Hassas Sindirime Sahip Seçici Kediler için En İyi Kedi Maması

Bağışıklık bozukluğu, gıda alerjileri, aşırı bakteri üremesi, metabolik hastalık, gıda intoleransı, parazitler, çevresel stres ve genetiğin bir kombinasyonu kedilerde sindirim sorunlarına sebep olabilir  hassas seçici kediler için sindirimi kolay kedi mamaları öneri ve tavsiye listemize göz atın.

Hassas Sindirime Sahip Seçici Kediler için En İyi Kedi Maması

Hassas sindirimi kolay seçici kediler için kedi mamasında nelere dikkat edilmelidir?

Evcil hayvanınızın sindirim sorunlarının özel nedenini ele alın ve önceden var olan koşulları kötüleştirmeyen kedi mamasını seçin.

Kolay sindirilebilir bileşenler

Kolay sindirilebilir bileşenler

Hassas bir mide için en iyi kedi mamasından bazılarının sindirimi kolaydır ve sistemlerine zarar vermez. Yüksek kaliteli et ve yumuşak malzemeler, kedinizin sindirim sorunlarını hafifletmeye ve iyi bağırsak bakterilerini desteklemeye yardımcı olabilir.

Beslenme

Beslenme

Kedinizin sindirim sorunları varsa, ihtiyaç duyduğu besini alamıyor olabilir. Protein, probiyotikler, vitaminler ve mineraller, kedinizin sindirim sağlığını desteklemeye yardımcı olur ve hassas mideler, ishal ve kusma için en iyi hassas kedi mamalarının bazıları hayati değer taşır.

Kalite ve Değer

Kalite ve Değer

Hassas bir mide için en iyi kedi maması, yumuşak içeriklere, besin yoğunluğuna sahip olmalı ve ödemeyi uygun hissedeceğiniz bir fiyata sahip olmalıdır.

Evcil hayvan sahiplerinin favorileri

Bunlar, yüksek sindirilebilirlikten yüksek besin yoğunluğuna kadar, Petibom'un evcil hayvan ebeveynlerinin güvendiği hassas mideler için en iyi kedi mamalarından bazılarının listesidir.

Hills Sensitive Skin Deri Tüy ve Sindirim Hassasiyeti İçin Kedi Maması 1.5 Kg

Hills Sensitive Skin Deri Tüy ve Sindirim Hassasiyeti İçin Kedi Maması, tek bir hidrolize hayvan proteini ve yağ asitleri ile formüle edilmiştir. Sindirilebilirliği yüksektir ve kedinizin cilt bariyerini korumaya yardımcı olur. Ayrıca kedinizin sağlığı için antioksidanlar ve doğal lif içerir.

  • Hassas cilt ve tüylere sahip kediler için harika bir seçenektir.
  • Kedinizin sağlıklı ve mutlu kalmasına yardımcı olmak için antioksidanlar ve güçlü vitamin ve minerallerin bir kombinasyonunu içerir.
  • Besin açısından inanılmaz derecede zengindir, çeşitli cilt ve mide problemlerinde rahatlama sağlar.

Royal Canin Exigent Savour Seçici Yetişkin Kedi Maması 4 Kg

Royal Canin Exigent Savour Seçici Yetişkin Kedi Maması” genellikle seçici olan ve belirli bir tada sahip yetişkin kediler için tasarlanmış bir mama ürünüdür.

Lezzet Profili: Bu tür mamalar genellikle belirli bir lezzet veya aroma profiline sahiptir, bu da seçici kedilerin iştahını çekmeye yardımcı olabilir.

Yüksek Kaliteli Protein: Genellikle et bazlı protein kaynakları içerir. Yüksek kaliteli protein, kedinin kas sağlığını destekleyebilir.

İdeal Yağ İçeriği: Sağlıklı yağlar, kürk ve deri sağlığını destekleyebilir ve enerji kaynağı olarak kullanılabilir.

