Köpekler ayva yer mi?

27 Eylül 2022
933
Köpekler ayva yer mi?

Köpekler ayva yer mi? Yanıt “evet” olsa da en güvenli yolu seçmek önemlidir. Bilindiği üzere her meyvenin kabuğu ve çekirdekleri bulunur. Bu nedenle meyvenin ne şekilde verilmesi gerektiği kısmı asla atlanmamalıdır. Genellikle kısa ve öz bilgileri sevsek de sağlık söz konusu olduğunda patili dostlar için her ayrıntı bizler için değerlidir.

Köpekler ayva yiyebilir mi?

Evet! Bu mümkün. Bu meyve, çekirdekleri çıkarıldığı sürece köpeklerin çiğ veya pişmiş olarak yemesi için güvenlidir. Üstelik bizler için olduğu gibi köpekler için de faydaları oldukça fazladır. Ancak bu faydalardan yararlanmak için;

  • Ayva iyice yıkanmalıdır.
  • Kabuğu soyulmalı ve çekirdekleri çıkartılmalıdır. Meyve köpekler için güvenli kabul edilse de, köpekler için ölümcül olabilen yüksek düzeyde siyanür içerdiği akılda tutulmalıdır. Siyanür çekirdekte yer alır.
  • Küçük küçük doğranmalıdır.

Meyve hasat edildiğinde genellikle kahverengi lekelerle lekelenir, ancak bu meyvenin kalitesini etkilemez. Tek bir ayva 100 gramda sadece 57 kalori içerir ve antioksidanlar açısından zengindir. Köpekler için sağlıklı meyve ve sebze çeşitleri aradığınızda aklınıza ayva gelebilir. Bunların yanı sıra köpekler için zararlı besinler hakkında daim bilgili olmalısınız.

Köpeğinizi ayva ile nasıl besleyeceğinizi merak ettiyseniz, yalnız değilsiniz. Bu sulu meyve lezzetlidir ve köpeğinize vitamin ve lif sağlamanın harika bir yoludur. Ama ayvayı köpeklere güvenli bir şekilde nasıl vereceğinizi biliyor musunuz? Cevap ılımlılıkta yatıyor. Yukarıda üç madde dikkate alındığında bu ılımlılığın büyük kısmı tamamlanıyor. Bir diğer önemli kısım ise miktar oluyor. Bu nedenle az miktarda vermek en iyisidir. Özellikle ilk defa ayva verecekseniz miktar oldukça küçük olmalıdır. Alerji  belirtileri gözlemlenmeli ve bir dahaki sefer oran en fazla mama miktarının %10’u kadar olmalıdır. Çünkü ayva yüksek oranda şeker içerir ve diyabet, kansızlık ve pankreatite neden olabilir. Köpeklere az miktarda beslemek ve onlara ayva kabuğu ya da çekirdeği vermemek en iyisidir. Bunu yaptığınızda pek çok fayda kazanımına destek vermiş olursunuz.

Köpekler için ayva faydaları

Köpeğiniz için ayva faydaları oldukça fazladır. Ancak patili dostlarınız ayva yerse onları yanınızda tutmalısınız. Daima gözlem altında bulunmaları boğulma tehlikesine karşı korumaktır. Bilindiği üzere ayva bazen boğazda kalır. Yapısı gereği bazı ayvalarda bu durum sık yaşanır. Bu nedenle köpeğin su kabı yanınızda olmalıdır. Ayva parçaları ne kadar küçük olursa boğulma riski o kadar azalır. İşte ayvanın köpekler için faydaları;

  • Bu küçük, tatlı meyve antioksidanlar açısından zengindir ve yüksek konsantrasyonda C vitamini içerir.
  • Ayvalar lif bakımından yüksektir .
  • Bakır ve demir bakımından da yüksektir.

Ayva, lif açısından zengin bir meyvedir ve ayrıca önemli miktarda C vitamini ve potasyum içerir.. Ayrıca köpek sağlığına faydalı olan diyet lifi ve antioksidanlar açısından da zengindir. Meyvenin bazı istenmeyen etkileri olsa da, güvenliği sağlamak için meyve pişirilebilir.

Ayvayı köpeklere vermenin en iyi yolu, önce besin değerini tartışmaktır. Antioksidanlar, rutin, kafeoilkinik asit ve diyet lifi içerir. Bununla birlikte, meyve, köpeğiniz için hoş olmayabilecek tanenler de içerir. Köpeklerin mideleri ayva kokusuna alışık olmayabilir. Bu nedenle, meyveyi köpeğinize beslemeden önce pişirmeniz gerekebilir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.