Kedi tüyleri nasıl güzelleşir?

7 Ekim 2022
1085
Kedi tüyleri nasıl güzelleşir?

Kedi tüyleri nasıl güzelleşir? Kedinizin tüylerinin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için yapabileceğiniz birkaç basit yöntem var. Günlük fırçalama, doğru mama ve düzenli kedi bakım seansları bunlardan sadece birkaçı. Bir diğer açıdan kedinize zarar verebilecek faktörleri kontrol ettiğinizden emin olmalısınız. Özellikle de kedinizin beslenmesinde herhangi bir hata olmadığını gözlemlemelisiniz.

Kedinizin tüylerinin parlak ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız, ona çok dikkat etmeniz gerekir. Kediler birbirlerinin tüylerini tımarlayan sosyal hayvanlardır. Bu nedenle düzenli olarak yalamak sağlıkları için hayati önem taşır. Kendini temizlemeyen kediler fiziksel ya da psikolojik sorunlara sahip demektir. Ancak kendilerini yalamaları tüylerinin güzelleşmesi için yeterli değildir. Burada iş kedi sahiplerine düşer.

Günlük fırçalamayı unutmayın

Günlük fırçalama sadece kedinizin kürkünün güzel görünmesini sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda evcil hayvanınızın kepeği ve ölü tüylerini azaltmaya da yardımcı olur. Fırçalama ayrıca yağ bezi salgılarının ve kan dolaşımının uyarılmasına yardımcı olur, bu da kedinizin tüylerinin daha sağlıklı olmasını ve dolaşma ve tüy yumaklarına daha az meyilli olmasını sağlar. Uzun tüylü bir kediniz varsa, günlük fırçalama kısa tüylü kediden daha önemli olabilir. Uzun tüyler daha çabuk topaklaşır ve daha fazla bakım gerektirir. Benzer şekilde, daha yaşlı kediler, tımar ve dolaşmayan cilt söz konusu olduğunda daha fazla dikkat gerektirebilir.

Hem yavru kediler hem de yaşlı kediler için düzenli fırçalama önemlidir. Topaklanmaları önler ve kedinizin yutabileceği alerjen sayısını azaltır. Fırçalama, hastalık ve hastalığın erken belirtilerini belirlemeye yardımcı olduğundan, bakım ayrıca kedinizin sağlığını izlemenize de olanak tanır. Kedinizin tüy tipine göre farklı alanlar için farklı tipte fırçalara ihtiyacınız olabilir. Alternatif olarak, kedinizin türüne en uygun fırça türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir veterinere danışmak isteyebilirsiniz.

Sürece aşina değilseniz, kedinizin tüylerini tımar etmek zor olabilir. Yavaşça başlamak ve kedinizin arka bacaklarındaki ve kollarının arkasındaki tüyleri fırçalamaya çalışmak önemlidir. Fırçalanmayı reddederse, kedinize baskı yapmamayı daima unutmayın. Kedinizi rahat olduğu sıklıkta fırçalamaya çalışın ve ardından vücudunun diğer bölgelerine geçin.

Kaliteli Fırça ve Tarak Önemi

Kedinizin kürkünde yüksek kaliteli bir fırça veya tarak kullanmak, kedinizin daha pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlayabilir. Kan dolaşımını artıracak ve sağlıklı saçların büyümesini teşvik edecektir. Patili dostunuzun güzel tüylerinin korunmasına yardımcı olması için tımar eldiveni veya yumuşak bir fırça da kullanabilirsiniz. Kedinizin kürk tipine uygun fırça türünü seçin.

Kedinizin kürkü için iyi bir fırça veya tarak tutması rahat olmalıdır. Bazıları eldiven tarzındadır ve tüyleri dışarı iten özelliklere sahiptir. Bir diğer önemli faktör de su ile kolayca temizlenip temizlenmediğidir.

Dengeli ve tam beslenmeye önem verin

Kedinizin tüylerinin sağlıklı, canlı ve parlak olmasını istiyorsanız, onu doğru şekilde beslemelisiniz. Kediniz için iyi bir diyet bol miktarda et içermelidir. Bilinçli mama alışverişi en sağlıklı seçimdir.  Kaliteli kedi mamaları, parlak, sağlıklı kürkü destekleyen yüksek düzeyde protein ve yağ asitleri içerir. Farklı markaların beslenme profillerine bakarak kediniz için en iyi kedi maması çeşitlerini öğrenebilirsiniz.

Bir kedi maması etiketindeki ilk içerik listesi, mamanın ne tür besinler içerdiğini size söyleyecektir. Yüksek kaliteli protein, tercihen ilk bileşen olarak gıdada bulunmalıdır. Bunun nedeni, kedilerin zorunlu etobur olmaları ve diyetlerinin bir parçası olarak kaliteli ete ihtiyaç duymalarıdır. Kediler ayrıca cildini nemli tutmak için dengeli oranda yağ içermelidir.