İçerik ve Katkı Maddeleri: Bazı özel içerikler veya katkı maddeleri, kedinin sağlığını desteklemek veya özel ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla eklenmiş olabilir.

 

Mama kabındaki çeşitlilik seçici kediler için ilgi çekici olabilir. Royal Canin Exigent Savour Seçici Yetişkin Kedi Maması içerisinde farklı formül ve yapıda olan 2 çeşit mama tanesi içermektedir.

Royal Canin Sensible 33 Hassas Yetişkin Kedi Maması 2 Kg

Kedilerin hassas sindirim sistemleri olabilir ve diyetlerini değiştirmek kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olmak için harika bir yol olabilir. Royal Canin Sensible 33 Hassas Yetişkin Kedi Maması, sindirim sistemini yatıştırmaya ve kedinizin sağlığını iyileştirmeye yardımcı olacak özel bir besin kombinasyonuna sahiptir. Bu diyet aynı zamanda kedileri cezbedecek şekilde özel olarak seçilmiş aromalarla yapılır.

Royal Canin Sensible 33 Hassas Yetişkin Kedi Maması;

  • Sindirimi iyileştirmek için yüksek sindirilebilir proteinler ve prebiyotikler ile formüle edilmiştir.
  • Kümes hayvanları, hayvansal yağlar, hidrolize hayvansal protein ve mayalar dahil olmak üzere benzersiz bir içerik karışımı içerir.
  • Formül, yetişkin kedilerin beslenme gereksinimlerini karşılamak için yapılmıştır.

ND Prime Kuzu Etli Tahılsız Yetişkin Kedi Maması 10 Kg

ND Prime Kuzu Etli Tahılsız Yetişkin Kedi Maması, yapay koruyucu içermeyen yetişkin kediler için tahılsız doğal kuru mamadır. Doğal içerikleri, kedinizin sağlıklı bir kiloyu korumasına, diyabet ve obezite gibi hastalıklardan kaçınmasına yardımcı olur. Ayrıca glisemik indeksi doğal olarak düşüktür, bu da onu diyabetik kediler için ideal kılar.

Bu tarif %28 taze kemiksiz kuzu etinden yapılmıştır. Et daha sonra kurutulur. Diğer bileşenler arasında bütün yumurtalar, kurutulmuş ringa balığı ve balık yağı bulunur. Ayrıca hidrolize hayvansal proteinler ve sebzeler içerir. Bu bileşenler, lutein ve omega-3 yağ asitleri gibi temel besinler açısından zengindir.

  • Tahıl içermeyen formül en iyi malzemelerle formüle edilmiştir. İçeriğinde uygun oranlarda protein ve yağ yer almaktadır.
  • Antioksidanlar açısından zengin meyve ve sebzelere de sahiptir.
  • Mama formülündeki et, kedinizin idrar ve bağışıklık sistemlerini destekleyen sağlıklı miktarda lif içerir.

Brit Care Hipoalerjenik Sensitive Hindi ve Somonlu Tahılsız Hassas Kedi Maması 2 Kg

Brit Care Hipoalerjenik Sensitive Hindi ve Somonlu Tahılsız Hassas Kedi Maması , hassas sindirim sistemine sahip yetişkin kediler veya mama alımı sorunlu olanlar için eksiksiz bir diyet sunar. Yüksek oranda sindirilebilir formülü, sağlıklı bağırsak florasını desteklemeye ve metabolizmayı düzenlemeye yardımcı olan temel besinleri ve probiyotikleri sağlar.

Brit Care Hipoalerjenik Sensitive Hindi ve Somonlu Tahılsız Hassas Kedi Maması;

  • En seçici kediyi bile memnun edecek HASSAS SEÇİLMİŞ ETLER içerir ve çeşitli sağlıklı malzemelerle doludur.
  • İçindekiler listesi, bağışıklık sistemini güçlendiren ve sağlıklı bir sindirim sistemini destekleyen probiyotikleri ve prebiyotikleri içerir.
  • İdrar yolu ve böbrek sağlığını korumaya yardımcı olan maddeler içerir.
  • Kedinizin sağlığı ve uzun ömürlü olması için çeşitli meyve ve otlar içerir.

