Köpekler Balkabağı Yer Mi?

13 Ekim 2022
863
Köpekler Balkabağı Yer Mi?

Balkabağı yemek birçok insan için bir keyiflidir. Keyfinize ikiye katlayacak ve köpekler balkabağı yer mi sorunuza karşılık olumlu bir haberimiz var! Evet, köpekler balkabağı yiyebilir. Anahtar, evcil hayvanınıza beslerken çok dikkatli olmaktır. Çünkü köpeklerin büyük çoğunluğu iştahlıdır. Bu nedenle onları eğitirken besinleri ödül olarak kullanabiliriz. Bu ödüllerden biri de balkabağı olabilir.

Köpekler Balkabağı Yiyebilir mi?

Köpekler balkabağı yiyebilir. Balkabağının uygun miktar ve koşullarda verildiğinde faydaları oldukça fazladır. Ancak köpeğinize balkabağı yedirirken balkabağının pişmiş olmasına dikkat edin. Çiğ kabak gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Ayrıca hazırlarken tohum kullanmaktan kaçının. Konserve balkabağı seçerken saf balkabağı olmasına ve sade olmasına dikkat edin. Köpeğiniz sevmiyorsa, onu zorlamayın. Mamasında ihtiyaç duyduğu her şey yer almaktadır. Ayrıca, gıda hassasiyeti olan köpeklere balkabağı yedirmekten kaçınmak iyi bir fikirdir. Köpeğinizin balkabağı sevip sevmediğinden emin değilseniz, önce onu test etmesine izin verin!

Köpeklere Balkabağı Nasıl Verilir?

Köpeğinize balkabağı vermek isterseniz, balkabağının püre olduğundan emin olun. Bu nedenle;

  • Balkabağını öncelikle yıkayın. Ardından kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın.
  • Küçük küçük doğrayarak güzelce haşlayın.

Köpeğinize ne kadar balkabağı vereceğinizden endişe ediyorsanız, veterinerinize danışın. Kabak harika bir lif kaynağıdır. Bu nedenle mamaların içerisinde de yer alır. Eğer mama değişimi yapacaksanız yüksek kaliteli bir köpek maması seçtiğinizden emin olun.

Bir köpeğin midesi baharatları sindirmek için tasarlanmamıştır. Bu yüzden onu basit ve kokusuz tuttuğunuzdan emin olun. Ayrıca balkabağına baharat veya yağ eklemekten kaçının. Balkabağının üzerine eklenecek herhangi bir şey, köpeğiniz için onu daha az lezzetli hale getirecektir. Bu nedenle sadece haşlanmış balkabağı vermeyi deneyin. Ayrıca, baharatların ve yağların köpeğinize zarar verebileceğini unutmayın. Ekstra yağ sağlıklı değildir ve gereksiz kaloridir. Ancak balkabağı köpekler için güvenli bir besindir.

Köpekler Ne Kadar Balkabağı Yiyebilir?

Köpekler Balkabağı Yer mi

Köpekler ne yer sorusunu öyle çok sorarız ki bildiğimiz konuları tekrar araştırmak zorunda kalırız. Ancak beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken üç ayrıntı bulunur.

Mama dışında köpeklere verilecek olan her besin öncelikle;

  • Köpeklerin yiyebilmesi uygun mu, diye bakılmalıdır.
  • Ardından nasıl verileceği öğrenilmelidir.
  • Son olarak miktar konusunda aşırıya kaçılmamalıdır.

Balkabağı miktarı için köpeğinizin boyutu varsa hastalığı gibi pek çok özelliği bilinmelidir. Bu nedenle bir veteriner danışmanlığı almak en iyisidir. Ancak köpeğinizin alerjisi ya da herhangi bir sorunu yoksa mama miktarının %10’u kadar balkabağı yiyebilir. Bunu kendiniz hesaplayabilirsiniz. Hiçbir besin aşırıya kaçılmamalıdır. Buna mama da dahildir. Obezite gibi sorunlar köpekler için önemlidir ve kendine ek olarak farklı sağlık sorunlarına sebep olabilirler.

İshal Köpekler İçin Balkabağı

Bazı sağlık sorunları söz konusu olduğunda veteriner hekimler köpek sahiplerine balkabağı gibi besinler vermelerini önerebilir. Bunlardan biri de ishal olabilir. Ancak köpeğiniz ishalden muzdaripse, balkabağı en iyi seçim değildir. Kabak, ishale neden olabilecek lif içerir. Veterineriniz, köpeğinize altta yatan sorun teşhisi konduktan sonra balkabağı takviyesi önerebilir. Köpeğiniz sürekli ishalden muzdaripse, köpeğinizi bir veterinere götürmek en iyisidir. Bu gibi durumlarda balkabağı yardımcı olmayabilir. Ancak onu evcil hayvanınız için lezzetli bir ikram olarak kullanabilirsiniz. Olumlu bir teşhis aldığınızda ve veteriner tarafından önerildiğinde, balkabağını sağlıklı bir ilaç olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sindirim sağlığı için konserve balkabağı iyi bir seçimdir. Köpekler susuz kaldıklarında veya acı çektiklerinde kabızlık yaşayabilirler. Balkabağının su içeriği, dışkıyı yumuşatmaya ve bağırsak yolunu nemlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca bazı ishal hastalıkları ile mücadelede etkili bir yoldur. Ancak köpeğinize balkabağı vermeden önce veterinerinizle konuşun. Veterinerinize danışmadan herhangi bir karar vermeye çalışmamalısınız. Veterineriniz evcil hayvanınız için neyin en iyi olduğunu belirleyebilir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.