Bazı kedi maması markaları tavuk veya balık bakımından zengindir. Bu yiyecekler en yüksek protein ve yağ asit seviyelerine sahiptir ve kedinizin tüylerinin güzel görünmesine yardımcı olur. Tahıl alerjilerinden endişe duyanlar için tahılsız mamalar harika bir seçimdir.

Bakım ürünleri kullanın

Kedi tüyleri nasıl güzelleşir

Bir kedi sahibi olarak kedi arkadaşınızın kürkünün sağlıklı ve parlak olmasını istersiniz. Çünkü güzel görünen tüyler bir diğer yandan vücut ısısını düzenlemeye, iç organlarını korumaya ve onu yırtıcıların görüş alanından uzak tutmaya yardımcı olacağından, size kedinizin genel sağlığı hakkında bilgi verecektir. Güzellik için elbet bakım ürünü de gerekir.

İyi bir kedi şampuanı kullanabilirsiniz, ancak tüm şampuanlar aynı olmadığından ve kedinizin tüylerinin daha az parlak görünmesine neden olabileceğinden, birini dikkatli seçin. Kedinizin kürkü onun genel sağlığının bir yansımasıdır, bu nedenle kedinizin ihtiyaçları için en iyi ürünü seçmelisiniz.

Karışıklıkları kesmek için bir tıraş makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kediler tımar edilirken nadiren hareketsiz kaldıkları için kullandığınız makasın kenarlarının küt olduğundan emin olmalısınız. Dolaşmayı deriden ayırmak için bir tarak yararlıdır. Bunun yanı sıra, kedinin alt kısmındaki uzun tüylerin dışkıya yapışmaya meyilli olduğunu da unutmamalısınız. Düzenli kedi tıraşı da tüylerin bakımlı olmasına katkı sağlar. Ancak Petibom Pet Kuaförü gibi kaliteli ve güvenli bir firma seçtiğinizden emin olmalısınız.

Kedinizin kürkünün sağlıklı ve parlak görünmesi için iyi bir diyet şarttır. Kedinizi protein açısından zengin bir diyetle beslemelisiniz. Protein açısından zengin yiyecekler yemek tüylerini parlak ve sağlıklı tutacaktır. Ayrıca, kedinizin bol miktarda temiz suya sahip olduğundan ve susuz kalmadığından emin olmalısınız. Kedinizin kürkü ve derisi için uygun beslenme şarttır.

Masaj Yapın

Kedinizin kürkünün muhteşem görünmesini sağlamanın en kolay yollarından biri, uygun şekilde masaj yapmaktır. Çene, göz ve kulak içlerinden uzak durmaya çalışın çünkü bunlar genellikle yağlı alanlardır. Diğer kısımlara eğer masaj yağınız varsa kullanabilirsiniz. Elbette bakım yağı ya da ürünü kedilere özel olmalı.

Tüylere masaj yapmanın yanı sıra, gevşek ve ölü tüyleri çıkarmak için yumuşak bir fırça veya bakım eldiveni de kullanabilirsiniz. Uygun bir masaj sağlamak için kedinizin kürküne uygun bir fırça seçin. Yumuşak bir fırça en iyi sonucu verir, bu nedenle kedinizin derisi ve kürk tipi için yeterince yumuşak olanı seçtiğinizden emin olun. Saç dökülmesini önlemek ve sağlıklı büyümesini desteklemek için kedinizin tüylerini ayda en az iki kez iyice fırçaladığınızdan emin olun. Aylık fırçalama işlemi günlükten farklıdır. Masaja benzer ve uzun sürer. Bunu yaptığınızda tüy dökülme oranı da azalır.

Parazit kontrolü yapın

Patili dostunuzun kürkünün güzel görünmesi için parazit kontrolü uygulamalısınız. Düzenli solucanlar, pire gelişimini önlemek ve kedinizin yutmuş olabileceği yumurtaları çıkarmak için çok önemlidir. Parazitlerin önlenmesi için kum kabının uygun şekilde temizliği çok önemlidir. Pire yumurtaları kedinizin kürküne ve patilerine geçebilir veya tımar sırasında onları yutabilir. Tenyaların ise uzun, kurdele benzeri gövdeleri vardır ve yumurta keseleri vücutlarından kopar. Kedi dışkısı, kuruduğunda pirinç gibi görünebilen tenya parçaları içerebilir.