Kedinizin gıda alerjisi varsa hipoalerjenik bir kedi maması seçmek en iyi seçimdir. Bu gıda, buğday, soya, mısır ve buğday dahil olmak üzere daha az yaygın alerjenle formüle edilmiştir. Ayrıca %100 memnuniyet garantisine sahiptir. Kedinizin gıda alerjilerinden emin değilseniz, veterinerinize danışın. Kedinizin alerjisi olduğundan şüpheleniyorsanız, bir ay kadar hipoalerjenik bir diyet deneyin. Ardından, semptomlar düzeldiğinde, alerjeni yeniden vermeye başlayabilirsiniz.

 

*Petibom.com satış verilerine dayanmaktadır.

Size Yardımcı Olabilmek için Çalışıyoruz.

Petibom Mağazaları, kedi ve köpek maması beslenmeleri ötesinde köpeğinizin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak sağlık ve zindelik ürünleri ve hizmetleri sunar.

Pet Kuaför

Pet Kuaför

Evcil hayvanınızın sağlığını ilk sıraya koyan pet kuaför.

Rezervasyon Yap

Köpek Eğitimi

Köpek Eğitimi

Sahip olduğunuz köpeğin size yoldaşlık etmesini, onunla yaşama alanlarınızda uyum halinde olmanızı ve gerekli eğitimleri almasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Köpek Eğitimi

Veteriner Hizmetleri

Veteriner Hizmetleri

Minik can dostlarımıza en iyi en uygun hizmeti veriyoruz. Acil Veteriner Kliniği. Acil Müdahale , Teşhis ve Tedavi Hizmetleri , Röntgen , Kısırlaştırma Hizmeti vermekteyiz.

Çok Yakında

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul İçi Aynı Gün Teslim Mama

İstanbul içerisinde tüm kedi ve köpek mama ve ürünlerinde aynı gün teslimat ile hizmet veriyoruz. Sİz sipariş verin biz aynı gün teslim edelim.

İstanbul Aynı Gün Teslimat

Hassas Mide İçin Kedi Maması Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin

Bir kedinin hassas midesine çeşitli faktörler katkıda bulunabilir ve kedinizin karın sorunlarının nedenini belirlemek için veterinerinize danışmak iyi bir fikirdir. Bununla birlikte, muhtemelen veterinerinizin size ilk etapta kedinizin midesini rahatsız eden bir şey olduğunu söylemesine ihtiyacınız olmayacak. Kedinizin hassas bir midesi olduğuna ve sindirim sorunları yaşadığına dair belirtiler aşağıdakileri içerebilir.

Kedinizin bu belirtilerden herhangi birini gösterdiğini fark ederseniz, veteriner randevusu almanın zamanı gelmiş olabilir. Veterineriniz sizi hassas bir mide, ishal veya kusma için en iyi kedi mamasına yönlendirebilir ve altta yatan olası ciddi sorunları kontrol edebilir.

Veterinerinizin gözetiminde, kedinizin hassas midesini yatıştırmaya yardımcı olabilecek kedinizin diyetinde değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin, veterineriniz yumurta, buğday, süt ürünleri ve et yan ürünleri gibi yaygın tahriş edici maddeler içermeyen bir kedi maması vermenizi önerebilir. Ek olarak, prebiyotikler, probiyotikler ve yüksek sindirilebilir bileşenler içeren mamalar, hassas mideler için en iyi kedi mamalarından bazılarıdır.

Veterineriniz, kediniz için verdiğiniz diyet ve beslenme kararlarına her zaman dahil olmalıdır. Veterineriniz, hassas bir mide, kusma veya ishal için en iyi kedi mamasını önerebilir – genellikle düşük dolgu maddeleri ve mide yatıştırıcı maddeler açısından yüksek oranda sindirilebilir bir formül. Bazen veterinerler, sindirimi desteklemeye yardımcı olmak için ek takviyeler veya ilaçlar önerir. Veterineriniz ayrıca, kedinizin mide rahatsızlığına neden olan yalnızca beslenme duyarlılığının değil, altta yatan bir durumun olup olmadığını belirlemek için daha fazla test önerebilir.

