Sevgi isteyen kedi nasıl davranır?

7 Eylül 2022
671
Sevgi isteyen kedi nasıl davranır?

Açlık ve susuzluk gibi sevgi de bir ihtiyaçtır. Yapılan çalışmalar sonucunda bitkilerin onlarla konuşulduğunda daha fazla çiçek açtığı gibi şaşırtıcı bilgilere ve sonuçlara ulaşılmıştır. Stres nasıl sağlığımızı etkiliyorsa sevgi de aynı şekilde etkiler. Bu nedenle çevremizdeki ya da evimizin üyesi olan patili dostlara da yeterli sevgiyi verdiğimizden emin olmamız gerekir. Elbette bunun öncesinde kedilerin sevgi isterken nasıl davrandıklarını ve bize onları sevmemize nasıl izin verdiklerini bilmemiz gerekir. Ne de olsa tırmık izleri ile karşılanmak pek hoş olmaz. Peki, sevgi isteyen kedi nasıl davranır? Her kedinin sevgi belirtisi aynı olmasa da ortak olarak kullandıkları pek çok sinyal ile kediler ile aramızdaki buzları eritir hatta kalplerini de fethedebiliriz.

Sevgi isteyen kedi belirtileri

Sevgi isteyen kedi, bunu birçok farklı şekilde gösterir ve bu sinyallerden bazıları diğerlerinden daha belirgindir. Örneğin bazı kediler mutlu olduklarında kuyruklarını sallarlar. Bazıları miyavlar ve bazıları da bize sürtünür. Eğer uzun süredir bir kedinin yanındaysanız, daha incelikli sevgi belirtileri fark edebilirsiniz.

Elinize veya başınıza sürtünen bir kedi fark ederseniz, muhtemelen size sevgisini gösteriyordur. Bu davranış sizi gördüğüne sevindiğinin ve aynı zamanda size güvendiğinin bir göstergesidir. Bu işaret, muhtemelen bir kedinin sahibine ödeyebileceği en sıcak iltifattır. Diğer yaygın sevgi belirtileri, kafa atmak ve ayak bileklerinize sürtünmektir.

Kedilerin sevgisinin bir başka işareti de size sarılmayı sevmeleridir. Bu, yanınızda uyumak şeklinde karşınıza çıkabilir. Biraz kedinizin karakter yapısı ve biraz da aradaki iletişimin gücü ile kedinizin sizden ne istediğinizi anlayabilirsiniz. Kediler, özellikle uyurken çok koruyucudurlar ve kucağınıza sarılabilirlerse, bu size güvendiklerinin bir göstergesidir. Bir kedinin arkasından gelen koku da bir güven göstergesidir. İster el pati tutuşun, ister sıcak bir kucakta uyumasını sağlayın, kediler onlarla rahat olmanızı ister. İşte en sık görülen sevgi isteyen kedi belirtileri…

Yavaş göz kırpma

Kedilerin duygularını ifade etmenin birçok yolu vardır ve yavaş göz kırpma bunlardan biridir. Kediler hızlı ve bilinçli olarak göz kırpabilirken, yavaş göz kırpmak kedinin mutlu ve etrafınızda hissettiklerinden memnun olduğunun bir işaretidir.

Araştırmacılar, 24 kedinin göz hareketlerini analiz etti. Bu kediler 1 ila 17 yaşları arasındaydı ve hem iç hem de dış ortamlarda yaşadılar. Göz bozukluğu veya diğer tıbbi durumları olan kedileri hariç tuttular. Çalışmaya sekiz hane dahil edildi ve nötr yüz ve yavaş göz kırpma uyaranları altında göz hareketleri kaydedildi.

İlginç bir şekilde, araştırmacılar, sahiplerine yavaş göz kırpan kedilerin insanlara karşı aynı davranışı sergileme olasılığının daha yüksek olduğunu buldular. Bu, kedinin bu davranışı insanlarla olumlu etkileşimlere yanıt olarak geliştirdiğini gösterebilir. Bununla birlikte, bu bulguların sonuçlarını doğrulamak için daha fazla araştırma gerekli olacaktır.

Mırıldanma

mırıldanan kedi

Mırıldama, bir kedinin mutlu veya memnun olduğu zaman çıkardığı düşük frekanslı bir sestir. Genellikle rahat bir vücut duruşa eşlik eder. Kediler, insanlarla iletişim kurmanın bir yolu olarak mırlamayı kullanır. Bu ses genellikle memnuniyetle ilişkilendirilirken, kediler acı çektiklerinde veya yaralandıklarında da mırıldanabilirler. Elbette ses tonu farklıdır.

Mırıldanma, bir kedinin mutlu veya rahat olduğuna dair çok güçlü, fiziksel bir işarettir. Bir annenin yavrularını beslenme zamanı için bulmasına yardımcı olur. Yetişkin kediler yeni ortamları keşfederken yüksek sesle mırıldanabilir. Ayrıca bir köpek onları kovalarken veya ürktüklerinde mırıldanabilirler.