Parazitler kedinize rahatsızlık vermenin yanı sıra ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir. Keneler ve pireler, kedinizin kendini veya bacaklarını çizmesine neden olabilir ve hatta enfeksiyonları insanlara bulaştırabilir. Kedinizi ve ailenizi güvende tutmak için parazit önleme esastır. Hastalık geliştirmelerini önlemek için kedinizi her ay tedavi etmelisiniz. Bu sorunlardan herhangi birini fark ederseniz, bir veterinerden yardım isteyin. En zararlı parazitleri tespit edip tedavi edecek teknik bilgiye sahiptirler.

Kedinizi parazitlerden uzak tutmak, genel sağlığı ve güzelliği için hayati önem taşır. Neyse ki parazit kontrolü zor değil. Çeşitli güvenli ürünler arasından seçim yapabilirsiniz. Kedinizin rahatlığı için noktasal formüller, tasmalar ve spreyler mevcuttur. Kedinizin tüyleri için endişeleniyorsanız, reçetesiz satılan ilaçları denemeden önce bir veterinerden tavsiye alın.

Kedi Çimi Yetiştirin

Kedi çimi, kedilerin cilt ve tüy sağlığı için çok faydalıdır. Bu nedenle bu konuda bilgi sahibi olan her kedi sever ev içerisinde en azından bir kedi çimi yetiştirir. Doğal ortamlarında,  kediler diyetlerinin bir parçası olarak yeşil ot yerlerdi. Kediler zeki canlılardır. Bu nedenle kendileri için neyin sağlıklı olduğunu bilir ve kedi çimi yerler. Bu onların sindirim sağlığı için faydalıdır. Kedi çimi besin değerinin yanı sıra tüy yumağının yok edilmesine de yardımcı olur.

Kedi çiminin en etkili olduğu alan cilt ve tüy sağlığıdır. Ki parlak ve canlı tüyler sağlıklı bir vücudun sinyalini verir.  Tüyleri gürleştirir, parlaklık kazandırır ve canlandırır. 

Kedi çiminin en iyi yanı, kedi dostunuz için tamamen güvenli olmasıdır. Kediler sindirilemeyen şeyleri yemeyi sevmezler ve kedi çimi  evcil hayvanınızı sağlıklı ve mutlu tutar. Kedinizin ağız sağlığı için de harikadır.

Kedi çimi iç mekanlarda kolayca yetiştirilir ve bakımı zor değildir. Tek ihtiyacınız olan drenaj delikleri olan bir saksı, iyi nemli toprak ve saksı başına üç tohum. İki hafta sonra kediniz çimleri kemirebilir. Çim büyümeye başladığında, büyümeye devam etmesi için birkaç haftada bir yeniden tohumlayın. Kedi çimi ayrıca kimyasal olarak işlenmiş dış mekan çimlerine sağlıklı bir alternatif sunar.

Pet kuaförünü ziyaret edin

Kedi tüyleri nasıl güzelleşir

Bizler saça sahibiz. Sahip olduğumuz saçlar için belirli zamanlarda kuaföre gideriz. Çünkü kuaförler saçlarımız için öneriler sunar ve saçlarımıza bakım yapar.

Kediler için tüyler çok daha önemlidir. Vücut ısılarını dengeler ve onları pek çok soruna karşı korur. Bu nedenle kedi sahiplerinin tüy bakımı konusunda bilgi sahibi olması gerekir. Bilgi sahibi olmayanlar pet kuaförler tarafından bilinçlendirilebilir. Kediniz tıraş gibi bakım işlemlerine uygunsa bir pet kuaförünü düzenli olarak ziyaret edebilirsiniz. Kedi tüyleri nasıl güzelleşir sorusunun yanıtı pet kuaförleri tarafından net bir şekilde verilebilir.

Sıkça sorulan sorular

Kedi tüyüne düzenli fırçalama iyi gelir. Ancak her şeyden önce dengeli ve tam beslenmeye dikkat edilmelidir. Kedi çimi yetiştirmeli ve kedinin ulaşabileceği bir alana koyulmalı. Tüyler için masaj oldukça faydalıdır. Zeytinyağının tüylere olan etkisinden de faydalanarak kedi tüylerinin parlamasını sağlamak mümkün.

Sağlıklı ve bakımlı kedinin tüyleri pürüzsüz ve parlaktır. Topaklanma sorunu olmayan karşıdan bakıldığında ışıldayan tüyler sağlığın belirtileridir. Düz ve temiz tüyler kedinin sağlıklı olduğunu, herhangi bir eksikliği ya da hastalığı olmadığını gösterir. Tüylerdeki parlaklık cinslere göre farklılık gösterebilir.

Kedinizin tüylerini parlak, temiz ve kepeksiz olmalıdır, İşte kedinizin derisini ve tüylerini en iyi durumda tutmak için en iyi deri ve tüy bakımı kedi maması sizler için listeledik.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.