Köpeklerde 12 Mutluluk Belirtisi

6 Nisan 2023
445
Köpeklerde 12 Mutluluk Belirtisi

Köpekler bizimle konuşamazlar ama biz onların duygularını vücut dilleri ve davranışlarıyla anlayabiliriz. Patili dost sahiplerinin tanıyabileceği, mutlu bir köpeğin bazı anlatı işaretleri vardır. Her köpek mutluluğunu farklı şekilde yansıtabilir. Ancak genel olarak bakıldığında köpeklerde mutluluk belirtisi için gözlem yapılarak kolayca fark edilebilir.

Köpeklerde Mutluluk Belirtisi

Mutlu bir köpeğin vücut dili genellikle ruh haliyle uyumludur. Uzun süre uyur, sağlıklı beslenir ve bir çocukla aynı derecede ilgiyle oyuncaklarıyla getir götür oynarlar. Ayrıca, onlara en çok ihtiyaç duyduğunuzda, örneğin patronunuz sizden izin istediğinde veya bir iş gezisinde refakatçiye ihtiyaç duyduğunuzda da ortaya çıkar. Mutlu bir köpek, diğer köpeklerle ve insanlarla dost olacak, onları sevmenize ve bol bol göbek masajı yapmanıza izin verecektir.

Tüm bunların en iyi yanı, büyük olasılıkla kendilerini evlerinde hissedecekleri ve size kanepede ya da televizyon karşısında eşlik etmekten fazlasıyla mutlu olacaklarıdır. Ayrıca aç veya yorgun olmadıkları sürece oyuncaklarını ve yiyeceklerini sizinle paylaşmaya fazlasıyla istekli olacaklardır. Kesin olarak bilmenin en iyi yolu, davranışlarını yakından takip etmek ve zaman zaman onları kontrol etmektir. Alıngan veya sinirli davranıyorlarsa, veterinere gitme zamanı gelmiş olabilir. Kafalarını boşaltmak ve bedenlerini ve zihinlerini çalıştırmak için onları yürüyüşe çıkarmak da iyi bir fikirdir.

Hızlı ve Sürekli Sallanan Kuyruk

Kuyruk sallamak, köpeklerin mutlu olduğunun bir işaretidir. Enerjik, heyecanlı ve meraklı olduklarını gösterirler. Ayrıca köpeğinizle iletişim kurmanız için harika bir yoldur. Hatta köpeğinize sizin için kuyruğunu sallamayı veya ödül maması istemeyi bile öğretebilirsiniz. Köpeğiniz kuyruğunu orta hattan sağa doğru salladığında, onu sevmenizi istediğini söylüyor. Köpeğinizle uygulamanız gereken çok önemli bir iletişim işaretidir, böylece etrafınızda rahat olmayı öğrenebilirler. Köpeklerin iletişim kurmak için kullandıkları bir başka sallama sinyali de kuyruklarının önce sola sonra tekrar sağa dönmesidir. Bu sallama eylemi, sizi görmekten mutlu oldukları veya oynamak istedikleri anlamına gelir. Bu tür bir sallama, köpeğiniz iyi bir ruh halindeyken, diğer köpeklerle etkileşim halindeyken veya parktayken görülebilir. Sallanan bir kuyruk aynı zamanda etraflarında olup bitenlerle ilgilendiklerini gösterir ki bu, insanlarla ve diğer hayvanlarla nasıl etkileşim kuracaklarını öğrenmenin önemli bir yönüdür.

Gülümseyen Bakışlar

köpeklerde 12 mutluluk belirtisi

Sakin ve rahatlamış mutlu köpekleri gözlerine ve göz kapaklarına bakarak fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, gözlerinin açık ve rahat olması, sık sık göz kırpması ve gözlerinde fazla beyazlık olmamasıdır. Dişleri ve dilleri ile biraz gösteriş yapıyor olabilirler ama arkadaş canlısı, oyuncu bir ruh halinde olacaklar. Bu, onların sizinle mutlu bir yaşam sürdüklerine dair iyi bir işarettir! Kapıdan girdiğinizde mutlu bir köpek sizi görmek için can atacaktır. Sizi selamlamak için sabırla bekliyor olacaklar ve hatta heyecanla kuyruklarını bile sallayabilirler! İçeri girdiğinizde oturduklarını veya uzandıklarını da fark edebilirsiniz.

Göğüs ve Baş Aşağı

Köpeğiniz sizi selamlamak için kapıya geldiğinde başını ve göğsünü öne eğer ve kuyruğunu hızlıca sallar. Bu mutluluk ve selamlama sinyalidir. Sağlıklı ve mutlu bir köpeğin yaptığı hareketler arasında yer alır. Köpekler daha önce belirttiğimiz gibi çok vefalıdır. Aile üyelerini de çok severler. Sevildiklerini de bilirler. Köpeğinizin sizi sevdiğini belli eden davranışlar arasında kapıda karşılanmak yer alır.