Mırıldanma, kedilerin sevgilerini ifade etmelerinin en yaygın yollarından biri olsa da, tüm kediler bunu ifade etmez. Bazı kediler yalnız zaman geçirmeyi tercih ederken, diğerleri aşırı sevecendir. Bazı kediler yanlarında olduğunuzda mırıldanır ve diğerleri kendilerini güvende ve sevildiklerini göstermek için yüzlerini size ovuşturur. Her kedinin duygusal tepkilerini anlamak önemlidir. Bunun için zaman gerekir.

Kucakta uyumak

Kediler neden kucakta uyumaya bayılır?   Kediler doğal olarak tercih ettikleri insanlara yönelirler. Geneli sadece bir kişi ile ilgilenirken bazı kedi türleri çok sosyaldir. Ancak ne kadar sosyal olsalar da sadece sahiplerinin üzerine oturmaya çalışırlar. Bu davranış, bir anne kedinin bebeğini tımar etme şekline benzer. Kediler kendilerini güvende hissetmek için tercih ettikleri kişiyle temasa geçerler.

Kedilerin çoğu tanımadıkları insanlarla vakit geçirmek konusunda isteksiz olsalar da, arkadaş canlısı ve tanıdık olduklarını düşündükleri insanlarla vakit geçirmeyi severler. Çok sık bir kedinin yanında olmasanız bile, kucağınıza yatması size güvendiğinin bir göstergesidir.

Kuyruk hareketleri

Bir kedi kuyruğunu yukarı kaldırdığında, bu bir güven işaretidir. Bu jest genellikle mutlu bir kedi tarafından sergilenir, ancak aynı zamanda bir sevgi duygusuna da işaret edebilir. Ayrıca sizden hoşlandığını ve etrafınızda güvende hissettiğini gösterir. Aynı zamanda bir güven ve dostluk işaretidir.

Kediler yalnız olmayı tercih etse bile aile üyelerine karşı bağlılık hissederler. Seksen beş kedi üzerinde yapılan bir çalışmada, yüzde yetmiş dördü bu tür davranışlar sergiledi ve sahiplerine duygusal olarak bağlıydı. Geri kalanlar, kuyruklarını seğirmek, dudaklarını yalamak ve geri döndüklerinde sahiplerinden kaçınmak da dahil olmak üzere endişe belirtileri sergilediler.

Bu nedenle tanımadığınız bir kedinin kuyruk hareketlerini takip ederek sizden sevi isteyip istemediğini kolayca anlayabilirsiniz. Çünkü bazı durumlarda havada olan kuyruk kavga anlamına da gelebilir.

Miyavlama

Çoğu kedi, dikkat çekmek, merhaba demek veya yiyecek istemek için sahiplerine miyavlar. Bu onların sizinle ve hane halkınızla iletişim kurma ve sizi umursadıklarını gösterme şeklidir. Bir kedinin miyavlaması farklı insanlar için farklı şeyler ifade edebilir. Ancak bu kesin olarak kedinin sizi sevdiği anlamına gelmez.

Kedinize hiç miyavladınız mı? Bunu deneyebilirsiniz. Mutlaka size yanıt verecektir. Manipülasyona boyun eğiyormuşsunuz gibi gelse de, gerçek şu ki, bu davranış kedinize onu umursadığınızı gösterir. Kedinize özel ilgi göstermek, yatağınızı paylaşmak, sarılmak veya onları sevmek kadar basit olabilir. Anahtar, kedinizin sizinle ne iletişim kurmaya çalıştığını anlamak ve buna göre yanıt vermektir. Kediler yiyecek, su, dışarı çıkma, hatta okşanma isteyebilirler.

Kedilerin size sevgi göstermelerinin bir başka yolu da sizinle oynamaktır. Ön kapınıza koşan bir kedi, sizi gördüğüne sevindiklerini size bildirmeye çalışıyor. Bir kedinin mutluluğunu anlamanın bir başka yolu da miyavlama tonlarını dinlemektir. Bu ses, normal miyavlama sesinden farklıdır, ancak genellikle mutlu bir ruh halinin göstergesidir.

Sırt üstü uzanma

sevgi isteyen kedi

Sırt üstü yatan bir kedi, sahiplerinin sevgisini hissedeceğini varsayar. Göbek göstermek, yavru kedilerin dikkat çekmesinin yaygın bir yoludur. Ayrıca kedinin rahatladığını ve sahibine güvendiğini gösterir. Bu, kedi ve sahibi için harika bir bağlanma fırsatıdır.

