Kedilerin en iyi evcil hayvan olmasının 10 nedeni

28 Mart 2022
579
Kedilerin en iyi evcil hayvan olmasının 10 nedeni

Kediler ile yaşamak oldukça keyiflidir. Evimizin neşesinin arttırır ve ailemize kolayca alışırlar. İletişim kurarak kedilerin bizi sevmesini kolayca sağlayabiliriz. Çünkü ev ortamına kolayca alışırlar. Özgür ruhları ve çılgın yapıları evcil olmalarına engel değildir. Üstelik pek çok kişi için en iyi hayvan olarak nitelendirilirler. Bu nedenle yazımızda kedilerin en iyi evcil hayvan olması konusunu ele alarak en popüler 10 nedeni belirtiyoruz.

Kediler sessizdir

Kediler genellikle sessiz canlılardır. Kedi miyavlaması köpek havlaması kadar ses çıkartmaz. Bu nedenle etraftaki insanlar ve aile üyeleri rahatsız olmaz. Ki kediler sık sık miyavlamazlar. Hatta birçok kedi cinsi sessizliği ile ünlüdür.

Akşam saatlerinde artan miyavlamalar için eğitim verilebilir. Ayrıca kedileri yürüyüşe çıkartmak ya da onlarla oyunlar oynamak bu miyavlamaları daha da azaltacaktır. Enerjilerini tüketen kediler çok daha az miyavlar çünkü.

Beslenmeleri düzenli olan, sağlıklı ve bakımlı kediler sessizdir. Mırıldanmaları, hatta tıslamaları bile diğer canlılar kadar sesli değildir. Bu da Kedilerin en iyi evcil hayvan olmasının 10 nedeni arasında yer almasını net bir şekilde açıklar.

Bakımları kolaydır

kedi bakımı kolaydır

Kediler diğer canlılar kadar arkadaşlığa, yürüyüşe ve eğitime ihtiyaç duymazlar. Onların eğitimi kısa sürede tamamlanır. Zeki ve titiz canlılar oldukları için evde kedi beslemek çok keyiflidir. Sessiz olmalarının yanı sıra bakımlarının az olması sahiplerini rahatlatır.  Kısa tüylü olan kedilerin bakımı ise çok daha kolaydır. Bu nedenle kısa tüylü olanlar daha fazla tercih edilir. Ancak üç ayda bir kedi tıraşı ile kediler kısa tüye sahip olabilirler. Pet kuaförleri ziyaret ederek bu gibi problemlerden kurtulmak mümkündür.

Köpekler düzenli yürüyüş isterler. Bunların yanı sıra köpek eğitimi de çok fazladır. Onları her konuda eğitmek gerekir. Bunu yapmadığınızda zorluklar yaşarsınız. Kediler ise farklıdır. Doğaları gereği özgürdür ve onlara armağan edilen alanda mutlu mesut yaşarlar. Merakları nedeni ile ara sıra yaramazlık yapmaları mümkün. Ancak güvenli bir ortam hazırlandığında ve patili dost oyuncakları sayesinde bu problemler de ortadan kalkar.

Apartman yaşamına ayak uydurabilir

Kediler apartman yaşamı için oldukça uygun olan evcil hayvanlardır. Bu oldukça önemli bir konudur. Çünkü pek çok kedi sever apartman ya da evlerin birbirine çok yakın olduğu bölgelerde bir eve sahiptir. Köpek bakımı oldukça zor olan bu gibi yerler için kedi bakımı aksine çok kolaydır. Alt ya da üst katınızdaki komşular sizden asla şikayetçi olmazlar. Hatta evde kedi olduğuna da inanmayabilirler. Çünkü pek çok kedi cinsi oldukça sessizdir.

Kolay eğitilirler

Kediler kendilerini temizlemek ve tuvaletlerini yapıp gömme gibi pek çok konuda kendiliğinden eğitimlidir. Kedilere tuvalet, mama ve su kabını tanıtıp nasıl kullanacaklarını öğrenmelerinin yanı sıra birçok eğlenceli numara da öğretebiliriz. Gel, git, otur gibi komutların yanı sıra oyuncakları ile nasıl oynayacağını da öğretebiliriz. Ki birçoğu bunu kendiliğinden öğrenir ve hatta bize öğretirler.

Bakımları daha az maliyetli

Kedi bakımı pek çok evcil hayvana göre uygundur. Aylık mama masrafları, yıllık veteriner ve kuaför masrafları dışında bütçenizden gidecek bir şeye ihtiyaçları yoktur. Ayrıca pek çok kedi kısa tüylü olduğu için pet kuaför hizmeti almasına gerek kalmaz. Evde yapılan mamalarla kedi beslemek de mümkündür. Ancak uzmanların önerdiği kedi beslenme şekli içerisinde mamalar baş rolde yer alırlar. Çünkü kendimiz hazırlayacağımız mamaların besin değerini ayarlayabilmemiz çok zordur. Bu da kedilerin sağlığını etkiler. Onların yaşam kalitesini etkiler. Uzun, sağlıklı ve mutlu yıllar için kedi mamasını tavsiye ediyoruz. Burada tek değişmeyen masraf ise veteriner ücretleridir. Çünkü olmazsa olmazlar arasında yer alır. Veterinerler kedilerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için kritik noktadır. İhmal edilmemeleri gerekir.