Mutluluk Dansları

Yavru köpeğiniz gerçekten mutlu olduğunda, mutlu bir dans yapabilirler. Bu bir galibiyet kutlaması veya sadece heyecanlarını ifade etmenin bir yolu olabilir. Aynı zamanda bir şeyi doğru yaptığınızın ve onları mutlu etmek için elinizden geleni yapacak kadar size güvendiklerinin bir işaretidir.

İşten eve geldiğinizde bir köpeğin çok mutlu olması alışılmadık bir durum değil. Eve geldiğiniz için mutlular ve bunu aşağı yukarı zıplayarak, daireler çizerek veya ayaklarını yere vurarak göstermek istiyorlar. Ayrıca ihtiyaç duydukları egzersizi yaptıklarının iyi bir işaretidir. Yavru köpeğinizle yapmak için eğlenceli bir egzersiz rutini arıyorsanız, koşmayı, dans etmeyi veya atlama hareketleri yapmayı deneyin. Bu onların enerjilerini korumalarına ve mutlu ve sağlıklı kalmalarına yardımcı olacaktır.

 Düzenli Beslenme

Köpeklerde mutluluk belirtisi aradığımızda aslında iştah ve uyku gibi önemli etkenlere dikkat etmemiz gerekir. Çünkü bizler nasıl mutsuz olduğumuzda iştah ve uyku sorunları yaşıyorsak aynısını köpekler de yaşar. Köpeklerin bazılarında kilo kaybı bazılarında artışı sadece beslenme sorunundan kaynaklanmaz. Mutsuzluk ile de alakalı olabilir.

Bolca Uyku

köpeğim mutlu mu

Bilindiği üzere köpeklerin uyku süreleri uzundur. Gece uykularının yanı sıra gün içerisinde şekerleme yaparlar. Özellikle yavru ve yaşlı köpekler yetişkinlerden çok daha uzun süre uyurlar. Bu oldukça doğaldır. Köpeğinizin uykusunu tam alması için ona günlük egzersiz yaptırmalısınız, onunla oynamalısınız ve onu iyi beslemelisiniz.

Bacak Sarılması

Köpeğinizin mutlu olduğunu gösteren başka bir vücut pozisyonu, yanınıza uzandığı veya bacaklarınıza yaslandığı zamandır. Bu, evin içinde sizi takip etmelerine veya oturup ayağınıza yaslanmalarına benzer bir davranıştır.

Mutlu Havlama

Mutlu havlama, köpeklerin sahiplerine mutlu ve hevesli olduklarını iletme şeklidir. Genellikle kuyruk sallamaları ve diğer dostluk belirtileri eşlik eder. Bu havlamalar, köpeğinizin sizinle ve birlikte oldukları insanlarla vakit geçirdiğinin bir göstergesi olabileceğinden, genellikle iyi bir şeydir.

Uysal Tavırlar

Köpekler, dost canlısıdır. Özellikle ailelerini korur ve onlara asla zarar vermezler. Yabancılara karşı aldıkları eğitim ile yaklaşır ve yakınlaşırlar. Ki içgüdüsel olarak köpekler iyi insanı hisseder. Ancak geçmişte yaşadıkları kötü olayları ilişkisel hafızaları sayesinde hatırladıkları için bazı köpeklerde sorunlar görülebilir.

Aşağı Düşmüş (Sarkık) Kulaklar

Sarkık kulaklar, sağlıklı ve mutlu bir köpeğin işaretidir. Elbette bu sarkık kulaklar ile doğmuş köpekler ile karıştırılmamalıdır.

Serbestçe Dolaşma

köpeklerde mutluluk

Köpeklerde mutluluk belirtisi aradığımızda gözlem yaparız. Günlük aktiviteler sırasında hiçbir yere gizlenme gereği duymadan ev içerisinde özgürce dolaşması, mutlu ve huzurlu olduğunun sinyalidir. Bir yere saklanma genellikle korku belirtisidir. Köpeklerde görülen davranışsal sorunlar arasında yer alır.

Her köpeğin farklı olduğunu ve ırkına, yaşına, sağlık durumuna ve kişiliğine bağlı olarak sizinkinin farklı mutluluk belirtileri gösterebileceğini unutmamak önemlidir. Ancak, yavru köpeğinizde memnuniyetle ilgili bu yaygın uyarı işaretlerini izlerseniz, veteriner ziyareti zamanının gelip gelmediğini bilirsiniz.

İletişim

Köpeklerde mutluluk belirtisi arasında sağlıklı iletişim yer alır. Sağlıklı iletişim köpeğinizin yanınızda olması ya da size havlayarak karşılık vermesi anlamına gelmez. Mutlu köpekler genellikle sahiplerinin fiziksel temasından hoşlanırlar. Okşanmak, köpekler için önemlidir.

