Evinizi bir yeni yavru kediyle paylaşmaya karar verdiyseniz ve neler yapmanız gerektiği konusunda az bilgiye sahipseniz şuan doğru yerdesiniz. Size kedili hayatınızda, kedinizin bakımı sırasında ihtiyaç duyacağınız ürünlerin bir listesini oluşturduk.
Kediniz eve uyum sağlarken, kedinizin ihtiyaçlarını gidermesi ve yeni yaşayacağı ortama kolay uyum sağlaması için almanız gereken ve önerilen ürünler vardır. İster sokaktan bir kediyi sahiplenin, isterseniz satın almış olun almanız gereken kedi bakımı için gerekli malzemeler aynıdır.
Kediniz eve gelmeden bu ürünleri hazırlamanız onun uyum sürecini hızlandıracak. Yatak, mama yeri, taşıma ve tuvalet kabı gibi ihtiyacı olan şeyleri almanız olası sorunlar yaşamanızın önüne geçecektir.
İşte sizin için bir araya getirdiğimiz ilk kez kedi sahiplendiğiniz zaman almanız gereken, kedilerin temel ihtiyaçları ve kediler eşyaları ve malzemeler listesi!
İçindekiler
Kedi sahiplenmeye karar verdiğiniz ve sahiplenme sürecine başladığınız zaman önce öncelikle almanız gereken şey bir kedi taşıma çantasıdır. Sahipleneceğiniz kedi yavruysa büyüyeceğini düşünerek, kedinin yetişkinlikte erişeceği büyüklüğünü hesaba katarak bir taşıma çantası almalısınız. İçerisinde rahat edeceği, ayakta durabileceği, etrafında rahatça dönebileceği, içinde yeterli hava alabileceği ve kapağını kendisinin kolay açamayacağı sert plastik ya da metal kapağa sahip kaliteli kedi taşıma çantalarını tercih edebilirsiniz. Eğer kedinizin kapağı kolayca açabildiği bir taşıma kabına sahipseniz, işiniz biraz zorlaşabilir. Taşıma kabını açmayı başaran kedinizi yakalamak için peşinden koşmaya hazır olmalısınız.
Bazı kediler taşıma çantasını sevmez. Taşıma çantasının içine girmek istemeyebilir, girince de strese girebilirler. Bunu önlemek için çantanın içerisine battaniye ya da onun sevdiği bir eşya koyarak daha rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Evin içerisinde kapısı açık şekilde bırakarak, taşıma kabına ödül kedi maması koymanız da onların taşıma sepetine alışmasını kolaylaştıracak ve kabın kendi yuvası olduğunu düşündürecektir.
Sadece veterinere giderken kedi çantası kullanıyorsanız, kedinizin taşıma çantasından korkmasının sebebi içerisinde girdiği her an veterinere gidebileceği endişesidir. Bu gibi endişe ve stres içerisinde iken istemeden tuvalet kaçırma, aşırı miyavlama gibi davranışlar sergileyebilirler. O yüzden kedinizi taşıma çantasına farklı yöntemlerle alıştırmalı ve çok uzun süre taşıma çantasında tutmamalısınız.
Kedinizin rahat ve güvende hissetmesi için ona kedi yatağı alabilirsiniz. Günün büyük çoğunluğunda yatmayı ve uyuklamayı sevdikleri düşünülürse yatak alarak kedinizi sevindirebilirsiniz. Kedi yatağı seçerken yumuşak, tüy tutmayan ve yıkanabilir olmasına dikkat etmelisiniz. Bu özellikler hem sizi hem de kedinizi memnun edecektir.
Kedi yatağının kenarlı olmasına özen gösterebilirsiniz. Kediler etrafı kapalı eşyaların içine girmekten çok hoşlanırlar. Kedinize, basit bir karton kutunun veya poşetin içinde bile yatıp keyif yaparken rastlayabilirsiniz.
Kediler yaşayacakları ortamda ilk alıştıkları yerde uyumayı severler. O yüzden başlangıçta onun konumunu belirleyemezseniz, kediniz kendisine uygun yatacak yeri bulacaktır. Hatta yatak olmasına rağmen farklı yerlerde, kutu içerisinde yatmaları da mümkündür. Bu gibi durumlar sizi şaşırtmasın onlar kendi istedikleri ve uygun buldukları yere karar vererek konumlarını belirleyebilirler.
