlığını iyileştirmenin ve sağlıklı kilosunu korumanın harika bir yoludur. Ayrıca kaslarını güçlendirmeye ve obeziteye bağlı hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Ek olarak, fiziksel aktivite, kedinizin ev eşyalarına zarar vermesini önlemeye yardımcı olur ve zihnini aktif tutar. Kedilerin her gün biraz fiziksel aktiviteye ihtiyacı vardır, bu yüzden onlar için eğlenceli hale getirmek ödüllendirici olabilir.

Kediler oyun oynamayı severler ve bu tür aktiviteler sadece fiziksel sağlıklarını değil aynı zamanda zihinsel sağlıklarını da iyileştirir. Doğal yırtıcı içgüdülerini harekete geçirir ve can sıkıntısını giderir. Obezite gibi sorunları da önleyebilir. Ayrıca kedi ve sahibi arasındaki bağı geliştirebilir. Oyun zenginleştirme, özellikle iç mekanlarda çok zaman geçirme eğiliminde olan ev kedileri için faydalıdır.

Kedinizle oynamak, evcil hayvanınızı sağlıklı tutmanın önemli bir parçasıdır. Kedinizin çeviklik, dayanıklılık ve kas tonusu geliştirmesine yardımcı olur.

Bağınızı güçlendirebilir

Kediler için oyun oynamanın faydaları nelerdir

Kedinizle oynamak, onunla olan bağınızı güçlendirmenin harika bir yoludur. Oyun zamanı, davranış sorunları veya utangaçlık çeken kediler için de harikadır. Hatta siz evde yokken kedi arkadaşınızın oynaması için kedi oyuncakları da satın alabilirsiniz.

Kedinizle oynarken, onu bunaltmamaya dikkat edin. Kediniz sevilmeyi ve sevilmeyi takdir edecektir, ancak nazik olmalı ve kedinizi çok fazla zorlamamalısınız. Bunun yerine onların seviyesine inin ve onlarla oynayın. Bu, kedinizle olan bağınızı güçlendirmenin en iyi yoludur.

Eğlencelidir

Kediler eğlencelidir ve eğlenmek isterler. Gün içerisinde ne kadar aktif olurlarsa o kadar çok mutlu olurlar. Mutluluk sağlığı doğrudan etkiler. İlişkinizi güçlendirir ve geriye uzun süreli bir arkadaşlığın tadını çıkartmak kalır.

Stres Azaltır

Kedi oyunları, kedilerde kronik stresi hafifletmeye ve daha önce korkulan ortamlarda kendilerine olan güvenlerini artırmaya yardımcı olabilir. Örneğin, büyük odalardan korkan bir kedi, yem oyuncakları kullanılarak interaktif oyun yoluyla ortama alıştırılabilir. Kedinizin kedi oyununun rahatlatıcı faydalarını deneyimlemesini istiyorsanız, evcil hayvanınızla her gün oynamayı düşünün.

Kediler rutin hayatı sever ve tanıdık ortamlarda bulunmayı tercih ederler. Ani değişiklikleri sevmezler. Yeni bir eve taşınmak, yeni bir aile üyesi veya evcil hayvan ya da programdaki bir değişiklik, rutinlerini bozabilecek faktörlerdir. Kedi arkadaşınızın karışıklıklarla başa çıkmasına yardımcı olmak için, her gün oyun zamanı için zaman ayırdığınızdan emin olun.

Güven kazandırır

Kediler için oyun oynamanın faydaları nelerdir

Kediler zekidir. Bazıları geçmişlerinde kötü anılara sahip olabilir. Yavru kediler için de durum geçerli. Sokakta doğmuş olmak onlar için oldukça zor. Yaşam koşullarının zorluğu hafızalarına kötü etkiler bırakabilir. Bu nedenle kolayca güvenmeyebilirler. Bunların yanı sıra bazı kediler diğerleri kadar cana yakın olmayabilir. Her kedi karakteri bir olmadığı için güvenlerini kazanmak adına oyun oynayabilirsiniz.

İhtiyaçlarını karşılar

Ev kedilerinin fiziksel ve zihinsel olarak aktif kalmaları için oyuna ihtiyaçları vardır. Bu tür bir oyun, kedi arkadaşınızın duygusal sağlığı için de önemlidir. Dışarıda oynamak kadar bariz olmasa da, kedinizle oynamak, sizinle kediniz arasındaki bağı geliştirebilir ve evdeki kedinizin sıkılmasını önlemenize yardımcı olabilir.

Ev kedileri kolayca sıkılabilirler, bu yüzden onları mutlu ve sağlıklı tutmak için onlara bir çıkış noktası sağlayacak oyuncaklar sağladığınızdan emin olun. Kediler için en iyi oyuncaklardan bazıları etkileşimli besleyiciler, kedi ağaçları ve tırmanma oyuncaklarıdır. Bu öğeler kediniz için sadece egzersiz ve zihinsel uyarı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda uyku için bir yer de sağlar.

