Yavru köpekle nasıl oyun oynanır?

30 Ocak 2023
552
Yavru köpekle nasıl oyun oynanır?

Sevimli patiler evinize ulaştığında ilk yapacağınız şeylerden biri onunla oyun oynamak olabilir. Çünkü yavru köpekleri mutlu etmenin en kolay yollarından biri oyundur. Ancak yavru köpekle nasıl oyun oynanır sorusunun yanıtına ulaşmak isteyebilirsiniz. Sonuç itibari ile minik dostunuza zarar vermemek, onu en iyi şekilde eğitmek ve daha pek çok şey istiyorsunuz. Belirtmek isteriz ki bir köpeğin sosyalleşmesi ve eğitimi oyun ile doğrudan bağlantılıdır. Eğlencenin yanı sıra aradaki bağ güçlenir.

Yavru Köpekle Oyun

Yavru köpekle oyun yazdığımda dahi gülümsemeden duramıyorum. Sevimlilik abidesi olan minik patilerin koşturduğunu görür gibiyim. Yavruluk dönemleri zorlu geçse de çok çabuk büyüyorlar. Bu nedenle anın tadını çıkartmanızı ve köpeğinizin eğitimini en iyi şekilde tamamlaması için elinizden geleni yapmanızı tavsiye ederiz.

Isırmasına İzin Vermeyin

Yavru köpeğim oyun oynarken ısırıyor cümlesini sıklıkla duyarız. Yavru köpeğinizin ısırmasına son vermekte zorlanıyorsanız, yalnız değilsiniz. Neyse ki, bir dizi etkili çözüm var. Ancak yavru köpeklerin çiğneme ve ısırma konusunda doğal bir dürtüleri olduğunu unutmamak önemlidir. Hal böyle olunca da dişlerini yeniden yönlendirmek için önlem almak size kalmış.  Çoğu yavru, yaklaşık sekiz aylıkken ısırmayı bırakacaktır. Ancak eğitim ile daha erken bırakmasını sağlayabilirsiniz.

Isırmayı engellemek için;

  • Yavru köpeğinize, biraz fazla çılgınca zaman nasıl sakinleşeceğini isteyeceksiniz. Bunu yürüyüşe çıkararak yapabilirsiniz.
  • İyi bir köpek oyuncağı, yavru köpeğinizin dikkatini yeniden yönlendirmenin harika bir karşılama. Ek olarak, çengel oyunları, evcil hayvanınızın mobilyaları veya diğer evcil hayvanların ısırmaktan kaçınmasını öğrenmesine yardımcı manzara harika bir bakış açısı.
  • Tasma, yavru köpeğin kendisini tehlikeli durumlara sokmasını önlemeye yardımcı olacaktır. İkincisi, istenen davranışları ödüllendirmeniz gerekir.
  • Isırma eylemini gerçekleştirdiğinde oyunu bırakın. Daha sonra tekrar oynayın.

Yavru köpek eğitimi hiç de kolay  değildir. Sabırlı olmak önemlidir. Oldukça enerji dolu yavru köpeklerin hayatımıza uyum sağlaması için pek çok konuda destek arayabiliriz. Çevremizi saran soru işareti artacaktır. Önemli olan sabırlı olmaktır.

Uygun Boyutta Oyuncaklar Kullanın

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda köpek oyuncağı var, ancak doğru olanı, sürekli denetime ihtiyaç duymadan köpeğinizi eğlendirmenize yardımcı olabilir. Örneğin, bir oyuncak top, yürüyüşe çıkarken veya köpek parkında köpek yavrusu enerjisini yakmanın harika bir yoludur.