Kedinizin ve sizin ev içerisinde rahat etmenizi sağlayacak en önemli şeylerin başında tuvalet kabı gelmektedir. Oldukça fazla farklı özellikte tuvalet kapları vardır. Bunların arasından sizin kendi ihtiyacınıza ve belirlediğiniz fiyata göre uygun olanı seçmeniz mümkündür. Örneğin bazı kedi tuvaletleri açık iken, bazıları kapalı ve otomatik şekildedir. Sizin tercihinize göre kendiniz bu tuvalete kolaylıkla alışacaktır.
Üç farklı çeşitte karşınıza çıkan tuvaletlerin fiyatları da değişiklik gösterir. Açık ve kapalı kedi tuvalet kabı birbirlerine yakın genel olarak uygun fiyat aralığındadır. Ancak otomatik kedi tuvalet kabı onlara göre 4- 5 kat daha pahalıdır. Fiyat ve performans açısından en çok kapalı ve açık tuvaletler tercih edilir. Bu bilgilere ışığında kedinize alacağınız tuvalet kabını seçerken son tercih size aittir.
Kediniz için tuvalet kabı alırken, içerisine kedi kumu da almalısınız. Kediler, idrar ve dışkılarını tuvalet kabının içindeki kuma yaparlar ve üzerini örterler. Bu yüzden kabın içerisine yeterli miktarda kedi kumu koymanız gerekir. Kediniz ihtiyacını giderdikten sonra da tuvalet kumunu, küçük kürekle düzenli aralıkla temizlemelisiniz.
Kedi kumu seçerken doğal, silika ve organik gibi kum çeşitlerini ve bunun yanında kokulu kedi kumlarını da görebilirsiniz. Kedi kumunun en önemli özelliği sıvı temasından sonra, sıvıyı tutarak sertleşmesi ve topaklaşmasıdır. Aldığınız kumda bu olmuyorsa kendinizin tuvaleti kokabilir. O yüzden kedi kumu satın alırken bu özelliğin alacağınız üründe ne kadar iyi olup olmadığına dikkat ediniz.
Kaliteli bir silika kedi kumunu tercih ederseniz, bir ay boyunca kedinize yeteceğinden emin olabilirsiniz. Çünkü silika, sıvıyı bünyesine çekip hapsetme özelliğine sahiptir. Eğer silika kedi kumunuz sıvıyı çekmiyorsa ve etrafa kötü koku yayıyorsa bilmelisiniz ki kaliteli bir ürün satın almamışsınızdır.
Silika kumu yerine topaklaşan kumu tercih ederseniz, topaklaşan kumun da sıvıyı bünyesine alarak topaklaştığını ve sertleştiğini bilmelisiniz. Eğer aynı etkiyi vermiyorsa, yine ne yazık ki kalitesiz bir ürün seçmişsiniz demektir.
Kedinizin günlük veya gün aşırı tuvaletini temizlemek için, küçük bir kepçeye yani kedi kumu temizleme küreğine ihtiyacınız olacaktır. Sıvıyla buluşunca topaklanan kedi pisliğini kum küreği ile alabilirsiniz. Kediler oldukça temiz hayvanlar oldukları için kirli tuvalet kabını sevmezler ve kullanmak istemezler. Bu yüzden kabın temiz kalmasını sağlamalısınız.
Kediler tuvaletlerini yaptıktan sonra üzerini kum ile örtme içgüdüsüne sahiptir. Açık ya da kapalı hiç fark etmez tuvalet kabı kullandığınız sürece önüne kedi paspası almalısınız. Kediniz tuvaletlerini patileriyle örterken ister istemez dışarıya kedi kumu sıçratabilir.
Kedi tuvaletinin önüne koyacağınız kedi paspasıyla, etrafa sıçrayan kumların burada toplanmasını sağlayabilirsiniz. Elekli yapıda olan kedi paspasları, tuvalet kabından dışarı çıkan kedi kumunu içerisinde toplayarak daha uzun süre kullanmanızı ve kolay temizlemenizi sağlayacaktır.
