Poogle Özellikleri ve Bakımı

Poogle Resimleri
Poogle, Beagle ve Poodle (Kaniş) melezi olan karışık bir köpek ırkıdır. Bu sevimli ve enerjik köpekler, her iki ebeveyn ırkının da özelliklerine sahiptir. Beagle'ın dayanıklılığı, sosyal yapısı ve av yetenekleri ile Poodle'ın zeki, eğitilebilir ve hipoalerjenik özellikleri ile karşımıza çıkıyor. Poogle'lar küçükten orta boyuta kadar değişen bir büyüklüğe sahiptir. Bu köpekler, canlı ve oyunbaz doğasıyla biliniyor ve ailelerle oldukça iyi geçiniyor. Zeki olmaları, çeşitli eğitim komutlarına da kolayca yanıt vermelerini sağlıyor. Poogle'lar çocuklarla da iyi anlaşabiliyor ve hem iç mekânda hem de dışarıdaki aktif yaşam tarzlarına uyum sağlayabiliyor.
Enerji Seviyesi
Egzersiz Gereksinimleri
Oyun Kabiliyeti
Sahibine Şefkat
Köpeklerle Dostluk
Diğer Evcil Hayvanlarla Dostluk
Yabancılarla Dostluk
Eğitebilirlik
Bakım Gereksinimleri
Sıcaklık Hassasiyeti
Ses
Bekçilik
Tür
Evcil Köpek
Aile
Beagle ve Toy Poodle
Ağırlık
5-11 kg
Menşei
Amerika Birleşik Devletleri
Menşei Tarihi
15. yüzyıl
Yaşam Süresi
11-15 yıl
Kişilik & Karakter Özellikleri

Poogle’lar arkadaş canlısı ve zeki hayvanlardır. Enerjik bir yapıya sahip oldukları için oyun oynamaktan ve insan dostlarıyla etkileşime girmekten keyif alıyorlar. Zaten sosyaldirler ve diğer hayvanlarla veya çocuklarla da iyi geçiniyorlar. Eğitime açık olmaları, temel komutları hızlı bir şekilde öğrenmeleri de kolaylaştırıyor.

Poogle’lar, sahiplerine bağlılık gösteren sevgi dolu bir karaktere sahiptirler. Aynı zamanda cana yakın ve neşeli bir tavır takınırlar. Yürüyüşlere çıkmayı, keşfetmeyi ve oyunlar oynamayı seviyorlar.

Tarih

Poogle’lar kendi özgün tarihine sahip olmasalar da, ebeveyn ırkları olan Kaniş ve Beagle’ın büyüleyici geçmişlerini miras almaktadır.

Kaniş, başlangıçta su kuşlarını avlamak için geliştirilmiş bir köpek türüydü ve kökeni Almanya’ya dayanmasına rağmen, ayırt edici özellikleri Fransa’da çeşitli Avrupa su köpekleriyle yapılan melezlemeler sonucunda pekişmişti. Toy Poodle ise muhtemelen 1400’lerde Paris sosyetesini etkilemek amacıyla ortaya çıkmıştı. Standart Kaniş, ördek avcılığında başarılı olurken, daha küçük olanları mantar avcılığında kullanılmıştır. Kaniş, Amerika Birleşik Devletleri’ne yayılarak American Kennel Club tarafından 1886’da kaydedilmiştir. Amerika Kaniş Kulübü ise bu köpeğin hayranları tarafından 1931’de tekrar kurulmuştu.

Diğer yandan, Beagle’ın kökenleri ise tam olarak bilinmemektedir. 400 yıl öncesine ait Yunan belgeleri, Beagle benzeri köpekleri tanımlamaktadır ve Romalıların 1066’daki Norman Fethi sırasında Beagle’a benzeyen küçük tavşan avcısı tazıları İngiltere’ye getirmiş olabileceği düşünülmektedir. Beagle’ın atası olarak kabul edilen bu tazılar, Talbot tazıları olarak biliniyor. American Kennel Club ve ilk Beagle Kulübü 1884’te kurulmuş ve aynı yıl AKC, Beagle’ları resmi olarak kaydetmiştir. Beagle’lar, avlanma yetenekleriyle tanınan, hem çalışan köpekler hem de sevilen evcil hayvanlar olarak ünlerini sürdürmektedir.

Fiziksel Nitelikler
Vücut

Ortalama 25-38 cm boyutlarındadır. Kafası genellikle yuvarlak, kulakları uzundur. Gözleri iri, burnu kare şeklinde olup siyahtır. Kürkü genellikle kısa ve düz, renkleri birkaç çeşittir. Bacakları kısa, kaslı ve düz, kuyruğu genellikle yukarı doğru kıvrıktır.

Kafa

Poogle ırkı köpekler genellikle küçük ve orta boyutlardadır, bu nedenle kafatasları genellikle kısa ve yuvarlaktır. Geniş alınları, oval göz çukurları ve kısa burun yapıları vardır. Kulakları düşük konumlu ve yuvarlak uçludur. Gözleri canlı ve masum bir görünüme sahiptir.