Köpekleri Mutlu Etmenin Yolları

Çoğu patili dost sahibi, köpeklerinin mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesini ister. Bunu gerçekleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar; birinci sınıf yiyecekler, oyuncaklar ve atıştırmalıklar satın almanın yanı sıra köpekleriyle vakit geçirmek de dahildir. Ancak tüm çabalara rağmen, köpekler her zaman mutlu olmayabilir.

Mutluluk çok öznel bir kelimedir ve genellikle mutluluğu yalnızca evcil hayvanlarımızla iyi bir ilişkiyle gelen bir şey olarak düşünsek de, aslında onlarla çok az, bizimle çok daha fazla ilgisi vardır! Bununla birlikte, defalarca kanıtlanmış birkaç basit yolla köpeğinizin mutluluk oranını artırmak mümkündür.

1. Övgü ve Takdir

İster arka bahçede sadece siz ikiniz, ister tüm aile, övgü, köpeğinizi mutlu tutmanın anahtarıdır. İyi bir iş çıkardıklarını bilmelerine ve değerlerini anlamalarına yardımcı olur. Ve onlar ailenizin bir parçası haline geldikçe, sözlü ve fiziksel övgüleriniz, sizinle onlar arasında olumlu bir bağ oluşmasına yardımcı olacaktır.

2. Zenginleştirme

Çalışmalar, çevreyi zenginleştirmenin hem zihinsel hem de fiziksel sağlığı iyileştirebileceğini göstermiştir. Pek çok farklı zenginleştirme türü vardır, ancak çoğu sizin tarafınızdan kolayca ve ucuza sağlanabilir.

Yapmanız gereken ilk şey, köpeğinize neyin hitap edeceğini belirlemektir. Bazı köpekler açılır tünelleri sever, diğerleri baloncukları veya atıştırmalıkları sever; daha küçük köpekler toplarla oynamayı tercih edebilir. Anahtar, köpeğinizin neyi sevdiğini anlamak ve ona her gün bunu sağlamaktır.

3. Köpeğinizi Dışarı Çıkarın

köpeğiniz mutlu mu

Köpeğinizi mutlu etmek için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri, düzgün bir şekilde egzersiz yapıldığından emin olmaktır. Uzun bir yürüyüş harikadır, ancak onları eğlenceli bir aktivite için veya sadece mahallenin neler sunabileceğini görmek için parka da getirebilirsiniz!

4. Köpeğinize Oyun Oynatın

Evcil hayvanınızla oynayabileceğiniz birçok etkileşimli ve eğitici köpek oyunu var. Bunlar getirme, yuvarlanan toplar, saklambaç, halat çekme ve daha fazlasını içerir!

5. Köpeğinize Yeni Bir Numara Öğretin

Köpeğinizle yeni bir beceri uygulamak, zekasını artıracaktır. Ayrıca ona sizden başka bir şeye nasıl odaklanacağını öğretecektir. Farklı insanlara ve köpeklere maruz kalacakları için onları daha sosyal hale getirmenin de harika bir yolu.

6. Köpeğinize Küçük İşler Verin

Başlangıçta, köpekler insanlarla birlikte çalışmak üzere yetiştirildi, bu nedenle onlara gün boyunca birkaç iş vermek enerjilerini kanalize etmeye yardımcı olabilir. Ayrıca onlara biraz zihinsel uyarım verebilir. Kağıt getirmelerini, posta taşımalarını veya oyuncaklarını sepete koymalarını isteyebilirsiniz.

7. Bolca Kucaklaşma

Köpeğinizle kaliteli zaman geçirmek, mutluluk seviyelerini yükseltmenin kesin bir yoludur. Kanepede birkaç kucaklama ve sizden biraz ilgi, köpeğinizin ruh halini iyileştirmek için uzun bir yol kat edebilir.

Sıkça sorulan sorular

Köpekler, ihtiyaçlarının karşılandığını hissettiklerinde en mutlu olurlar. Bu, doğru miktarda yiyecek ve su sağlamaktan fiziksel egzersiz yapmaya kadar çeşitli yöntemlerle başarılabilir. Onlar vefakar ve zeki canlılardır. Değer gördüklerini bilir, onlar da karşılık olarak değer verirler. İhtiyaçları mama, su ve barınma dışında bolca sevgidir. Köpeği en çok sevgi mutlu eder.

Köpeklerin bir şey hakkında mutlu olduklarında veya heyecanlandıklarında bizimle iletişim kurmak için kullanabilecekleri doğal gülümsemeleri vardır. Bu nedenle, kendilerini iyi hissettiklerini size bildirmek için kuyruklarını salladıklarını veya dillerini dışarı çıkardıklarını sık sık görebilirsiniz. Onların gülme şekli de budur. Kısacası köpekler güler. Bizim gibi sesli olmasa da… Ayrıca köpekelrin güldüğüne dair yapılan araştırmalar ve sonuçlarında güldüklerine dair kanıtlar bulunmaktadır.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.