Kediniz için iki ayrı mama ve su kabı almalısınız. Bir arada satılan kaplar genel olarak fazla kullanışlı olmamaktadır. Ayrı aldığınız mama ve su kaplarınızı da birbirine mesafeli şekilde konumlandırmalısınız.
Kedinize kap seçerken ucuz ve kokan plastik kaplara karşı hassasiyet gösterdiklerini unutmayın. O yüzden alacağınız kabın kaliteli plastikten yapılmasına ya da seramik, cam veya metal olmasına dikkat edebilirsiniz. Yiyeceklerini yedikleri mama kabının kaliteli materyalden yapılması, hem kedinizin sağlığı hem de ürünü uzun süre kullanmanız için önemlidir.
Plastik ve seramik kaplar, özellikle plastik kaplar, gözenekli olduğu için bakterileri hapsedebilir. Bu da kedilerde çene aknesine sebep olabilir. Bu yüzden bu tür mama kaplarının kediler (evcil hayvanlar) için kullanılması tavsiye edilmez. Böylelikle kediniz için paslanmaz çelik kaseler satın almanız daha makul olacaktır. Kedinizin yaşına ve cinsine göre beslenme programını oluşturduktan ve kedi mama kaplarını satın aldıktan sonra geriye yapmanız gereken çok az şey kalıyor.
Aldığınız ürünün çok hafif yapıda olmaması gerekir. Kedinizin patisiyle tutuğunda ters döndüremeyeceği kadar bir ağırlığı olmalıdır. Kedi mama ve su kabında ürün kalitesi kadar kolay temizlenmesine de önem vermelisiniz. Günlük ya da gün aşırı kedinize verdiğiniz mamaya göre mama kabını temizlemesiniz. Hassas damak zevkleri olduğu için birbirine karışan mamaları tüketmeyebilir. Bu yüzden eski ve yeni mamaları birbirine karıştırarak vermemeye çalışın. Aynı şekilde su kabını da düzenli temizlemeli ve su kabında taze su bulundurmalısınız.
Mama kabı ve içme suyu kapları ne çok büyük ne de çok küçük olmalıdır. İdeal olan orta ve küçük aralığında mama kabı ve mamaya göre daha büyük, geniş bir su kabıdır. Yavru ya da yetişkin fark etmez kediler mama kabının fazla büyük ve derin olanından yemek yemeyi sevmezler. Derin olduğunda mama kabının kenarlarına bıyıkları değer ve bundan hoşlanmazlar. O yüzden ideal mama kabı için sığ, fazla derin olmayan ürünleri satın alabilirsiniz. Evinizdeki tabakları ve hatta fincan altlıklarını da kullanabilirsiniz.
Mama kaplarına, kedinizin günlük yiyeceği kadar ölçekte bir mama koymanız yeterlidir. Yavru kedilerin enerji dolu ve hareketli olmalarından dolayı, mama kaplarının gün boyu dolu olmasında herhangi bir sorun yoktur. Ancak yetişkin ve kısırlaştırılmış kedilerde, mama kaplarına ölçek kullanarak mama koymak daha uygundur. Eğer kedilerin beslenme sıklığını daha detaylı öğrenmek isterseniz, ”Kediler hangi sıklıkla beslenmelidir?” adlı yazımızı okuyabilirsiniz. Son olarak kedilerin titiz canlılar olduklarını söyleyerek, mama ve su kaplarının temiz olması ve haftalık yıkanması gerektiğini ekleyelim. Özellikle yaz aylarında, günlük olarak su değişimine ve taze su içmelerine ihtiyaçları vardır.
Kediniz için alacağınız mama çok önemlidir ve alırken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Öncelikle kediler nasıl beslenir? bu konu hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü kediniz için alacağınız mama da öncelikle dikkat edeceğiniz şey yaşına olan uygunluğudur.
