Kediler neden musluktan su içer? 6 Önemli neden ve çözümleri!

15 Aralık 2021
2230
Kediler neden musluktan su içer? 6 Önemli neden ve çözümleri!

Kediler neden musluktan su içer? Onlara özel alınan su kapları her zamanki yerinde duruyorken bir sürü zahmete girip musluktan içmeyi seçerler. Elbette her kedi sever gibi biz de onların çılgın bir karaktere sahip olduğunu ve onları anlamanın kolay olmadığını biliyoruz. Ancak bazı davranışlarının altında yatan nedenlerin olumlu ya da olumsuz olmadığını merak ediyoruz.

Kedi bakımı hem eğlenceli hem de bazen zordur. Düzenli olarak kum temizlemek, mama kabını doldurmak ve su kaplarına temiz su koymak gerekir. Onları yıkamamız gerekmez, çünkü çok temiz ve titiz canlılardır. Biz de bu titizliğe ayak uydurmak için gerekeni yaparız. Ancak su kabında tertemiz su varken kediler musluktan su içer. Bu durum kedi severlerin kafasını karıştırabilir. Bir yandan yaramazlıklar yapmamaları ve kendilerini yaralamamaları için musluktan su içmelerini nasıl engelleyebileceklerini düşünürler. İşte biz de bu nedenle buradayız! Yazımızın derinliklerine doğru ilerleyerek sorunun yanıtlarına ulaşabilir ve çözümlerine daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Kedilerin musluktan su içme nedenleri

Kedi musluktan su içiyor ise, bunun birçok nedeni olabilir. Onlar temizliği seven ve lezzetli şeylerden hoşlanan varlıklardır. Zeki olduklarını belirtmemize gerek bile yok, değil mi? Ancak karakterlerindeki çılgın, huysuz ve asi tavırlar bazen kedi severleri endişelendirebiliyor. Çünkü hasta olup olmadıklarını bilmek ya da yaşadıkları hayattan memnun olduklarından emin olmak istiyorlar.

Beğenerek ve kaliteli olduğundan emin olunarak alınan su kapları gözle görülür bir yerde iken kedi musluktan su içiyor ise, aşağıdaki listede yer alanlara bir göz atmanız gerekebilir.

Musluk suyu daha taze ve tadı daha lezzetli olabilir

kedi neden su kabından içmiyor

Kediler de damak tadına sahiptir. Bu nedenle kediler mamalarını seçebilir. Bunu her kedi sahibi bilir. Suyun içerdiği mineraller, taze olması ve daha birçok faktör nedeniyle tadı değişkenlik gösterir. Her ilde ve her markada farklı su tadını almak mümkündür. Çünkü her ilin sahip olduğu su farklı yerlerden gelir. Peki, kedinin su kabını da aynı suyu koymamıza rağmen neden musluktan su içmeyi tercih eder? Çünkü akan su her zaman daha lezzetlidir. Durgun suyun tadı zamanla değişir ki bu değişkenlik su kabından da kaynaklanabilir.

Evde iken cam bardak tercih edip dışarıda şişeden su içtiğimizdeki farklılığı bizler de iyi biliriz. Cam bardaktan ve akan suyu içmek daha keyiflidir. Çünkü plastik şişedeki su hem plastiğin suya etkisi hem de suyun durgun olması lezzetinin değişmesine neden olur. Bu nedenle bizler arıtıcı kullanmayı tercih ederiz.

Kabından su içerken kendilerini savunmasız hissederler

Kediler, kaplarından su içerken arkalarında oluşacak bir tehdit unsurundan çekinirler. Kendilerini savunmasız hissederler. Hangi hayvan olursa olsun, gölden vs. bir yerden su içerken ardını kontrol edemez ve tedirgin  olur. Buna aslanlar da dahildir. Bu nedenle bizim evlerde beslediğimiz minik aslanlar da su kaplarından içmeyi sevmezler.

Durgun suyun kirli olduğunu ya da onları hasta edeceğini düşünürler

Her canlı sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek ister. Hastalığı sevmez ve hasta olmamak için elinden geleni yaparlar. Hatta anne kediler hasta olan yavrularını bir kenarda bırakıp diğerlerinin bakımını üstlenirler. Çünkü hasta olan yavrulardan mikroplar kendilerine ve diğer yavrulara geçebilir. Bu da tüm ailenin yok olmasına neden olabilir. Elbette hasta yavruları da bırakmayı severek yapmazlar. Ancak bu doğanın kanunlarından biridir.