İlginç bir şekilde, bir kedinin sırt üstü uzanıp yanınıza yatması genellikle oyun zamanının geldiğinin bir işaretidir. Oyuncu bir kedi bir lazeri kovalayabilir veya bir tüy oyuncağa atlayabilir, ancak daha yaşlı veya daha az enerjik bir kedi aşağı sarkmış pozisyonda kalmak isteyebilir. Kedinizin oyununu teşvik etmek için ön patilerinde bir top veya fare tutmayı deneyin. Bununla birlikte, bir kedinin arka patileriyle saldırabileceğini unutmayın.

Kedilere Sevginizi Göstermenin En İyi Yolları

Sevgi isteyen kedi için elbette yanıt çok geç verilmemelidir. Kedinizin sizden sevgi beklediğini anladığınızda neler yapacağınızı bilmek isteyeceksiniz. Kedinize sevginizi göstermenin birkaç yolu vardır. Bu yöntemlerden bazıları, kedinize masaj yapmayı veya onlara özel ilgi göstermeyi içerir. Diğerleri, kedinizi can sıkıntısından kaçınmak için eğitmeyi içerir.

Kediniz için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri, onları sevdiğinizi göstermektir. Eğer evcil bir kediniz varsa onunla kaliteli zaman geçirmelisiniz. Kedinizle oynamak, onlarla daha güçlü bir bağ kurmanıza yardımcı olacaktır. Kediler av hayvanlarıdır ve hayatta kalmak için avlanmaları ve oynamaları gerekir. Kedinizle oynamak, onların sağlıklı kalmasına da yardımcı olacaktır. Kedinizle vakit geçirerek, onunla daha iyi bir bağ geliştirecek ve ona olan sevginizi her gün gösterebileceksiniz.

Kedinize onu sevdiğinizi göstermenin bir başka yolu da ona oyuncaklar ve yapbozlar vermektir. Kediler uyarılma konusunda başarılı olurlar ve oyuncaklarla oynamak doğal meraklarını harekete geçirir. Örneğin, içinde gizli ikramlar olan bir kedicik yapbozu satın alabilir veya kedinizin bir ipte tüyleri kovalamasına izin verebilirsiniz. Kedinizin keyif alacağı diğer oyuncaklar, kutular veya rulo kağıt havlulardır. Onları eğlenceli oyuncaklarla meşgul etmek, kedinize onları sevdiğinizi ve onların yanında olmaktan mutlu olduğunuzu göstermenin harika bir yoludur.

Özel ilgi gösterin

ilgi bekleyen kedi

Patili dost sahibiyseniz ona ne kadar önem verdiğinizi göstermek isteyeceksiniz. Bunu yapmanın en iyi yolu, onlara özel ilgi göstermektir. Bu, onlarla sessizce oturmak ve onlara hayranlıkla bakmak kadar basit olabilir. Sevginizi göstermenin diğer yolları, onları beslemek ve onlarla oynamaktır.

Kedinize özel ilgi göstermenin ilk adımı, kedinizin iletişim kurmak için kullandığı sinyalleri anlamaktır. Yalnız hissediyorsa, bacağınızı pençelemeye veya elinize uzanmaya başlayabilir. Ek olarak, kediniz sürekli miyavlamaya başlayabilir, bu onun iletişim kurmasının bir yoludur. Kediler köpeklerden daha bağımsız olsalar da yine de özel ilgi ve sevgiye ihtiyaçları vardır. Akıllı olduklarını ve neler olduğunu bildiklerini unutmayın.

Masaj yapın

Masaj, onlarla bağ kurmanın harika bir yoludur. Tansiyonu düşürür ve ikinizi daha da yakınlaştırır. Ayrıca, ilgilenilmesi gerekebilecek herhangi bir topak veya yarayı belirlemenize yardımcı olabilir. Yüzleri, yanakları veya kuyruklarıyla başlayabilirsiniz.

Kediler okşanmayı sever. Yanaklarında feromon üreten özel bezler bulunur. Yüzlerini bağlantı kurmak istedikleri insanlara sürterler. Yüzlerine masaj yaparak, onları desteklemek için orada olduğunuzu ve sağlıklarını önemsediğinizi gösterebilirsiniz.

Günlük aktiviteler

Kedinize günlük aktivite sağlamak, kedinizi can sıkıntısından kurtarmanın en iyi yollarından biridir. Can sıkıntısı yıkıcı davranışlara ve sağlığa yol açabilir, bu nedenle kedi arkadaşınıza ihtiyaç duydukları uyarımı sağlamak önemlidir. Günlük rutininize en az 30 dakikalık oyun süresi eklediğinizden emin olun, ancak kedinizin yaşı ve sağlık koşullarına göre esnek olun. Kedinizin davranışında ani değişiklikler fark ederseniz, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu ekarte etmek için veterinere bir ziyaret planlamayı düşünün.

