Redbone Rakun Tazısı Özellikleri ve Bakımı

Redbone Rakun Tazısı Resimleri
Redbone Rakun Tazısı zeki, sahibini memnun etmeye istekli ve ailesine sadık bir ırk olarak bilinir. Redbone Coonhound, Redbone Hound, Saddlebacks adlarıyla da tanınmaktadır. Zeki ve eğitilmesi kolay köpeklerdir ancak avcılık içgüdüsüyle birlikte zaman zaman başına buyruk davranışlar sergilemek isteyebilirler. Sevecen, sadık, uyumlu, oyuncu ve cana yakın karakteriyle iyi bir avcı köpeği olarak yaşam sürerler.
Enerji Seviyesi
Egzersiz Gereksinimleri
Oyun Kabiliyeti
Sahibine Şefkat
Köpeklerle Dostluk
Diğer Evcil Hayvanlarla Dostluk
Yabancılarla Dostluk
Eğitebilirlik
Bakım Gereksinimleri
Sıcaklık Hassasiyeti
Ses
Bekçilik
Tür
Av Köpeği
Ağırlık
20 – 32 kg
Yükseklik
53 - 69 cm
Aile
Av Köpeği
Menşei
Amerika Birleşik Devletleri
Menşei tarihi
17. - 18. Yüzyıl
Yaşam Süresi
10 - 14 Yıl
Kişilik & Karakter Özellikleri

Redbone Rakun Tazısı sevecen, cana yakın, oyuncu ve ailesinin dikkatini çekmeyi seven bir ırktır. Sevdiklerine ve ailesine karşı sadık yapısıyla öne çıkarlar. Yabancılara karşı ise temkinli ve şüphecidir. Temkinli ve şüpheci yapısından dolayı iyi bir bekçi köpeği olarak da görev alabilirler. Redbone Rakun Tazısı saldırgan bir ırk değildir. Ancak kendini ve sevdiklerini tehlikede hissettiğinde saldırgan ve korumacı karakter yapısı sergileyebilir. Redbone Rakun Tazısının çocuklarla arası da oldukça iyidir. Çocukları severler ancak fazla hareketli ve oyuncu oldukları için küçük çocuklarla arkadaşlık kurarken dikkat edilmemesi gerekir aksi halde rahatsız edici durumlar yaşanabilir.

Redbone Rakun Tazısının ayırt edici özelliklerinden biri, uzun mesafelerden duyulabilecek güçlü ve derinden gelen uluma sesidir. Her zaman olmamakla birlikte gerektiğinde kendisini havlayarak ifade edecektir. Sessiz olma ve susma konutları henüz yavru bir köpek iken öğretilmelidir. Bazı Redbone Rakun Tazılarının eğitimi kolay iken bazılarının eğitim süreci zor geçmektedir. Bunun için eğitim sürecine henüz yavru iken başlanması çok önemlidir.

Eğitimi kolay olan Redbone Rakun Tazıları kendisine verilen komutları hızlı şekilde anlayıp istenilen eylemi yerine getirme konusunda oldukça başarılıdır. Kolay eğitilebilen ve sahibine sadık olan köpeklere eğitimlerde, uzun zaman harcamadan istenilen şey kolayca öğretilebilir. Genel olarak zeki olan Redbone Rakun Tazısının eğitimlerinde genellikle başarılı olsalar da zaman zaman başına buyruk davranışlarından dolayı süreç zorlaşabilir. Rakun Tazıları bazı konularda kolay eğitilebilirken bazı komutları öğrenmesi için uzun süre eğitim alması gerekebilir.

Redbone Rakun Tazısı apartman yaşamına uygun bir ırk değildir. Hareketli, avcı ruhlu, egzersiz ihtiyacı fazla olan Rakun Tazısının apartman yaşamına uyum sağlayamadığı gözlemlenir. Bun yüzden açık, bahçeli evlerde ve çiftliklerde yaşaması daha iyi olacaktır.