Kediler akan suyun sesini severler

Şelale yakınlarında geçme fırsatınız oldu mu hiç? Cevap evet ise, suyun sesinin verdiği ferahlamayı özlediğinize eminiz. Hatta bu rahatlatan ses nedeni ile restoranlar balık akvaryumları gibi dekorlar kullanırlar. Hafif bir müzik ya da suyun sesini dinlemek, bizleri çok rahatlatır. Üstelik bu rahatlama kedilerde de geçerlidir. Kediler suyun sesini duyunca mutfağı ziyaret etmek ister.

Durgun suyu iyi göremezler

Kedilerin görüşleri oldukça iyidir. Ancak onlar durgun suyu görerek değil işiterek fark etmeye çalışır. Bu nedenle havuz kenarındaki kediler suyun sesi nedeni ile suyun varlığından haberdar olurlar.

Akan su ile oynamayı çok severler

Kedilerin suyu sevmediğini düşünürüz. Oysaki kediler suya bayılır ve su ile oynamayı çok severler. Onlar tabiatları nedeni ile yıkanmayı sevmezler. Çünkü buna hem ihtiyaçları yoktur hem de yıkanmaları onların sağlığını tehlikeye atabilir. Su akarken patisi ile suya dokunmayı ve onunla oynamayı severler.

kedi neden su kabını döker

Bıyıklarının su kabına değmesinden hoşlanmazlar

Kedi bıyıkları hassastır. Bu yüzden su kabına eğildiklerinde bıyıkları kaba değer. Bu da onların rahatsız olmasına neden olur.

Kaseden içmesi için ne yapılmalı?

Kedilerin neden musluktan su içtiklerini maddeler hâlinde belirttik. Şimdi ise, kendi su kaplarından içmeleri için neler yapabileceğimizi ele alalım. Kediler su kabını döküyor ise, kedi kabından su içmiyor ise ve musluktan su içmeyi bir alışkanlık hâline getirdiyse, aşağıda belirtilen detaylara göz atmanızı tavsiye ederiz.

  1. Su kabını mama kabının yanına koymak. Kabını, mama kabının yanına koyarsanız, karnı doyan kedi suyu içmek için musluğa gitmeye zahmet etmeyecektir. Su kabının yerini sık sık değiştiriyorsanız, bunu yapmamaya çalışın. Çünkü suyu her defasında farklı yerde bulursa, her susadığında bunu yapmak zor gelebilir. Su kabını bulamayınca musluğu yönelmeye devam edecektir.
  2. Su kabını değiştirmek (farklı hammaddelerden üretilenleri tercih et) mama kabının neyden yapıldığı da suyun tadını değiştirir. Bu nedenle plastik ise metal bir kap almayı deneyin. Ayrıca kediler alınan her yeni ürüne ve eşyaya karşı tedbirli davranır. Yenilik ve değişiklik onlara göre değildir. Su kabını sık sık değiştiriyorsanız, aynı marka ve aynı renkte almaya çalışmanızı tavsiye ederiz.
  3. Su pınarı satın almak, kedilere adeta bir ödül sunmaktır. Çünkü su pınarı onlar için hem oyuncak hem de suluktur. Fazla su içmeyen kediler için sahipleri bu ürünü kullanırlar. Sonuç olarak da çoğunluğu çok işe yaradığını ve herkesin kullanması gerektiğini belirtir.
  4. Ödül vermek her canlıda işe yarar. Özellikle de hayvanların eğitimi söz konusu olduğunda sözümüzü dinlediklerini görünce onlara sevdiği atıştırmalıklardan verebiliriz. Kediyi gözetleyip su kabından içtiğini fark edince ona kediler için sağlıklı sebzeler arasından dilediğinizi seçip uygun şekilde hazırlayarak sunabilirsiniz.

Kedilerin musluktan su içmeyi sevme nedenlerinden bahsettik. Bu arada bu konuda rahatsız olan sevgili okurlarımız için ne yapabilecekleri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Kediniz bir anda alışkanlıklarından vazgeçemez. Bu nedenle hızlı bir şekilde bu sorundan kurtulamazsanız, sabırlı olmaya çalışmalısınız. Onların sağlıklı ve mutlu olmaları her şeyden önemli. Bunun için yaptıkları yaramazlıklara bazen göz yummak gerekir. Kendilerini tehlikeye atmıyorlarsa, alacağınız tedbirler ile zaten bu tür davranışlardan vazgeçecekler.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.