En iyi fare yakalayan kedi cinsleri

23 Eylül 2021
2303
En iyi fare yakalayan kedi cinsleri

https://blog.petibom.com/kedi-cinsleri/maine-coon/Kediler doğaları gereği birer avcı içgüdüsü ile doğar. Kedilerin muhteşem bir evcil hayvan olmasının sebeplerinden biri de budur. Evde kemirgenler ile başınız dertte ise bu noktada kediniz imdadınıza yetişecektir. Tam olarak bu makalemizde, en iyi fare yakalayan 20 kedi cinsini ele aldık. Vakit kaybetmeden bu kedileri keşfetmeye başlayın!

Fareleri Yakalamak İçin En İyi 20 Kedi Cinsi

  1. American Shorthair: Bilinen en eski ırklardan biri olan American Shorthair, neredeyse 300 yaşında. Denilene göre bu ırk, Amerika’ya ilk olarak tarihi Mayflower teknesi ile gelmiştir. Her daim çalışkan olan Amerikan Shorthair, fare yakalama sorumluluğu taşımaktadırlar.
  2. İran Kedisi: 1800 yıllarında düzenlenen kedi gösterileri yarışmalarında hayli popüler bir ırktır. Ortalamanın üzerinde zekaya sahip olup bu kedilerin dişisinin, fare yakalama konusunda hünerli oldukları da bilinen bilgiler arasındadır.
  3. Maine Coon: Bu kediler uzun ve suya dayanıklı olan tüyleri, geniş ve güçlü göğsü ile biliniyor. Bu sayede heybetli görüntüsü ile tanınıyorlar. Avcılıkta profesyonel olan bu kedi ırkı, fare yakalama konusunda iddialıdır.
  4. Chartreux: Seneler boyu en sevilen ırklardan biri olan Chartreux, adeta avcı olarak doğarlar. Enerjik ve bir o kadar da çevik olup kaslı vücutları ve gösterişli gögüsleri av için tasarlanmıştır.
  5. Burmese: Özünde keşişler ile beraber yaşadıkları Burma tapınaklarından geliyorlar. Oldukça zeki olan Birman kedileri, fare yakama konusunda bir kusursuzluk örneği gösterirler. Bu kedilerin yemeye düşkün oldukları bilinen en yaygın bilgi olup, bu sebeple her yerde görmek mümkündür.
  6. Ankara Kedisi: Mükemmel birer avcı olan Ankara kedileri, hayli ilgi çeken bir ırktır. Bu ilgiyi zekası ve yetenekleriyle çekmeyi başarıyor. Sahibinin sevgisini kazanıp insanlar ile arasında iyi bağ kurmakta da iyi becerilere sahipler. Ankara kedileri gerçek birer alfa olup fare yakalama konusunda harika yetenekleri vardır.
  7. Ragdoll: Amerika Birleşik Devletleri’nin en ünlü ikinci kedisi olarak nitelendirilen Ragdoll, dünya üzerindeki en büyük kedilerden biridir. Tam bir kucak kedisi olan bu kediler, insanlarla iyi ilişkiler kurmada başarılıdırlar. Güçlü avlanma içgüdüsüne sahip olan Ragdoll’lar, kolay kişiliğe sahip olmaları nedeniyle küçük yaştan nasıl avlanmaları gerektiği konusunda eğitim görmelidirler.
  8. SiyamTayland kraliyet ailesi tarafından nesiller boyu korunan ve oldukça köklü bir geçmişe sahip olan Siyam kedileri, kraliyet aile üyerlerin hayatlarını kaybettiklerinde onlar ile beraber kalıntılarının olduğu noktaya yerleştirildi. Burada keşişler ile beraber rahatlık içinde yaşamlarını devam ettirirlerdi. Sosyal yönleri kuvvetli olan Siyam ırkı, tüm herkesle iyi iletişim kurarlar. Enerjik yapı ve karakterleri ile muhteşem birer fare avlayıcılarıdır.
  9. Cornish Rex Kedisi: Köpeklere benzer bir ırk olan Cornish Rex, dışa dönük sosyal kişilikleriyle ön plana çıkarlar. Yabancı insanlara karşı yakın olan kediler, özellikle çocuklu aileler için harika bir seçimdir. Tam bir içeri alan kedisi olduklarından dışarıdan gelen davetsiz misafirleri birer tehdit olarak görmektedirler. Son derece uyanık ve enerjik oldukları için tırmanma, zıplama gibi yetenekleri de gelişmiş düzeydedir. Fare yakalama konusunda da başarılı olduklarını söylemek mümkün.
  10. Japon Bobtail: İpek fabrikalarından fareleri uzak tutmak için yardımcı olan Japon Bobtail kedileri, birer avcı olarak yetiştirilmiştirler. Son derece sevecen olan bu kedi ırkı, ülkesinde kutsal olarak kabul edilmiştir ve hala bu kutsallık devam etmektedir.
  11. Manx: İngiltere ve İrlanda arasında bir noktada konumlanan Man Adası’na özgü Manx kedilerinin kökeni buraya dayanmaktadır. Gerek karada gerekse gemide avcılık yeteneklerini her daim sergileyen bir ırk olmuştur. İyi bir avcı olan Manx’lar, çiftlik kedisi olmak üzere Amerika’ya getirilmişlerdir.
  12. Sibirya Kedisi: Zorlu iklim koşullarına karşı uzun tüylere sahip olan Sibirya, diğer kedi ırkları ile kıyaslandığında yeni olduğunu söylemek mümkün. Ömürleri boyunca hayatta kalma mücadelesi veren bu kediler doğal birer avcı haline gelmişlerdir.
  13. Birman Kedisi: Her ne kadar nazik, güzel ve sadık kediler olarak nitelendirilselerde, onlara olağandışı gelen her şeyi içgüdüsel olarak yakalama isteğine sahiptirler. Yani bu görünüşleri sizi yanıltmasın. Bir şey yakalanması gerekiyorsa, onları durdurabilecek herhangi bir durum yoktur.
  14. Habeş Kedisi: Kaslı ve esnek gövdeleri ile heybetli bir duruş sergileyen Habeş kedileri, tam bir gece avcısı olarak bilinir. Zira gece hareket kabiliyetleri hayli iyidir. Gözlem yetileri sayesinde aktif olduğu gibi araştırma tutkuları da onları karşı konulamaz bir avlanma dürtüsüne dönüştürür.
  15. Bengal Kedisi: Bu ırk, pek çok vahşi özelliği karakterinde barındırıyor. Bu da, bir Bengal kedisinin gün içerisinde pek çok fare yakalabilir demektir. Ancak ya canı sıkılır ya da artık midesi almazsa fare yakalamayı bırakabilirler. Yalnızca fare ile de sınırlı kalmadıklarını belirtmekte fayda var. Yarasa, köstebek, sincap gibi küçük hayvanları da avlayabildiklerini söyleyebiliriz.
  16. Ragamuffin: Uysal ve sevecen yapıdaki Ragamuffin’ler, Ragdoll ırkı ile aynı aileden gelmesi sebebiyle kucaklanmayı seven karaktere sahiptirler. Her ne kadar bir köpek yavrusunu andıracak kadar büyüklüğe sahip olsalarda, görünümlerinin aksine oldukça çeviktirler. Uyanık ve hızlı olma olmaları da sahip olduğu özellikler arasında sayılabilir.
  17. Bali Kedisi: Dost canlısı olan Bali kedisi, diğer kediler ve insanlar ile beraber olmayı severler. Aktif bir yapıları olsa da küçük alanlarda hünerlerini göstermezler. Atlamak, zıplamak veya koşmak için geniş alanlara ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple evde özel olarak tasarlanan bir tırmanma tahtası yoksa, evinizdeki eşyaları kullanmaları mümkündür. Söz konusu fare yakalamak olduğunda ise becerilerini kullanmak için can atarlar. Hatta öyleki, bunun için en iyi kedilerden biri olarak kabul görmüştür.
  18. Chausie Kedi Irkı: Esasen evcil olmayan bir kedinin, evcilleştirilmesi üzerine geliştirilen bir kedi ırkıdır. Bu nedenle de melez bir ırk olarak nitelendiriliyor. Genlerinde hem vahşi hem de evcil yönlerini taşıdığı için kovalama ve yakalama işlerinde başarısı takdire şayan.
  19. American Curl: Bilinen en genç ırklardan biridir. En belirgin özelliği kıvrık kulakları olup bu sayede sevecen görünüme sahip oluyorlar. Tırmanma ve açma yeteneklerine sahip olan bu kediden farelerin kaçamayacağı aşikar.
  20. Bombay Kedisi: 1970 yıllarında ortaya çıkan,en yeni cinslerden biridir. Siyah renk dışında çok nadir farklı bir renkte görebilirsiniz. Oyunu seven, meraklı ve avcılık yetenekleri üst düzey olan kediler kuşları dahi yakalayabilirler.