Redbone Rakun Tazısı hayvan gütmek, bekçilik yapmak, av sırasında iz takip etmek, polis operasyonlarında bulunmak ve zeka gerektiren işlerde görev alarak sahibine yardımcı olmak gibi çeşitli görevlerde yer alır. Avcılık konusunda içgüdüsel yetenekleri vardır ve çok az bir eğitimle çok daha iyi işler başarırlar. Redbone Rakun Tazısının karakter ve mizaç gelişimi için tüm eğitimlerin yanında küçük yaştan itibaren sosyalleşmesi sağlanarak daha itaatkar ve iyi huylu bir köpek olması desteklenmelidir.

Tarih

Redbone Rakun Tazısı’nın, İngiliz Tilki Tazısı ve Bloodhound köpek ırklarının çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan bir Amerikan köpek ırkı olduğu bilinmektedir. 1700’lü yılların sonlarında, kırmızı renkli İngiliz Tilki Tazısı ırkı köpekler İskoç göçmenlerin ABD’ye yaptıkları göç sırasında onlarla birlikte ABD’ye gittiler. İlerleyen zamanda, Amerikan İç Savaşı’ndan önce, kırmızı Irish Foxhound ırkı köpeklerde İrlandalı göçmenler tarafından ABD’ye götürüldü.

18. yüzyılın sonlarına doğru, rakun avcılarının bölgedeki mevcut köpek ırklarından farklı köpeklere ihtiyaç duydu. Daha hızlı, daha iyi koku alabilen ve ağaç rakunlarını bulabilecek köpekler olan ihtiyaçlar sonucunda çeşitli köpekler geliştirilmeye başlanmıştır. İskoç ve İrlanda’dan getirilen göçmen köpek ırklarını melezlediler ve tam olarak istedikleri özelliklere sahip olan köpek cinsini elde ettiler.

Birkaç yıl boyunca köpek yetiştiricileri üreme ve geliştirme çalışmalarında, çeşitli arazilerde hızı ve çevikliğiyle ön plana çıkacak özelliklere sahip olan ve neredeyse tamamen kırmızı renkli tüyleri bulunan bir köpek yetiştirmeye odaklanmıştı. Irkın ilk geliştirilen versiyonlarında sırtında siyah eyere benzeyen desenler bulunan köpekler ortaya çıktı ve bunlara “Saddlebacks” adı verildi. Kırmızı kürk rengi arandığı ve insanlar tarafından tercih edildiği için kürkteki siyah eyer yapısı sonraki köpeklerde oluşmaması için ırkın gen hattından çıkarıldı.

Ünlü bir tilki avcısı ve köpek yetiştiricisi olan George Birdsong, 1840 yılında bir sürü oluşturmak için kırmızı renkli tüylere sahip olan Redbone Rakun Tazısı köpeklerinde çok sayıda sahiplendi, yetiştirdi ve onları başarıyla geliştirdi. Birçok kişi, Redbone Rakun Tazısı’nın etkileyici kırmızı renginin bu Gürcü köpek yetiştiricisine borçlu olduğunu düşünmektedir. Ancak George Birdsong dışında bu ırk üzerinde çalışmalar yapan Tennessee eyaletinden yaşayan bir girişimci olan Peter Redbone daha yüksek bir ihtimalle bu ırkın kırmızı renkli kürke sahip olması için çaba sarf etmiştir.

Fiziksel Nitelikler
Vücut

Redbone Rakun Tazısı orta büyüklüğe sahip köpek ırklarındandır. Erkeklerin boyları 56 – 69, dişilerin ise 53 - 64 santimetre arasında değişmektedir. Ağırlık olarak hem erkek hem de dişi Redbone Rakun Tazısı 20 - 32 kg aralığındadır. Vücutları fiziksel olarak Redhone Rakun Tazısının iyi bir av köpeği olmasını desteklemektedir.