Oyuncaklar, ev eğitimi sürecinden yavru köpeğinizin istemediğiniz şeyleri çiğnemesini engellemeye kadar her türlü konuda size yardımcı olacaktır. Ancak uygun oyuncak seçimi oldukça önemlidir. İşte oyuncak seçiminde dikkat edilmesi gerekenler…

  1. Bir oyuncak seçerken, köpeğinizin boyutunu ve gücünü göz önünde bulundurun. Daha yaşlı köpeklerin, daha genç yavrularla aynı oyuncaklarla oynama olasılığı daha düşüktür. Ayrıca, daha büyük ırklar daha sağlam öğeler gerektirir. Yavru köpeğiniz onu çiğnediğinde parçalanmayacak bir oyuncak seçmek en iyi yoldur.
  2. Diş çıkarma döneminde, parçalanabilecek sert oyuncaklardan kaçınmalısınız. Yavru köpeğinizin ağzı kırılgan bir yerdir ve sert bir oyuncak onu yaralanma riskine sokabilir.
  3. Yumuşak oyuncaklar da enerjisi yüksek köpekler için iyi bir seçimdir. Yavru köpekler ayrıca yapboz oyuncaklarını da takdir edeceklerdir. Bulmacalar onları eğlendirecek ve kolayca kirlenmeyecek. Zilleri veya gıcırtıları olanlarda hasar olup olmadığı düzenli olarak kontrol edilmelidir.
  4. Özellikle kolayca çözülen ipli oyuncaklardan kaçının. Ayrıca tenis toplarına dikkat edin. Köpek yavrusu enerjisini yakmanın mükemmel bir yolu olsalar da, köpeğiniz onları yutarsa ​​tehlikeli de olabilirler.

Oyuncakları Düzenli Olarak Temizleyin

Yavru köpeğinizin savunma mekanizması henüz gelişmediği için çok çabuk hasta olabilir. Bu nedenle beslenme konusunda verdiğiniz destekler ile birlikte bakım konusuna verdiğiniz önem onun bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Köpek bakımı arasında eşyalarını temizlemek de yer alır. Bu eşyalar arasında da oyuncakların sayısı oldukça fazladır. Eğitim, eğlence ve meşgul etme gibi pek çok konu için oyuncağın önemi büyüktür.

Ellerini Kullanma

Yavru köpekle nasıl oynanır sorusunu yanıtlayan her uzman ellerini kullanmama gerekliliğini anlatır. Çünkü yavru köpekler elleri oyun esnasında ısırmaya çalışır. Çoğu yavru köpek oyun oynarken hırlar. Bu nedenle ellerimizi özellikle ağız çevrelerinde kullanmadan oyun oynamamız gerekir. Top oyunlarını ayaklarınızı kullanarak oynayabilirsiniz ya da köpeğinizle koşma oyunu da oynayabilirsiniz. Ancak köpeğinizin susuz kalmasını önlemek için oyun sonrası su içtiğinden emin olmalısınız.

Oyuncakları Dönüşümlü Kullanın

Yavru köpekle nasıl oyun oynanır

Yavru köpeğinize çok fazla oyuncak almak isteyebilirsiniz. Ancak bu doğru bir davranış değil. Köpeğinizin yaş durumuna uygun oyuncaklar seçmelisiniz. Çünkü yavru köpekler için çiğneme çok önemlidir ve kırılan bir oyuncağı çiğnemeye devam edebilirler. Onlar yetişkin köpekler kadar tecrübeli değildir.

Zıplama Yok

Yavru köpekle oyun oynarken zıplamasına güzel tepkiler vermemelisiniz. Aksi takdirde kısa süre sonra yetişkin bir köpek olacak ve üzerinize zıplamaya kalkacaktır. Bu da sizi zorlayacak ve sonuç itibari ile zıplamasını engellemek için çok fazla uğraşmanız gerekecektir.