Kedinizin can sıkıntısını gidermek ve ona sevginizi göstermenin bir başka harika yolu da onu yürüyüşe çıkarmaktır. Tasma kullanabilir ya da kendi taşıma çantasını kullanabilirsiniz. Bunlar küçük evcil hayvanlar için özel olarak tasarlanmıştır ve kedinizin manzaraları yeni bir perspektiften görebilmesi için büyük bir muhafazaya sahiptir. Yeni bir rutine başlarken her zaman kedinize karşı sabırlı ve ısrarcı olmayı unutmamalısınız.

İletişim kurun

Kedilerinize önem verdiğinizi göstermenin en iyi yollarından biri onların vücut dilini okumayı öğrenmektir. Örneğin, bir kedinin yavaş göz kırpması sevginin bir ifadesidir. Yavaşça göz kapağını kapayıp açma kedinin sizinle rahat hissettiğini ve tehdit altında hissetmediğini gösterir. Bu bağlanma davranışı, siz ve kedi arkadaşınız arasındaki ilişkiyi güçlendirir.

Ayrıca kedinizin vücut dilini anlamayı, onların iletişim kurma şeklini izleyerek de öğrenebilirsiniz. Kediniz tıslıyorsa, davranışınızı tonuna ve perdesine uyacak şekilde yeniden ayarlamayı denemeniz gerekebilir. Bunu yaparak, kedinizle bir bağ oluşturacak ve onun zihnine ilişkin değerli bilgiler edineceksiniz.

Bakım sevginin anahtarıdır

sevgi bekleyen kedi

Kediler tımar edilmeyi sever ve tımar etmek, kedinize sevginizi göstermenin harika bir yoludur. Kedinizi temiz hissettirmenin yanı sıra, tımar etmek, tüy dökülmesini azaltmalarına da yardımcı olabilir. Kediler ayrıca sizi olası sağlık sorunlarına karşı uyarmak için tımar rutinlerini kullanırlar. Yalama ve fırçalama da dahil olmak üzere kendilerini tımar etmek için çeşitli teknikler kullanırlar.

Kedinizi tımarlarken, nazik hareketler kullandığınızdan emin olun. Elinizi kedinizin yüzünde dairesel bir hareketle kullanmak kan basıncını düşürmeye yardımcı olacaktır. Tımar yaparken asla kedinizin üzerinden geçmemelisiniz. Kediler yırtıcılardan korkarlar, bu yüzden üzerlerine dikilerek onları riske atmadığınızdan emin olmak istersiniz. En iyisi onların seviyesinden başlayıp yukarı doğru çıkmaktır.

Kediler insanları ve birbirlerini tımarlamayı severler ve bu süreç onların birbirlerini tanımalarına ve bağ kurmalarına yardımcı olur. Ayrıca kedinizin aile üyelerini ve arkadaşlarını tanımak için kullanacağı özel bir topluluk kokusu yaratır. Kediler ayrıca, koku alışverişini içeren koku işaretlemeden hoşlanırlar.

Atıştırmalığı kim sevmez ki?

Kedinize onu sevdiğinizi göstermenin en iyi yollarından biri ona atıştırmalıklar vermektir. İkramlar özellikle özel günlerde verdiğinizde harikadır. Örneğin, kedinize doğum gününde ya da tatilde özel bir ödül verebilirsiniz. İkramlar ayrıca bir kedinin sağlığı için faydalıdır ve ona aktivite sağlar.

Ancak dikkatli olun çok fazla mama tüketmek kedinizin sağlığına zararlı olabilir. Kedinize vermek için besleyici, değeri yüksek yiyecekler seçin. En sevdiğiniz insan yiyeceklerini de kedinizle paylaşabilirsiniz. Bunu yapmadan önce sağlığı için zararlı olup olmadığından emin olmayı unutmayın.

Kedinize onu sevdiğinizi göstermenin bir başka harika yolu da ona bir kedi yatağı sağlamaktır. Kediler, kapalı bir alandayken kendilerini güvende ve sıcak hissedecekleri için küçük alanları severler.

Kedi nanesi alın

Kedi nanesi, kediler için güvenli, toksik olmayan bir tedavidir. Tek uyarı, ölçülü olarak verilmesi gerektiğidir. Fazlası bir kedinin sindirim sistemini bozabilir. Bununla birlikte, kedinize günde bir kez az miktarda kedi nanesi vermek, kedinizin gününe heyecan katmanıza yardımcı olabilir.

Kedi nanesi, kedileri yeni şeyler keşfetmeye ve oynamaya teşvik etmek için de kullanılır. Kedinizin kaşımaya daha meyilli olması için birazını bir tırmalama direğine veya taşıyıcıya koyun. Veteriner klinikleri, barınaklar ve koruyucu evler, kedilere kedi nanesi vermenin stresi azaltabileceğini bulmuştur.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.