Kedi sahiplenmeden önce dikkat edilmesi gerekenler 

1 Mayıs 2021
1480
Kedi sahiplenmeden önce dikkat edilmesi gerekenler 

Bir kedi sahiplenmeden önce kedinin cinsiyeti, yaşı, türü, geçmişi, genel sağlığı ve ihtiyaç durumu ile ilgili bilmeniz gereken pek çok şey bulunuyor. Bu bilgilerin yanı sıra kediniz ile olan ilişkinizde de dikkat etmeniz gereken bazı hususlar yer alıyor. Örneğin ev kedilerinin yaklaşık 20 yıla kadar yaşadığını bilerek, bağlılık konusunda ciddi adımlar atmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Peki tüm bu şeylerin dışında kedi sahiplenirken nelere dikkat edilmeli? bir bakalım…

Bağlılık

Bir kedi sahiplenmeden önce ciddi olarak düşünün ve hemen karar vermeyin. Çünkü kediler duyarlı varlıklar olduğu gibi aile üyelerinden biri gibi görünmeyi de isterler. Kedi sahiplenmenin büyük bir sorumluluk olduğunu sakın unutmayın! Sadece iyi günde ve kötü günde kedinizin yanında olmanız gerekmiyor, aynı zamanda kedinizi sağlıklı beslemek, güven vermek, sevgi ve arkadaşlık adına bir bağ kurmanız gerekiyor. 

Unutmadan, kedi sahiplenmek sadece sizin isteğiniz ile ne yazık ki gerçekleşmiyor. Siz kedi sahiplenmek için hazır olup olmadığınızdan emin olduğunuz takdirde, ev sahibinizin, oda arkadaşınızın ya da diğer aile bireylerinin de onayını almanız gerektiğini bilmelisiniz. Eğer kedi sahiplenmeden önce kimlere haber vermeniz gerektiğini bilmiyorsanız buyrun kedi sahiplendiğimizde kimleri bilgilendirmeliyiz? adlı yazımıza! 

Kedinin Yaşı

 

Kedi sahiplenmeye karar verdiniz diyelim. Peki ne tür bir kedi sahiplenmelisiniz? Yavru bir kedi mi, yetişkin bir kedi mi yoksa yaşlı bir kedi mi? Kuşkusuz kimse yavru kedilere dayanamaz! Çünkü onlar çok sevimli ve çok tatlıdır. 🙂 Ancak yavru kedi sahiplenmek sandığınızdan çok daha zordur. Evde sürekli olarak hareket halinde olan yavru kediler, oyun oynamak, sarılmak ve kucaklaşmak isterler. Eğer yine de yavru kedi sahiplenmeyi çok istiyorsanız, dilerseniz yanına oynayabileceği bir kardeş daha sahiplenebilirsiniz. Hem böylece tuvalet eğitimi konusunda birbirlerinden destek alacakları için işiniz daha kolay olabilir. 

Aynı zamanda evde çocuğunuz varsa, yavru kedi sahiplenmenin daha doğru olduğunu düşünebilirsiniz. Çoğu aile, kedilerin çocuğu ile birlikte büyümesini ister. Fakat şunu bilmelisiniz ki bu her zaman iyi bir sonuç doğurmaz. Çünkü oynarken birbirlerine zarar verebilirler. Bu nedenden dolayı yetişkin bir kedi sahiplenmek çok daha mantıklı olabilir. Eğer neden yetişkin bir kedi sahiplenmeliyim derseniz, yetişkin bir kedi sahiplenmenin avantajları adlı yazımızı okuyarak istediğiniz bilgiyi alabilirsiniz. 

Barınaktan Kedi Sahiplenme

 

Kedi sahiplenmeye karar verdiğiniz de kesinlikle ilk durağınız barınaklar olmalı. Barınaktan kedi sahiplendiğinizde ise bir hayat kurtarmış olduğunuzu sakın unutmayın! Her cinsten veya her ırktan kedi bulabileceğiniz barınaklardan kedi sahiplenirken dikkat etmeniz gereken yine pek çok şey bulunuyor. Bu konuda daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz; Barınaktan kedi sahiplenmek isteyenlere öneriler!

Yalnız barınaktan kedi seçerken kedinizin de sizi seçmesi gerektiğini hatırlatalım. Onunla biraz vakit geçirin. Sonrasında odadaki diğer insanlarla sizin aranızda bir seçim yapmasını sağlayabilirsiniz. Sizi tercih ederse doğru bir seçim yapmışsınız demektir. Tebrikler! 

İkinci Bir Kediye Hazırlık 

Yetişkin vahşi ve evcil kediler genelikle evde yalnız yaşamaktan hoşlanır ve ikinci bir yeni arkadaşı kabul etmekten pek hoşlanmazlar. Bu nedenle evinizde beslediğiniz bir evcil hayvanınız varsa, ikinci bir kedi için iyice düşünmeniz gerekiyor. Hem kediniz ya da diğer evcil hayvanınızın buna hazır olup olmadığını hem de bütçenizin buna uygun olup olmadığını epey bi’ tartın. 

İkinci bir kedi sahiplenmek istiyorsanız, yaşı ve kişiliğinin çok önemli olduğunu söylemeliyiz. Yaşlı kediler, özellikle enerjik ve hareketli bir yeni arkadaşın bakıcısı olmak istemeyebilirler. Ancak yetişkin kediler ikinci bir arkadaşı kabul etme potansiyeline sahiptirler. Ayrıca evinizdeki kedinizin karakteri utangaç ise, otoriter bir kedi tarafından ezilebileceğini ve zorbalıklara maruz kalabileceğini belirtelim. 

Eğer ilk kez bir kedi sahiplenecekseniz ve iki tane sahiplenmeyi düşünüyorsanız, o zaman iki yavru kedi ya da birbirine bağlı bir çift yetişkin kediyi sahiplenebileceğinizin altını çizelim.

**Bu yazımızda kedi sahiplenmeden önce dikkat edilmesi gerekenlere değindik. Kedi sahiplenmeden önce iyice düşünüp, her detayı incelemeniz gerektiğini artık biliyorsunuz. Zaten bunları düşündükten ve bir karar verdikten sonrası çok daha kolay!

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.