Fare Avı İçin Doğru Kedi Nasıl Seçilir?

Bunun seçimini yapmak çokta zor değildir. Eğer verilen bilgiler doğrultusunda ilerlerseniz, fareyi gördüğü yerde avlayacak bir kediye sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra hali hazırda ki fare sorununuzdan kurtulduktan sonra, sahiplendiğiniz kedinin nasıl özelliklere sahip olduğunu bilmek önemlidir. Zira her kedi kendine has yetenek ve karaktere sahiptir. Önemli olan kendinize uygun olanı belirlemektir. Sahiplerine düşkün kediler olabileceği gibi yalnız kalmayı sevenlerinde olabileceğini unutmayın! Kendi ihtiyaç ve yaşam tarzınıza göre bir kediyi seçtiğinizden emin olun. Daha fazla ilgi, daha fazla alan gibi onlara verebilecekleriniz konusunu gözden geçirmenizde fayda var.

Sıkça Sorulan Sorular

Tahmini olarak dişi kediler yavrularına avlanmayı öğrettiklerinden dolayı, daha iyi avcı olabilirler.

Evet, kediler fare ve kemirgenleri yakalamakta ya da yaralamakta iyi becerilere sahiptirler. Bazı ev kediler, güvenilir mama ve su kaynağına sahip olduklarından yalnızca kovalamakla yetinebilirler.

İran, Siyam, Manx, Burma, Ankara kedisi, Chartreux, Sibirya, Maine Coon ve Japon Bobteylleri gibi bazı kedi ırkları iyi birer fare avcısıdır.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.