Uzun ömre sahipler

Kediler on iki ile on sekiz yıl arasında bir ömre sahiptir. Daha uzun süre yaşayan kediler de var elbet. Kedilerin uzun bir ömre sahip olması kedi severleri en mutlu eden faktörlerden biridir. Patili dostlarının uzun süre yaşayabilmeleri için ellerinden geleni yaparlar.

Kediler özgürdür

Özgür bir ruha sahip olmak ne kadar harika, değil mi? Kuralları siz koyuyor ve siz yıkıyorsunuz. İnsanlar da size nasıl yaklaşacakları konusunda araştırmalar yapıyor ve aile üyelerinden biri olurken sizi olduğunuz gibi kabul ediyorlar. Siz de kedi olmak istediniz mi? Çünkü biz istedik.

Kediler ayrıcalıklarının farkında olup kedi olmaktan mutluluk duyuyorlar adeta. Çünkü özgür ruhlarını evcil olarak bakıldıklarında bile terk etmiyorlar. Eğitiliyor, çok seviliyor ve istedikleri zaman bağımsızlıklarını ilân ediyorlar.

Daha az alerjiye neden olur

Evcil hayvan sahibi olmak isteyen ve alerji nedeni ile bunu gerçekleştiremeyen ne yazık ki pek çok sayıda aile var. Aile üyelerinden birinde var olan alerji nedeni ile her biri bu konudan uzak durmaya çalışıyor. Ancak içlerindeki patili dost arzusu hiçbir zaman dinmiyor. Neyse ki kediler bu konuda oldukça avantajlı. Çünkü kedi tüyüne alerjisi olan kişi sayısı oldukça az. Kepek ya da toz dökmedikleri için alerjilerinin nedeni sadece tüyleri oluyor. Tüylerini ise düzenli olarak pet kuaförüne giderek tıraş ettirebildiğimiz için dökülmeleri de engelleniyor. Kedi tıraşı yaptıran kedi sahipleri, tüy dökülme sorununun inanılmaz derecede büyük ölçüde azaldığını belirtiyorlar.

İnsan sağlığına iyi gelir

Kedilerin en iyi evcil hayvan olması

Kediler insan sağlığına iyi gelir. Üstelik bizler için faydaları oldukça fazladır. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak bizleri olumlu yöne etkilerler. Bu faydalar ise;

  • bağışıklığı arttırır,
  • kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini düşürür,
  • sosyalleşmeye destek verir,
  • stresi azaltır,
  • felç riskini düşürür,
  • psikolojimizi düzeltir,
  • kan basıncını düşürür,
  • kolesterolü düşürür,
  • sağlıklı beslenmeye teşvik eder.

Haşereleri evden uzaklaştırır

Özellikle bahçeli bir evde yaşayanlar için kertenkele ve böcek gibi haşereler ürkütücüdür. Bunların yanı sıra fare gibi görünümleri sempatik olsa da evlerde bulunmasından hoşlanmadığımız haşereleri de kediler kovalar. Onlar avcıdır. Bu nedenle evde herhangi bir istenmeyen varlık oluşumunu engellerler. Üstelik duyu yetenekleri öyle güçlüdür ki bizim duyamadığımız frekansları çok net olarak duyabilirler. Bunlar arasında kemirgenlerin birbirleri ile olan iletişimleri de yer alır.

Sıkça Sorulan Sorular

Kediler evcil hayvanlardır. Sokakta yaşasalar dahi insanlara yaklaşır ve sevgi gösterisinde bulunurlar. Ayrıca ihtiyaçlarını gidermek için insanlara yakınlaşmaya çalışırlar. Tuvaletlerini asla ortada bırakmaz ve gömerler. Kendilerini temizler ve kirlenmekten hoşlanmazlar. Bu özellikler kedileri en iyi evcil hayvan canlılardan biri yapar.

Kediler pek çok evcil hayvana göre kolaydır. Onları anlamak için kısa bir süre izin vermek gerekir. Zamanla aileye alışan kedilerin neyi sevip sevmediklerini anlamak mümkündür. Ki kedilerin sevmediği konular, sevdiği atıştırmalıklar ve yiyecekleri besinler gibi pek çok konu araştırıldığı için bu bilgileri okuyarak da öğrenebilirsiniz. Uygulamaya geçirerek tecrübe edinebilirsiniz.

Kedilerin insanlara iyi geldiği tecrübe edilerek öğrenilmiş olan bir gerçektir. Bilirsiniz ki, hastalıklar moral bozukluğu ile adeta çoğalır ve acıları artar. Bu nedenle kedilerin etrafımızda olması ve onları izlemek bizleri keyiflendirdiği için iyileşme sürecine katkı sağlar, diyebiliriz. Ayrıca psikolojik hastalıklara daha büyük etki eder.

Kediler sahiplerine bağlıdır. Birçok kedi cinsi sadece sahibi ile ilgilenir. Ayrıca kediler gürültü ve şiddete tepki gösterirler. Bu nedenle gürültülü bir şekilde konuştuğunuzda size saldırabilirler. Çünkü sahibini korumaya çalışır. Ancak kediler köpekler kadar bekçilik yapma konusunda iyi değildir. Onlar korumacı bir ruha sahip değildir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.