Kedi Maması seçerken kediniz; bir yaşından küçükse yavru kedi maması (kitten), bir yaşından büyük ise yetişkin kedi maması (adult) ve yedi yaşından büyük olduklarında ise yaşlı kedi maması (senior) tercih etmelisiniz. Bu farklılığın sebebi yaş yaş kedilerin beslenme ihtiyaçlarının ve içeriğinin değişmesinden kaynaklıdır. Örneğin yavru kedi gelişme döneminde olduğu için daha fazla yağa, proteine ihtiyaç duyacak ve ona göre beslenmesi uygun olacaktır.
Genel olarak her yaşta kedilerin yüksek kaliteli, hayvansal proteinler içeren mama tüketmesi gerekir. Mama tüketirken her zaman kedinizin cinsine, boyuna, kilosuna ve aktif yapısına göre düzenli öğünler ve porsiyonlar vermeniz gerekir. Mamalar arasında geçiş yapamaya kadar verdiğinizde de, değişim sürecini 5 ila 7 gün arasında değişen aşamalı bir geçiş dönemiyle rahatça tamamlayabilirsiniz.
İlk olarak kediyi birinden sahiplenecekseniz, o kişi ile iletişime geçerek kedinizin alışkın olduğu ve yediği mamayı öğrenmeniz gerekir. Eğer PetShop’tan bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorsanız -ki bunu hiç önermiyoruz- o zaman da satıcıdan kedinin ne tür bir mamayı tercih ettiğini öğrenmelisiniz. Bu iki durum dışında geçmişi hakkında herhangi bir bilgi bulunmayan kedilerin kullanması gereken mamalara ise yazımızda şu şekilde yer verdik.
Biraz da kedinize mama alırken diğer dikkat etmeniz gereken hususlardan bahsedelim. Kediniz 1 yaşından küçük ise ”Yavru (kitten) kedi maması”, 1 yaşından büyük ise ”Erişkin (adult) kedi maması” ve 7 yaşından büyük ise ”Yaşlı (senior) kedi maması” satın almanız gerekiyor. Baktığınızda aslan ve etobur olan kedilere, en yüksek hayvansal protein içeren mamaları satın almak gayet normaldir. Bütçenize göre satın alacağınız bu mamaların aynı zamanda ilk beş içeriğini incelemeyi de unutmayın. Bu beş içerik mamanın yüzde seksenini oluşturduğu için, kedinizin ihtiyaç duyduğu tüm besinlerin mamada yer alıp almadığını da öğrenmiş olursunuz.
Kedilerin beslenmesi en az bizler kadar en temel gereksinimdir. Yavru kedileri sütten kesildikten sonra yavaş yavaş yaş mamaya alıştırmanız gerektiğini söylemeden geçmeyelim. Yetişkin kedilerin zaten yaş mamaya alışkın olduklarını bilmelisiniz. Yavru kedinizi yaş mamaya alıştırmak adına, ara ara onları ödüllendirmeli ve öğünlerini yaş mamalar ile zenginleştirmelisiniz. Ancak sürekli olarak yaş mama vermeye çalışmayın, bu onlar için sağlıklı bir beslenme olmayacaktır.
Dilerseniz kuru mama yiyebilecekleri aylarda, kuru mamayı yaş mama ile karıştırıp bu şekilde alıştırmaya başlayabilirsiniz. Eğer kedinizin herhangi bir mamayı tüketmek istemediğini görürseniz, ”Kedim mama yemiyor ne yapmalıyım?” adlı yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kediler çok temiz hayvanlardır. Kendilerini yalayarak temizler ve tüylerini yutarlar. Yuttukları tüyleri zaman zaman ağız yoluyla geri çıkarırlar. Bu yöntemin dışında kedinize alacağınız kedi maltı & macunu da sindirim sistemlerine zarar vermeden, yuttukları tüyleri dışkıyla çıkarmalarını sağlayabilirsiniz.
Kedi çimi ise kedinizin mide sorunlarında, midesini iyi hissetmediği zamanlarda kendisini kusturmak veya sıkıntısını gidermek için kullanacağınız üründür. Kedili evin olmazsa olmazı değildir ancak zor zamanlar için evde bulundurabilirsiniz.
