Kedilerle nasıl oynanır? Kedilerin sevdiği oyunlar

11 Haziran 2021
2503
Kedilerle nasıl oynanır? Kedilerin sevdiği oyunlar

Kedilerle nasıl oynanır? Kedilerin sevdiği oyunlar… Kediler, tıpkı insanlar gibi zihinsel uyarılmaya ve egzersize ihtiyaç duyarlar. Zihinsel etkileşim sağlayan oyunlar, kediler için gerekli bir şeydir. Bu oyunlar her yaştan kedinin egzersiz yapmasını sağlayacağı gibi hem kedilere hem de sahiplerine eğlenceli anlar yaşatırlar.

Kedi ile etkileşime girilmesini sağlayan oyunlar, kedilerle insanlar arasındaki bağı da güçlendirecektir. Bunun yanı sıra etkileşimli bir oyun, kedinizin avlanma becerilerini geliştirmesini sağlar ve oyun sayesinde yapılan egzersiz, kedinizin kilosunu ve de sağlığını korumasına yardımcı olur.

Ayrıca oyunlar oynamak, kedinizin negatif enerjiyi atması veya saldırganlığı azaltması için mükemmel bir yoldur. Oyun oynamak, utangaç veya gergin bir kedinin kendine güven kazanmasına yardımcı olabilir. Ayrıca doyurucu bir oyun seansı, kedinizin yeni evine kısa sürede alışmasını da sağlayacaktır.

Gelin kedilerle nasıl oynanır, hep birlikte görelim;

Yavru kedilerle nasıl oyun oynanır?

Yavru kedilerle nasıl oynanır

Yavru kediler hemen her şeyle oynayabilirler. Dolayısıyla yavru kedinizin bir bebek olduğunu ve onu yutabileceği keskin cisimlerden ve küçük nesnelerden uzak tutmanız gerektiğini unutmayın. Yavru kediler için en ideal oyuncaklar, genellikle çiğneme oyuncakları gibi dişlerini batırabilecekleri ancak kendilerine zarar vermeyecek yumuşak nesnelerdir.

Yeni doğan bir yavru kedinin genellikle oyun oynayacağı yavru kardeşleri yanında olur. Ancak tek kedili bir evdeyseniz, onunla sizin oynamanız gerekecektir. Bunu yaparken yavru kedinizi ellerinizle veya ayaklarınızla oynatmamaya çalışın ve ilgisini oyuncaklara vermesini sağlayın.

Zira yavru kediniz büyüdüğünde ve tam boyutlu dişlere ve pençelere sahip olduğunda eliniz veya ayağınızı ısırıp, tırmalamaması adına sınırları belirlediğiniz için mutlu olacaksınız.

Ve bilge bir söz: Uzun yıllardır, içinde küçük bir jingle zili olan plastik bir top, popüler bir kedi oyuncağı olarak satıldı. Bu oyuncağı bir yavru kediye (ya da yetişkin bir kediye) verirseniz, kedinizin onunla gecenin ilerleyen saatlerinde oynayacağını hemen hemen garanti edebilirsiniz.

Bu onlar için eğlenceli olacaktır; peki, ya sizin için? Geceleri deliksiz ve rahat bir uyku çekmek için kedinizi yavruyken eğitmelisiniz.

Kediler çoğunlukla gece aktif yaşayan hayvanlardır. Fakat gün içinde enerjilerini tüketecek oyunlar oynamayı yavruyken alışkanlık haline getirirseniz, beraberce çok daha uyumlu olarak yaşamınızı sürdürebilirsiniz.

Yetişkin kedilerle nasıl oynanır?

Yetişkin kedilerle nasıl oynanır

Öncelikle evinizde kedinizin oynayabileceği bir dizi oyuncak bulundurun. Satın alabileceğiniz kedi oltaları, kedi nanesi fareleri, iplikli oyuncaklar ve toplar gibi bir dizi oyuncak kediniz için oldukça idealdir. Halihazırda evinizde bulunan bazı malzemelerden de harika kedi oyuncakları yapabilirsiniz.

Mesela alüminyum folyolardan hışırtılı bir top (kediler bayılır), süt veya meyve suyu kaplarından (karton) bir tomar kağıt, pipet ve plastik halkalarla farklı oyuncaklar yapabilirsiniz. İp yumakları da kedilerin bayıldığı bir oyuncaktır fakat bazen tehlikeli olabilmektedir. Kedilerin dilleri üzerinde bulunan papillalara dikkat etmişsinizdir. Kediler iplerle oynarken bu papillalara takılan ipten kolaylıkla kurtulamazlar ve yutmak zorunda kalabilirler. Başka bir kötü senaryo ise bu ipin dile dolanmasıdır. Dolayısıyla kedinizin ip, kurdele gibi cisimlerle yalnız başına oynamasına izin vermemeniz önerilir.

Kediniz oyuncaklarıyla oynadıktan ve ilgisini kaybettikten sonra oyuncakları kedinizin görmeyeceği bir yere kaldırın. Zira sürekli göz önünde olan bir oyuncak -asla kaybolmayan bir fare gibi- bir kedi için sıkıcı hale gelebilir ve gerçekçiliğini kaybedebilir.

Kedinizin merakını uyandırmak için oyuncağı havaya kaldırın, arkanıza saklayın kısacası oyuncağın fare veya kuş gibi davranmasını sağlayın. Kedinizin kendi oyun hızını belirlemesine izin verin.

Ayrıca bir kediyi oynamaya zorlayamazsınız, ancak neyin ilgi uyandırdığını görmek için farklı yaklaşımlar deneyebilirsiniz. Kediler karanlıkta avlanmayı sevdiği için ışıkları kapatmayı deneyebilirsiniz. Aksiyon yoğunluğunu kedinizin ilgisiyle eşleştirin.

Bir süre sonra kedinizin oyun stilini ve “Oynamaya hazırım!” diyen bakışını öğreneceksiniz. Kedinizin oyuncağı yakalamasını çok da kolaylaştırmayın ki oyundan zevk alabilsin. Ancak, kediniz oyun sırasında, büyük sıçrama pozisyonu aldığında, doğrudan bir vuruş yapmasına ve zaferin heyecanını yaşamasına izin verin.

Oyun seansı nasıl bitirilmelidir?

Kedinizle oyun seansınızı sonlandırmak için en uygun zaman, kedinizin kesin bir “zafer” elde ettiği ve oyuncağa olan ilgisini açıkça kaybettiği zamandır. Bunu görebilmek için bir 10 – 15 dakika kedinizi oyuncakla yalnız bırakabilirsiniz.

Geri döndüğünüzde kediniz artık oyuncakla ilgilenmiyor olacaktır. Kediniz sözde ‘avını’ yakaladığında onu, güzel övgü sözleriyle sevin. Böylece zaferi biraz daha tatlı bir hale getirebilir, kedinizin oyun oynamaktan aldığı zevki pekiştirebilirsiniz.

Ayrıca bakınız:

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.