Kedilere Kilo Aldırmanın Sağlıklı ve Başarılı Yöntemleri

17 Haziran 2021
4641
Kedilere Kilo Aldırmanın Sağlıklı ve Başarılı Yöntemleri

Günlük 180-220 kcal kalori alması gereken bir kedinin, gün içerisinde 2-3 kutunun 4 öğüne bölünerek beslenmesi gerekmektedir. Konserve mamalara ek olarak kuru mama, tavuk gibi ara ikramlar verilerek kalori alımı desteklenebilir.

Bunun net bir cevabı vardır. O da bağırsak parazitleridir. Bu parazitler, sindirim sisteminden geçen besinlerden beslendikleri için kediniz için herhangi bir yarar sağlamaz. Böylelikle yetersiz besin ve kalori alımı ile zayıf görünüme kavuşur.

Kedilerin vücut işlevi karbonhidratı iyi sindirmek üzerine olmadığı için verimli biçimde kullanamaz. Yani bu yüksek karbonhidrat ile beslenen bir kedi kilo almaz anlamına gelmektedir. Kedilerin kilo alabilmesi için yağ ve protein oranlarının dengeli biçimde verilmesi gerekir.

Zayıf bir kedinin omurga / kaburgaları kolaylıkla görülür ve hissedilir. Yağ oranı oldukça düşüktür. Karnı sıkı ve tepeden bakıldığından da bel kısmı ince gözükür.

Hills İdeal Balance

  • Acana Wild Prairie Tahılsız Tavuklu Ve Balıklı Kedi Maması
  • N&D Prime Tavuk ve Narlı Yavru Kedi Konservesi
  • N&D Prime Kedi Maması

Yetişkin bir erkek kedi 3.5 ila 7 kliogram arasında olmalıyken dişi kediler ise 2.5 ila 4.5 kilogram arasında olmalıdır.

Henüz 1 haftalık olan yavru kediye verilebilecek en iyi besin anne kedi sütü tozudur. Süt tozunu yavru kedi biberonu ile verebilirken, mamayı hazırladıktan sonra bir bebeği kucağınıza alır gibi kediyi de alarak içmesine yardım edebilirsiniz.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

tesbih
Mar 31, 2024 / 22:40

Harika içerikler, tebrikler.