Kedinizin en önemli ihtiyaçlarından biriside taranmak ve fırçalanmaktır. O yüzden alacağınız eşyalar arasında kesinlikle kedi tarağı yer almaları gerekir. Kedi pire taraği ve kedi çift taraflı taraği Kediler kendini yalayarak temizleseler de dökülen tüylerinin hepsini toplayamazlar. Bu yüzde kedinizin tüy yapısına uygun onun canını acıtmayacak tarak, fırça veya kedi temizlik eldiveni satın almalısınız.
Kediniz kısa tüylü ise ince fırçaları, uzun tüylü ise kaliteli çelik tarakları kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yavru kedi sahiplendiyseniz, ilk zamanlardan itibaren taranmaya alışmasını sağlamak oldukça önemli. Kedinizi tarak ile ilk kez tanıştıracaksanız, öncelikli olarak tarağı kendi cildinizde denemelisiniz. Eğer acıtıyorsa, kedinizde de bu tarağı kullanmamalısınız. Çünkü kediler tarandığında rahatlamalı ve mutlu olmalı, acı hissetmemelidir. Acıtmayan bir tarak olduğuna kanaat getirdiğiniz zaman kedinizin önüne tarağı bırakın ve koklamasına, keşfetmesine izin verin.
Tüylerinin dökülmesini azaltmak, bedenindeki yağlanmayı dağıtmak, kedinizi rahatlatmak ve mutlu etmek için kedinizi düzenli olarak tarayın. Tarama işlemi kedinizin derisindeki kan dolaşımını da hızlandıracak ve tüylerinin beslenmesini olumlu etkileyerek, sağlıklı ve güzel olmasını sağlayacaktır. Ayrıca ölü tüyleri alacağınız için, kedinizde tüy dökülme gibi problemleri de ortadan kaldırmış olacaksınız. Bu nedenle tarağı, kesinlikle yeni kediniz için hazırlayacağınız alışveriş listesine eklemelisiniz!
Kediler egzersiz ihtiyacını karşılamak ve tırnaklarına bakım yapabilmek için bir tırmalama tahtasına ve kedi tırmalama kartonuna ihtiyaç duyar. Tırmalama tahtasını hem tırnaklarını törpülemek, ölü deriyi temizlemek hem de gerinme, kendini kaşıma gibi hareketleri yapabilmek için kullanırlar.
Kedinize dilerseniz egzersiz yapması ve tırmanması için kedi ağacı da alabilirsiniz.
Kedi ağacı tırmalama tahtası kadar gerekli bir ihtiyaç değildir. Ancak yüksek yerlere çıkma, tırmanma ve ağaç dallarına dolanma gibi keyif aldığı etkinlikleri yapması için imkânınız varsa kedi ağacı da alabileceğiniz kedi eşyaları arasındadır. Kediniz tırmanma tahtasıyla oynamazsa, kediotu spreyi kullanarak ilgisini çekmeyi deneyebilirsiniz.
Kedinizin tırnaklarını bir yere takılmaması için düzenli olarak kesmeniz ve bakım yapmanız gerekir. Bu yüzden de evinizde evcil hayvanlar için özel üretilen kedi tırnak makası bulundurmalısınız. Kendiniz için kullandığınız tırnak makasları, kesinlikle kediniz için uygun değildir.
Kedilerin sokak yaşamında uzun tırnakları bir sorun oluşturmaz. Ev hayatından bir yerlere takılması, sürtmesi ve istemeden sizi çizmemesi için kesip, törpüleyebilirsiniz. Kediler normalde bir yerleri tırmalayarak bu bakımı kendileri yaparlar. Ancak ev kedilerinin bu imkânı çok kısıtlıdır. Aldığınız tırmalama tahtasıyla onlar tırmalama ihtiyacını gidermeye çalışırlar ama zaman zaman yeterli gelmez. Kedinizin tırnaklarını kesmez, törpülemez ve bakım yapmazsanız; tırnaklarıyla koltuklarınız, halılarınızı tırmalayarak kendi manikür işlemi için yapabilir.
Kedilerin tırnakları onların tırmanması, tutunması ve savunmasıdır. O yüzden uzunluğu hayatlarını engellemeyecek şekilde uygun boyutta kesilmelidir.