Kulaklar

Kulakları uzun, hafifçe yuvarlak bir yapıya sahiptir.

Gözler

Gözleri büyük, yuvarlak ve canlıdır. Göz rengi, genellikle kahverengi tonlarındadır.

Bacaklar ve Ayaklar

Poogle'ların bacakları kısa, güçlü ve düz, vücuduyla orantılıdır. Ayakları yuvarlak ve kompakttır.

Kuyruk

Poogle'ların kuyrukları orta uzunlukta ve sırtlarına doğru kıvrılmaktadır.

Tüy

Kısa ve yoğun tüyleri, düz veya hafif dalgalı bir kürk yapısı vardır. Bu köpeklerin tüyleri yumuşak, parlak ve bakımı kolaydır. Renk çeşitliliği geniştir, ancak genellikle tek renk, çift renk veya üç renk kombinasyonlarına sahiptirler. Poogle'lar, hipoalerjenik özellikleri ile biliniyor ve tüy dökülme eğilimleri daha düşüktür.

Renk

Renkleri arasında düz beyaz, ten rengi, lekeli beyaz veya üç renkli tonlar bulunmaktadır.

Burada yer alan bilgiler çoğunlukla bu cinsi temsil etse de köpekler, kişilikleri ve görünüşleri farklı olan canlılardır. Belirli bir evcil hayvanla ilgili ayrıntılı bilgi için veteriner hekime danışınız.

Sıkça sorulan sorular

Genetik faktörlere göre değişir, ancak genellikle 11 ila 15 yıl arasında yaşarlar.

Bu melezin belirli bir standart boyutu veya kilosu yoktur. Beagle ve Poodle ırklarının genetik karışımına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Tüy dökme miktarı, ebeveyn ırkların genetik özellikleri, köpeğin bakım düzeni ve genel sağlık durumu gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak, Poodle ırkı düşük tüy dökme eğilimindedir, bu nedenle Poogle’lar da genellikle düşük tüy dökerler.

Düzenli tüy bakımı, tüy dökümünü azaltmada etkilidir. Haftalık tarama ve banyo, tüy dökümünü kontrol altında tutmaya ve köpeğin cildini sağlıklı tutmaya yardımcı olacaktır.

Poogle ırkı köpekler genellikle yüksek kaliteli köpek maması ile beslenir. Bu mamalar, köpeğin yaşına, boyutuna ve enerji seviyesine uygun olmalıdır. Özel beslenme ihtiyaçları (ev yemekleri gibi) veterinerin önerilerine bağlı olarak değişebilir.

Poogle ırkı köpekler yüksek kaliteli köpek maması ile beslenir. Öncelik kaliteli ticari mamalar olmalıdır. İnsan gıdalarından bazıları köpekler için zararlı olabilir, bu nedenle köpeğe verilmeden önce mutlaka iyi araştırma yapılmalı ve mümkünse veterinere danışılmalıdır.

Çiftleşme zamanı genellikle köpeklerin sağlığı, yaşları ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak, dişi köpekler genellikle bir yaş civarında cinsel olgunluğa ulaşıyor ve bu noktadan itibaren çiftleşme gerçekleşebiliyor. Erkek köpekler de genellikle bu yaşlarda çiftleşme yeteneğine sahiptir.

Bakımı orta derece zor olan bir köpek ırkıdır. Tüy ve deri sağlığı, haftalık düzenli tarama ve banyo ile kontrol altında tutulmalıdır.

Poogle köpeği yavrusunun fiyatı yaşına, cinsiyetine, sağlığına, eğitimine, karakterine, tüy rengine, büyüklüğüne, şeceresine, sorumlu yetiştiriciye, avcılığına, yeteneklerine ve daha farklı etkenlere göre değişmektedir. Poogle yavru köpek fiyatı insanların ırka ilgi göstermesine, talep etmesine, yetenekleriyle öne çıkmasına, eğitim durumuna veya nadir bulunan köpek ırklarından biri olmasına, az ilgi görmesine göre artıp azalarak değişiklik göstermektedir.

Not: Petibom olarak bizler; bir köpek satın almaktansa sahiplenmenin daha değerli olduğu düşüncesindeyiz. Okurlarımızın barınaklardan ya da gönüllü sahiplendirme sitelerinden köpek almalarını ve sıcak yuvalarını onlara açmalarını diliyoruz. Özellikle de barınaklarda yardıma ve sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan birçok köpek bulunuyor. Satın almak yerine sahiplenerek sizler de onları mutlu edebilirsiniz.

Poodle ve Beagle melezi olan Poogle’lar ortalama 4 ila 6 arasında bir yavru sayısına sahip olabilmektedir. Ancak, bu sayı, ebeveyn köpeklerin genetik özelliklerine, sağlık durumlarına, yaşlarına ve çeşitli diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Yaygın renkler arasında düz beyaz, ten rengi, lekeli beyaz veya üç renkli tonlar bulunuyor.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.