Farklı kedilerin farklı beslenme ihtiyaçları olsa da, hassas mideleri olan kediler için bazı genel beslenme kuralları vardır. Kediniz kuru mamayı sindirmede sorun yaşıyorsa, hassas midesi için en iyi yaş kedi mamasını aramanın zamanı gelmiş olabilir, çünkü nemli mamanın sindirimi bazen daha kolaydır. Et yan ürünleri yerine tek kaynaklı protein ve balkabağı ve yüksek kaliteli karbonhidratlar gibi bileşenlerin de kediniz tarafından kolayca sindirilmesi daha olasıdır.

Zengin veya yağlı yiyecekler kediniz için sindirim stresine neden olabilir. Örneğin hindi, jambon veya yağdan zengin diğer etler ishale neden olur. Aşırı yağ alımı, pankreatit adı verilen hayatı tehdit eden inflamatuar bir hastalığa da neden olabilir.

Kedi Sindirim Sistemi Sorunlarının Tedavisi
  1. Bulantı önleyici ilaçlar.
  2. Antasitler ve mide/bağırsak koruyucular.
  3. İshalin giderilmesi için ilaçlar.
  4. Evcil hayvanlar için formüle edilmiş probiyotikler.
  5. İştah uyarıcıları.
  6. Sıvı tedavisi (dehidrasyon ve elektrolit replasmanı için).
Hindi , en yaygın kedi maması alerjenlerinden biri değildir ve kediniz için besleyici ve yüksek oranda sindirilebilir bir protein kaynağıdır. Sadece bir protein kaynağı ve hassas kedinizi rahatsız edebilecek tahıl veya başka içerik içermeyen bu mama, aşırı hassas karınlar için mükemmel bir seçimdir.

gıda intoleransının, gıda alerjilerinin ve iltihaplı bağırsak hastalığının (IBD) da genellikle kedi midesine yol açtığını söylüyor. Gastrointestinal kanserler, böbrek hastalığı ve hipertiroidizm gibi daha ciddi nedenler de kusmaya neden olabilir.

Bir kedinin her gün, hatta ayda birkaç kez kusması anormaldir. Kediniz sık sık kusuyorsa, tüy yumağı gibi basit bir sorun olabilir. Kedinizin zehirli bir madde yediğini veya ciddi bir hastalığı olduğunu gösterebilir . Sebep ne olursa olsun, en kısa zamanda veterinerinize götürün ve kedim neden kusuyor klavuzuna göz atın.

Akut gastrit için tıbbi olmayan tedavi kılavuzları şunları içerir:

  • 8-12 saat boyunca yiyecekleri alıkoymak
  • ilk 24 saat içinde sık sık az miktarda su vermek. Not: Sıvılar, kusturmadan ağızdan verilemiyorsa, derhal veteriner tedavisine başvurun.
  • Kusma yoksa, az miktarda sindirilebilir, az yağlı yiyeceklerle besleyin.
  • Sık sık verilen küçük öğünlerle beslenmeye devam edin (genellikle normal günlük gıda miktarının yaklaşık ½’si, 4-6 öğüne bölünür)
  • sonraki iki ila üç gün içinde yiyecek miktarını kademeli olarak artırın
  • kusma tekrarlarsa veterinerinize haber verin.
Neyse ki, gastrit vakalarının çoğu tedaviden sonraki bir ila iki gün içinde iyileşir.

ishal olan kediler için kedi yaş maması en iyi seçenektir . Dehidrasyonu önlemeye yardımcı olur ve genellikle kedilerin sindirimi daha kolaydır. Ayrıca, kuru gıdadan çok daha lezzetli olabilir.