Kediler için özel olarak üretilen diş macunu ve diş fırçasını mutlaka satın almalısınız. https://www.petibom.com/kedi-agiz-dis-sagligi sayfasında çeşitlere bakabilirsiniz. Özellikle yavru bir kedi sahiplendiyseniz, birkaç gün içerisinde kedinizi diş fırçalamaya alıştırmaya başlamanız gerektiğini hatırlatalım. Eğer bu uygulamayı yapmazsanız, bizler gibi yavru kedilerin de kötü dişlere ve diş etlerine sahip olarak büyüdüğünü bilmelisiniz. Bu yüzden diş fırçalama rutinine erken başlayarak dostunuzu buna alıştırın. Ayrıca alacağınız ürünlerin veteriner hekim onaylı olmasına dikkat etmenizde fayda var.
Kedinizi zaman zaman dışarı çıkarmak, güvenliğini sağladığınız ortamda birlikte zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Bu zamanlar için kedinizin boynuna uygun bir tasma ve tasma kayışı alabilirsiniz. Kedi tasması ve tasma kayışı kedi bakımı için gerekli malzemeler arasında yer alır. Ancak bu ürünler öncelikli ihtiyaçlarında biri değildir. Zaman içerisinde kedinizin gezme ihtiyacına yönelik alabilirsiniz.
Tasma kayışına her zaman ihtiyacınız olmayacaktır. Ancak kedinizin sizinle yapacağı yolculuklarda, yürüyüşlerde kedi çantası olmadan onunla birlikte hareket etmenizi kolaylaştıracaktır.
Kedinize alacağınız kedi tasması ne çok dar ne de çok bol olmamalıdır. Kedinizi sıkmamalı ya da bol gelerek bir yere takılma riskini oluşturmamalıdır. Boynuna uygun, kaliteli malzemeden üretilmiş ve cildine zarar vermeyecek yapıda olan bir tasma tercih etmelisiniz.
Kedinizin kaybolma ihtimaline karşı kedinizin isminin ve numaranızın yazılı olduğu kısaca kedinizin kimlik bilgilerinin yer aldığı kedi tasmalarını tercih edebilirsiniz. Kimlik etiketli kedi tasmaları olası bir kaybolma durumunda onu bulmanızı kolaylaşacaktır.
Kediler oyun oynamayı sever ve oyuncu kimlikleriyle öne çıkarlar. Kedi Oyuncaklari onların hem hareket etmesini, egzersiz yapmasını ve eğlenmesini sağlar. Bu yüzden kedinize alacağınız eşyalar listesinde yumuşak, tüylü ve daha farklı çeşitleri olan kedi oyuncaklarını tercih edebilirsiniz.
Yalnız nasıl olsa oynamaz diyerek, oyuncak almamazlık yapmayın sakın. Çünkü dostunuz ile kaynaşmak ve birbirinize alışmak için bu oyuncaklar büyük önem taşıyor. Üstelik siz evde yokken tek başına kaldıklarında da zaman geçirmek adına oyuncakları ile oynayacakları kesin. Eğer ”Ne tür bir oyuncak satın almalıyım” derseniz, hemen satın alabileceğiniz oyuncak tiplerini söyleyelim.
Kedi oyuncaklarını satın alırken sağlıkları için uygun olanları, kaliteli malzemeden yapılanları seçmelisiniz. Kedinizin doğal hayatta ilgisini çeken şeylerden esinlenerek, doğal davranışlarını tetiklemek için tasarlanan oyuncaklar vardır. Kedinizin ilgisini çekebilecek kedi oyuncakları:
Kedinize alacağınız oyuncaklarda bazı dikkat etmeniz gereken özellikler vardır. Bunlardan en önemlisi, aynı küçük çocuklarda olduğu gibi, oyuncakların kırılıp yutulabilecek materyaller içermemesine dikkat edilmesidir. Ayrıca oynarken yutabileceği şeylerle oynamasına izin vermemelisiniz (örneğin toka, bozuk para, iğne, iplik türleri, kurdele vs.)
