Suyu Seven Kediler

“Suyu seven kediler mi?” dediğinizi duyar gibiyiz. Haklısınız, kulağa biraz garip geliyor. Hemen hepimiz kedileri sudan nefret etmeleriyle biliriz, ancak bazı kedi ırkları var ki bırakın suyla oynamayı, ıslanmayı dahi çok seviyorlar.

Çoğu kedi, suyun içine dalıp oynamayı sevmese de, akan suya ilgi duyar ve patileriyle anın tadını çıkarır. Ancak bazı kediler var ki, bırakın suda gezinmeyi, ıslanmayı dahi çok sever. Maine Coon, Türk Ankara kedisi, Türk Van kedisi, Bengal, Japon Bobtail ve Manks gibi kediler suyu seven kedi ırklarından yalnızca birkaçıdır.

Peki, neden bazı kediler suyu ve dolayısıyla ıslanmayı sever? Sizin için blogumuzda yer verdiğimiz içeriklere göz atabilir ve suyu seven kediler hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Suyu seven bir kedi arıyorsanız aşağıda paylaştığımız kedi ırklarından bazılarına göz atabilirsiniz. Suyu sevmelerinin yanında diğer karakteristik özelliklerini görüntüleyebilir, vücut yapılarını ayrıntılarıyla birlikte inceleyebilir, bakım, eğitim ve sağlıkları hakkında pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

Son Eklenenler