Kedilerin mutlu olduğu nasıl anlaşılır? Kedilerde mutluluk belirtileri

14 Haziran 2021
2963
Kedilerin mutlu olduğu nasıl anlaşılır? Kedilerde mutluluk belirtileri

Kedilerin mutlu olduğu nasıl anlaşılır? Kedilerde mutluluk belirtileri… Öncelikle her kedi sahibi, minik kedisinin her zaman mutlu olmasını ve kendisini iyi hissetmesini ister. İlgili “kedi ebeveynleri” olarak, insanlar yanlarında mutlu kediler isterler. Ancak yine de genellikle kedilerinin mutlu olup olmadığını sorgularlar.

Her kedi, şahsına münhasır bir bireydir ve insanlar gibi mutluluğu farklı şekillerde gösterebilir. Buna karşın, mutlu kedilere dair ya da kedilerin mutlu olup olmadığını anlamaya dair oldukça evrensel bazı ipuçları vardır.

Kedinizin mutlu olup olmadığını, birçok işareti takip ederek kolayca anlayabilirsiniz. Peki, kedilerin mutlu olduğu nasıl anlaşılır? Kedilerde mutluluk belirtileri nelerdir? Gelin, hep birlikte görelim!

Sesli ipuçları

Kediler nasıl mutlu olur

Kediler kelimenin tam anlamıyla mutlu olduklarını “söyleyebilirler”. Nasıl mı? Şöyle ki kedicikler çıkardıkları seslerle size her şeyi anlatır ve esasen uzun süren sohbetlere bile katılırlar. Gündelik hayatlarında genellikle daha yüksek perdede sesler çıkaran kediler, “mutlu” iken, düşük perdeli sesler çıkarabilirler. Bu biraz hayal kırıklığı yaratabilir ve daha talepkâr olabilir.

Gündelik hayatında sessiz olan kediler, mutluluğu sessizlikle ifade edebileceği gibi mutsuzluğu ifade etmek için daha fazla ses çıkarabilirler. Biraz kafa karıştırıcı, evet! Fakat kabul edelim ki insanlar bu yüzden esrarengiz kedileri severler.

Mırlayan bir kedi her zaman mutlu olmayabilir ama kediler çoğunlukla memnuniyet hatta mutluluk duydukları anlarda mırlarlar. “Prrrrupttt!” gibi farklı şekillerde mırlayan ve kıkırdayan birçok kedinin o an için mutlu olduğu garanti edilebilir.

Ayrıca bakınız: Kediler neden ağlar gibi miyavlar? İletişim Yolları

Vücut dili

Kedilerin duygularını veya memnuniyetini gösteren pek çok göz, kulak, tüy ve vücut pozisyonu vardır. Örneğin, rahatlamış, halinden memnun bir kedi, ön patileri altında, kulakları önde, göz kapakları belki yarıya inmiş şekilde  “uykulu” olarak dinlenebilir.

Odanın karşısından bakışınıza yanıt olarak göz kırpma, mutlu bir kedi hareketidir. Gözlerin ani genişlemesi, örneğin, dolu bir mama kasesine yanıt olarak uyarılma – mutluluğu gösterebilir. Ancak bu uyarılma, herhangi bir sıkıntının da göstergesi olabilir.

Mutlu kediler bıyıklarını hafifçe öne doğru kıvırırlar ve tüyleri pürüzsüz, kuyrukları ise rahattır. Neşeli bir kedinin kuyruğu da pek çok ipucu verebilir. Mesela kediniz arkadaş olarak gördüğü insanları ve diğer evcil hayvanları selamlamak için sadece ucu çarpık bir kuyrukla ayağa kalkabilir. Daha fazlası için: Kedileri nasıl anlarız? Kedilerin vücut dili çözüldü!

İlgili davranış ve kedine güven

Mutlu bir kedi çevresine ilgi gösterir. Evin etrafındaki yeni her şeyi pençesiyle yoklayıp “denetçi kedi” rolüne bürünebilir ya da yalnızca sakince uzaktan seyretmeyi tercih edebilir. Birçok kedinin yerleşik bir yabancı maddeye tehlikeli bir şeymiş gibi korkuyla yaklaşması muhtemeldir, lakin mutlu bir kedi korkudan ziyade dikkatle tepki verir.