Kediler için satın alacağınız kedi oyuncaklarının yanında, evde kendi imkânlarınızla da oyuncaklar yapabilirsiniz. Kedi oyuncaklarını illa para vererek, satın almanıza gerek yoktur. Onlara zarar vermeyecek, sağlıklarını olumsuz etkilemeyecek malzemeden yaptığınız oyuncakları kedinize verebilirsiniz. Oyuncaklarıyla keyifle oynadıklarına şahit olabilirsiniz.
Kedi alışveriş listesi içerisinde evcil hayvan ilk yardım çantası da mutlaka bulunmalı. İster satın alın ister kendiniz yapın! Peki evcil hayvan ilk yardım çantasında neler bulunmalı? Hemen sıralayalım; gazlı bezler ve rulolar, yapışkan bant, antiseptik mendiller, lastik eldivenler, pamuklu çubuklar, makas ve cımbız gibi malzemeler ilk yardım çantasında bulunuyor.
Kedinizin yarattığı toz ve pislikleri ise, mağazalarda evcil hayvanlara uygun temizlik ürünlerini satın alarak temizleyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz sirke ve kabartma tozunu kullanarak evde hazırlamış olduğunuz karışım ile de etrafı temizleyebilirsiniz.
Hayatınıza ortak ettiğiniz ve hayatına ortak olduğunuz bu güzel dostunuz, evinize ilk geldiği gün kedi bakımı için gerekli kedi malzemeleri almış olarak karşılamalısınız. Bu şekilde kedinizin yeni hayatını kolaylaştırmış olursunuz. Kediler ait hissettikleri, sevildiklerini anladıkları ve ihtiyaçlarının karşılandığı ortama kısa sürede uyum sağlarlar. Sizin kediniz için alacağınız bu temel ihtiyaçlar, onların uyum sürecini kolaylaştıracak. Yeni evinde, ailesiyle birlikte mutlu bir yaşam sürmesine yardımcı olacaktır.
**İşte kedi alışveriş listesi hazır! Artık kedi sahiplenmek için yola koyulabilirsiniz. Kediniz için ihtiyacınız olan her şeyi satın almalı ve bundan büyük bir onur duymalısınız. Sonuçta ailenize yeni bir üye katılıyor ve siz onu memnun etmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Daha ne olsun!
Kediler farklı yerlere ve ortamlara girdiklerinde ürkek davranabilirler. O yüzden ilk defa sizinle birlikte, hiç tanımadığı yerde bulunan kedinize sakin ve sessiz bir ortam sağlamalısınız. Bu şekilde ürkek halini aşarak, çevresini inceleyecek ve tehdit oluşturan bir şey yaşamadığı sürece güven duyacaktır. Ev içerisinde ona ait olan eşyaları gösterebilir, evi ve eşyaları kendi kendine keşfetmesine izin verebilirsiniz. Bu adımlar ile yeni sahiplendiğiniz kedinizin eve alışmasını kolaylaştırırsınız.
Kediler farklı yerlere ve ortamlara girdiklerinde ürkek davranabilirler. O yüzden ilk defa sizinle birlikte, hiç tanımadığı yerde bulunan kedinize sakin ve sessiz bir ortam sağlamalısınız. Bu şekilde ürkek halini aşarak, çevresini inceleyecek ve tehdit oluşturan bir şey yaşamadığı sürece güven duyacaktır. Ev içerisinde ona ait olan eşyaları gösterebilir, evi ve eşyaları kendi kendine keşfetmesine izin verebilirsiniz. Bu adımlar ile yeni sahiplendiğiniz kedinizin eve alışmasını kolaylaştırırsınız.
Kedi sahiplenmeye karar verdiğinizde, kediniz eve gelmeden almanız gereken ürünler vardır. Kedi taşıma sepeti, tuvalet kabı, mama ve su kabı, kedi kumu, kedi maması, tırmalama tahtası, tarak ve fırça gibi ihtiyaçlar önceliklidir. Bunun dışında kedi çimi, tasma, tasma kayışı ve çeşit çeşit oyuncaklar zaman içerisinde tamamlanabilecek ihtiyaçlardır.
Yorum & Görüşünüzü Bildirin.
Yorumlar