Kafa

Vücut ve gövdesi Redbone Rakun Tazısı’nın kafatası orantılı büyüklüktedir. Kafası, uzun namlusu ile dikkat çekmektedir. Keskin koku alan burnu ile iyi bir avcı ve izcidir. Yüz rengi kürk rengi ile aynı tondadır. Burun rengi ise kürküne göre daha koyu kahverengidir. Çenesi makas ısırığı şeklinde kapanmaktadır.

Kulaklar

Kulakları ipeksi dokulu, uzun, büyük, ince ve yanaklarının yanında aşağıya doğru sarkık şekilde konumlanmıştır.. Kulakları kürk rengine oranla bir tık daha koyu renktedir.

Gözler

Redbone Rakun Tazısının birbirine eşit aralıkla konumlanmış, belirgin, keskin bakışlı ve parlak gözleri vardır. Gözlerinin kenarında koyu renk geçişi görülmekte ve bu renk geçişi köpeğin bakışlarına derinlik katmaktadır.

Bacaklar ve Ayaklar

Redbone Rakun Tazısı orta büyüklükte bir köpektir. Yükseklik ve gövde uzunlukları orantılıdır. Ön ayakları yere düz inerken, arka ayaklarının birbirine paralel açıldığı görülür. Bacak ve ayak yapısı Redbone Rakun Tazısının hızlı bir av köpeği olmasını destekleyen yapısı vardır.

Kuyruk

Redbone Rakun Tazısı’nın orta uzunlukta kuyruk yapısı vardır. Kuyruk rengi, kürk rengi ile bir bütün oluşturur ve kırmızı renktedir.

Tüy

Redbone Rakun Tazısı kısa, parlak ve kırmızı kürkü ile oldukça güzel görünüme sahiptir. Tüylerinin yapısı gereği bakımı kolaydır.

Renk

Redbone Rakun Tazısı'nın kürk rengi genel olarak kırmızıdır. Tüy renginin kırmızımsı kahverengi bir tonda olduğu da ifade edilir. Göğüs, bacak bölgesinde bir miktar beyaz tüy görülebilir.

Sıkça sorulan sorular

Bakımları yapılan, sağlıklı bir Redbone Rakun Tazı ırkının ortalama yaşam süresi 12- 14 yıl arasında değişiklik göstermektedir

Yetişkin erkek ve dişi Redbone Rakun Tazısı ideal ağırlıkları 20 – 32 kg’dır. Erkek köpeklerin yükseklikleri boyları omuza kadar 56 – 69 cm, dişilerin boyları ise omuza kadar 53 – 64 cm’dir değişmektedir. Dişi Redbone Rakun Tazı köpekleri, erkeklere kıyasla biraz daha küçüktür. Dişi ve erkek Redbone Rakun Tazısı boyu ile kilosunun ideal aralıkta olması sağlığı ve gelişimi için önemlidir.

 

 

Redbone Rakun Tazısı kısa, parlak ve kırmızı kürkü ile oldukça güzel görünüme sahiptir. Tüylerinin bakımı yapısı gereği kolaydır. Yıl genelinde orta düzeyde tüy dökerler ve haftada iki ya da üç kez taranması, fırçalanması yeterlidir. Tarama ve fırçalama işlemini düzenli yaparak dökülen tüy miktarını kontrol altına alabilir ve kürkün daha bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz

Veterinerler ve köpek yetiştiricileri Redbone Rakun Tazısı ırkının  Royal Canin, Proplan, Acana, Hills, N&D, Gimdog, Pedigree, Brit Care, Pro Choice, Orijen, Schesir, Dog Chow gibi markaların yüksek kaliteli içeriğe sahip mama ve ürünlerini önermektedir. Uygun içeriğe sahip, kaliteli hazır mamaları tercih ettikten sonra Redbone Rakun Tazısı cinsinin günlük ihtiyacını karşılayacak ve aşırıya kaçmayacak ölçülerde öğünleri belirlemelisiniz.