Ve bununla birlikte Kendine güvenen özgüvenli bir kedi, olabilecek en yüksek mutluluk oranına sahiptir. Daha fazlası için kesinlikle okuyun: Kedilerde yabancı fobisi – Kediler neden insanlardan korkar?

Kedileri mutlu etmek

Oyun oynama

Sağlıklı, iyi sosyalleşmiş yavru kediler durmadan oynarlar ve mutlu olmaktan başka bir şey yapmazlar. Oyunlar oynamak, kedilerde mutluluğun müthiş bir göstergesidir. Kediler olgunlaşıp yetişkinliğe ve yaşlılığa doğru ilerledikçe, oyun aktivitesi doğal olarak azalır, ancak çoğu zaman belirli bir düzeyde kalır.

Yuvarlanma yarışları ve kedicik güreş maçlarından yüz hatlarının (ya da dikkat çekmek için bacağınızı veya yüzünüzü) yatıştırıcı patilerini okşamaya kadar her türlü oyun kedi mutluluğunu gösterebilir.

Kediler, sevdikleri ve güvendikleri diğer canlılar ve insanlarla oyun oynamaktan zevk alırlar. Ancak bazı kedilerin oyun oynarken size zarar verebilecek ısırma ve tırmalama hamlelerinde bulanabileceğini de unutmamalısınız. Ayrıca bakın: Kedilerle nasıl oynanır? Kedilerin sevdiği oyunlar – Kedilerle iletişim ve oyun – Kedinizi çağırmak için onu nasıl eğitirsiniz?

Uyku durumu

Kediler hasta veya depresyondayken çok sık uykuya düşebilir, ancak uyku yeri tercihleri ​​mutluluğun bir göstergesi olabilir. Diğer kedilerle uyumak ve özellikle onları aramak, arkadaşlarıyla mutlu ilişkiler kurduğunu işaret eder. Kediniz eğer sizi yatak arkadaşı olarak seçmişse, sevinin! Bu, kediciğinizin size güvendiği anlamına gelir – sonuçta güvensizlik mutsuzluğu besler.

Temizlik, tımar

Kendini iyi hisseden kediler, kendilerini her daim bakımlı tutarlar. Kötü, özensiz yapılmış temizlik ve tımar, kedilerde, mutsuzluk, hastalık veya yaralanma belirtisi olabilir. Bu nedenle kediniz temiz ve özenli göründüğünde, bu iyi hissettiğinin olumlu bir göstergesidir.

Diğer kedileri yalayıp temizlemek veya kedinin sahibini yalaması (karşılıklı uyumada olduğu gibi) da güvenli ve olumlu bir ilişkinin göstergesidir. Birbirinden memnun olan kediler birbirlerini yalayarak temizleyebilirler.

Ancak, kedi yavruları henüz dünyaya yeni geldikleri için tüm kedilerin başka kedileri veya kişileri tımar etme dürtüsünü hissedemezler.

Yeterli yemek ve iştah

Mutlu kedilerin sağlıklı iştahları vardır. Buna karşın bazı kediler, masum bakışlarıyla sahiplerini özel ikramlar veya ödül mamaları sağlama konusunda eğitebilirler. Ancak birçok yönden, bu tür bir manipülasyon bile kedinin mutlu olduğunu gösteren önemli bir husustur.

Evcil hayvanınızın aşırı iştahsız olduğunu düşünüyor ve de hasta olduğundan şüpheleniyorsanız hemen veterinerinizi arayın. Sağlıkla ilgili sorular için, evcil hayvanınızın sağlık geçmişini bildikleri ve evcil hayvanınız için en iyi önerileri sunabilecekleri için her zaman veterinerinize danışın.

Kedilerin mutlu olduğu nasıl anlaşılır, artık biliyoruz. Lakin mutluluk kadar, mutsuzluk hissedip, hissetmedikleri de önemlidir. Kedinizin mutsuz olduğundan veya depresyona girdiğinden şüphe ediyorsanız mutlaka okuyun: Kediler neden mutsuz olur? Kedim üzgün mü?

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.