Oyun İle Eğitim

Eğitim seanslarınızı siz ve yavru köpeğiniz için daha eğlenceli hale getirmenin bir yolunu arıyorsanız, işte deneyebileceğiniz bazı oyunlar ve aktiviteler. Olumlu davranışları teşvik ederken köpeğinizin zihnini meşgul etmek için tasarlanmışlar. Bunların yanı sıra eğlenceli oldukları için ikiniz de harika zaman geçireceksiniz. Örneğin, masa tenisi hatırlama oyunu, sağlam bir hatırlama oluşturmanın eğlenceli bir yoludur. Anahtar, oynarken hızlı ve hareketli olmaktır. Bu, köpeğinizin arayacak kişinin siz olduğunuzu öğrenmesine yardımcı olacaktır.

Aynı ruhla, lazımlık oyunu, yavru köpeğinizi banyoya götürmeyi ve bunu yaptığı için onu ödüllendirmeyi içerir. Hazır başlamışken, onlara “kal” ve “otur” komutlarını da öğretebilirsin. Ayrıca, her iyi şey yaptığında ona bir ödül vererek yavru köpeğinizin daha üretken olmasını sağlayabilirsiniz. Onları motive etmek için sağlıklı atıştırmalıklar veya başka bir küçük ödül kullanın. Bunu yapmanın en iyi yolu, takip etmeleri için bir rutin belirlemektir. Örneğin, onları yürüyüşe çıkaracaksanız, en sevdikleri oyuncakların bulunduğu iki kutu yerleştirmeyi düşünebilirsiniz. Bir başka eğlenceli oyun da ikramları bir kasede veya başka bir ilginç kapta saklamaktır. Hatta onları bir kutuya koyabilir ve ipuçlarını takip ederek köpeğinizin onları bulmasını sağlayabilirsiniz.

Teşvik etmek İstediğiniz Davranışları Ödüllendirin

Köpeğiniz olumlu bir davranış sergilediğinde onu ödüllendirerek olumlu pekiştirme yapabilirsiniz. Ödüllendirme için ödül atıştırmalıkları sunabilirsiniz. Dışarıda kısa bir yürüyüş de olabilir. Ancak köpeğiniz çok küçükse onun ne zaman dışarı çıkması gerektiği hakkında bilgi almalısınız.

Köpek Dövüşlerinden Kaçınma

Köpeğinizin sosyalleşmesi için onu parka götürdüğünüzde diğer köpekler tarafından zarar görmesini ne şekilde engelleyeceğini bilmelisiniz. Sonuçta köpeğiniz sosyal becerilerden yoksun ve özgüven kazanmamış da olabilir. Bu nedenle diğer köpekler tarafından dikkat çekebilir. Yavru köpeğinizi bir köpek kavgasından uzak tutmak istiyorsanız, onu bölgeden uzak tutarak bunu önlemeye çalışabilirsiniz. Ayrıca su atarak veya yüksek bir ses kullanarak köpeklerin dikkatini dağıtabilirsiniz. Özellikle onları güvenli bir şekilde nasıl ayıracağınızı bilmiyorsanız, köpek dövüşleri korkutucu olabilir. Bunu yapmanın bir yolu, iki dövüş köpeğini ayırmak için bir şemsiye kullanmaktır. Ardından köpeklerden uzaklaşın ve sakin olun. Çocukları da bölgeden uzak tutun.

Sıkça sorulan sorular

Yavru köpekler top ile oyun oynamayı çok severler. Ancak topun büyüklüğü önemlidir. Eğer etrafınızda oyuncak niteliğinde bir şey yoksa köpeğinize tut getir ya da yakala oyunu öğretebilirsiniz. Bir pet şişe, ağaç dalı gibi zararsız nesneler kullanabilirsiniz.

Yavru köpekler çiğneme oyuncaklarına adeta bayılır. Dişlerini kaşır ve enerjilerini keyifli bir şekilde atarlar. Halat çekme ve top oyunları da onlar için keyiflidir. Yavru köpeğinize oyuncak seçmeden önce yaşına uygun olmasını sağlamalısınız. Güvenlik oldukça önemli.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.