 

 

Redbone Rakun Tazısı hazır mama dışında sağlıklı olan ev yemeği, meyve ve sebze de yiyebilir. Ancak insanların yediği sağlıklı içerikte olduğu belirtilen her yiyeceği ya da meyve, sebzeyi yemek Redbone Rakun Tazısı için uygun değildir. Sadece ev yemeklerini yemek Redbone Rakun Tazısı için yeterli, sağlıklı değildir ve bu beslenme biçimine başvurulmamalıdır. Çünkü evde hazırlanan yiyecekler, meyve ve sebzeler Bracco Italiano’nun günlük alması gereken vitamin, mineral ve ihtiyacı olan besin değerlerini karşılamaya yetmeyecektir. Sağlıklı beslenebilmesi için Redbone Rakun Tazısı yüksek kaliteli kuru veya yaş köpek mamalarını ölçülü şekilde tüketmesi gerekir

Gelişimini tamamlamış, sağlık sorunu olmayan Redbone Rakun Tazısı cinsi köpekler 18. ve 24. aydan itibaren çiftleştirilebilir. Dişi ve erkek Redbone Rakun Tazısı ırkının gelişmesine, eklem ve kemik sağlığına göre çiftleştirilme zamanı değişiklik gösterebilir. Sağlıklı Redbone Rakun Tazısı köpeğinin çiftleştirmesi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için köpeklerin çiftleştirilmesi adlı blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Redbone Rakun Tazısının kısa, yoğun ve parlak tüylerinin bakımı yapısı gereği kolaydır. Yıl genelinde orta düzeyde tüy dökerler ve haftada iki ya da üç kez taranması, fırçalanması yeterlidir. Tarama ve fırçalama işlemini düzenli yaparak banyo ihtiyacının karşılayarak dökülen tüy miktarını kontrol altına alabilir ve kürkün daha bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Redbone Rakun Tazısı yavrusunun fiyatı yaşına, cinsiyetine, sağlığına, eğitimine, karakterine, tüy rengine, büyüklüğüne, şeceresine, sorumlu yetiştiriciye, avcılığına, yeteneklerine ve daha farklı etkenlere göre değişmektedir. Redbone Rakun Tazısı yavru köpek fiyatı insanların ırka ilgi göstermesine, talep etmesine, yetenekleriyle öne çıkmasına, eğitim durumuna veya nadir bulunan köpek ırklarından biri olmasına, az ilgi görmesine göre artıp azalarak değişiklik göstermektedir.

Not: Petibom olarak bizler; bir köpek satın almaktansa sahiplenmenin daha değerli olduğu düşüncesindeyiz. Okurlarımızın barınaklardan ya da gönüllü sahiplendirme sitelerinden köpek almalarını ve sıcak yuvalarını onlara açmalarını diliyoruz. Özellikle de barınaklarda yardıma ve sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan birçok köpek bulunuyor. Satın almak yerine sahiplenerek sizler de onları mutlu edebilirsiniz.

Sağlıklı, gelişimini tamamlamış yetişkin dişi Redbone Rakun Tazısı köpek ırkı bir doğumda ortalama 5 adet yavru dünyaya getirebilir. Redbone Rakun Tazısı ırkının hamilelik ve doğum sürecinde sağlıklı yavrular dünyaya getirebilmesi için çok sık doğum yapmaması önerilmektedir. Sağlık durumu, yaşı, hamilelik dönemi, doğum sayısı ve çiftleştiği erkek köpeğin sperm kalitesi gibi etkenler Redbone Rakun Tazısı ırkının dünyaya getirdiği yavru sayısını etkilemektedir.

Redbone Rakun Tazısı’nın kürk rengi genel olarak kırmızıdır. Tüy renginin kırmızımsı kahverengi bir tonda olduğu da ifade edilir. Göğüs, bacak bölgesinde bir miktar beyaz tüy görülebilir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.