Enerji harcarlar

Oyunlar enerji yakar ve stresi azaltır. Kediler, bir şeyi yakalamak için ileriye sıçrayan bir kediyi içeren zıplama da dahil olmak üzere birkaç farklı oyun türü gerçekleştirir. Bir kedi bir oyuncakla oynarken, yanına düşebilir ve onu bastırmak için “tavşan tekmeleyebilir”.

Yavru kediler çok hareketlidir. Bu nedenle kedi sahipleri ilk tecrübeleri ise zorlu günler geçirebilir ve kediler ne zaman sakinleşir gibi sorulara yanıt arayabilir. Onlara önerimiz kedilerini mümkün mertebe meşgul etmeleridir. Kendileri meşgul iken güvenli oyuncaklar alarak hareketli kalmalarını sağlamak mümkün. Bir yerine iki kedi almak çok daha güzeli olsa da bütçe gibi durumlar sorun yaşatabilir.

Oyun ile öğrenirler

Kediler için oyun oynamanın faydaları nelerdir

Evcil hayvanları en etkili şekilde eğitmek elbette oyun yolundan geçer. Bu nedenle kedi sahipleri ev kurallarına alışması ve aile ile aradaki bağ kurulması adına kedilerini oyun ile eğitmeye çalışırlar. Her şey sevgi ile kolayca gelişir ve tamamlanır. Yavru kediler için oyun oynamak çok önemlidir çünkü onlara dünyayla nasıl etkileşime gireceklerini ve avlanma becerilerini nasıl geliştireceklerini öğretir.

  Sosyalleştirir

Evcil canlılar için sosyalleşme önemlidir. Sürekli evde durmak onları diğer kişilere karşı agresif yapabilir. Sadece size ve ailenize ilgi göstermesi sizin açınızdan da zor olacaktır. Veteriner ve pet kuaför ziyaretleri sosyalleşme konusunda sıkıntıları olan kediler için çok sıkıntılı geçer. Strese giren kediler saldırganlaşabilir. Bu nedenle kediniz ile oyun oynamalısınız. Evinize misafir gelenlerin de bu oyunlara eşlik etmesini rica edebilirsiniz.

Depresyondan kurtarır

Düzenli oyun oynamayan bir kedi genellikle depresyona girer. Gün boyunca daha fazla uyumaya başlar. Kediler günde yaklaşık 12 ila 16 saat uyumalıdır. Kediniz bundan daha fazla uyuyorsa, muhtemelen oyun yoluyla daha fazla uyarılmaya ihtiyacı vardır. Depresif kediler ilk başta oyuna ilgi duymayabilir. Oyun ikinci doğa haline gelene kadar ödül atıştırmalıkları kullanabilirsiniz.

Davranış sorunlarının çözümlenmesini destekler

Yavru kedilerde davranış sorunları görülebilir. Erkenden çözüm için dikkatlerini dağıtmak en iyisidir. Oyun ile dikkat dağıtma oldukça kolay olduğu için saldırgan hareketlerin çözümü için uzmanlar oyun önermektedir. Kediniz ile oyun oynarken enerjisi tükenir rahatlar, stres atar, sizinle olan iletişimi güçlenir ve daha pek çok şey kazanır. Böylece sorunlar da zamanla çözülür.

Kedi ihtiyaçları nelerdir?

Kedilerin de bizler gibi ihtiyaçları vardır. Bunlar;

  • Tam ve dengeli beslenme
  • Ödül atıştırmalıkları
  • Yeterli ve huzurlu uyku
  • Stressiz alan
  • Bilinçli ev halkı
  • Düzenli veteriner kontrolü
  • Düzenli bakım
  • Bolca sevgi

En alttaki madde en önemlisidir. Çünkü sevgi ile üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yoktur. Sorunlar sevgi ve şefkat ile kolayca çözülür. Diğer sorumluluklar sevgi sayesinde kolayca yerine getirilir. Geriye mutlu ve huzurlu günler kalır.

Kediniz ile oyun oynarken ihtiyaçlarını göz ardı etmemenizi tavsiye ederiz. Aç, susuz ya da isteksiz olabilir. Bazen oyunu anlamamış ya da sevmemiş de olabilirler. Sevdikleri oyunları oynayabilir ve ödül ikramları ile oyunların kalitesini arttırabilirsiniz.

Sıkça sorulan sorular

Kediler keşfetmeyi seven avcı canlılardır. Merakları, enerjik yapıları, fiziksel özellikleri ve daha pek çok şey onları oyuncu yapar. Ayrıca oyun oynamak onlara pek çok şey kazandırır. Avcılık yetenekleri artar ve ideal kiloda kalırlar.

Kediniz gün içerisinde uyanıkken neredeyse her an oyuna hazırdır. Küçük bir davet yeterlidir. Bazen de onlar bizi davet eder. Bazen sinirlenir, bazen sürtünür bazen de yere sırt üstü yatıp ilgimizi çekmeye çalışırlar. Eğer ilgilenmezsek strese ya da depresyona girebilirler. Zamanla oyun oynamayan kediler hastalanabilir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.