Harrier Özellikleri ve Bakımı

Harrier Resimleri
Harrier, av köpeği olarak sınıflandırılan, orta büyüklükte, güçlü ve dayanıklı yapıya sahip bir ırktır. Kökeni İngiltere’ye dayanan Harrier ırkı köpekler, özellikle tavşan avında kullanılmak üzere geliştirilmişlerdir. Harrier'lar, başlarına paralel uzun kulakları, geniş, kahverengi gözleri ve kare şeklindeki kafalarıyla tanınıyorlar. Vücutları kaslı ve atletik, göğüsleri derin ve sırtları düzgündür. Bu ırkın tüy yapısı kısa fakat oldukça sık ve serttir. Genellikle üç renkli (siyah, beyaz ve kahverengi) veya iki renkli (beyaz ve kahverengi) desenlere sahiptirler. Harrier'lar enerjik, sosyal ve dost canlısı köpeklerdir. Zeki ve eğitilebilir olmaları, onları aile ortamında da iyi birer evcil hayvan yapmaktadır. Harrier'lar, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için uzun süreli egzersiz ihtiyacına gereksinim duymaktadırlar ve ayrıca aktif bir yaşam tarzları oldukları için yüksek kaliteli mamalarla beslenmeleri önemlidir. Ayrıca, bu köpekler sosyal etkileşime de ihtiyaç duydukları için, aileleriyle vakit geçirmek onlar için fazlasıyla keyif verici olacaktır. Harrier'lar, tarihleri boyunca av köpeği olarak kullanılmalarına rağmen, günümüzde daha çok evcil hayvan olarak tercih edilmektedirler.
Enerji Seviyesi
Egzersiz Gereksinimleri
Oyun Kabiliyeti
Sahibine Şefkat
Köpeklerle Dostluk
Diğer Evcil Hayvanlarla Dostluk
Yabancılarla Dostluk
Eğitebilirlik
Bakım Gereksinimleri
Sıcaklık Hassasiyeti
Ses
Bekçilik
Tür
Avcı Köpek
Aile
Foxhound ve Basset Hound
Ağırlık
20-30 kg
Menşei
Bilinmiyor
Menşei Tarihi
Ortaçağ
Yaşam Süresi
10-12 yıl
Kişilik & Karakter Özellikleri

Harrier, orta büyüklükte, atletik ve enerjik bir köpek ırkıdır. Bu ırk, bir tür tazı olan Foxhound ve Basset Hound’un melezlenmesiyle ortaya çıkmıştır. Harrier’lar genellikle beyaz, siyah ve kahverengi renk tonlarına sahip kısa tüyleri ile biliniyorlar. İnce, uzun bacakları, uzun ve dik kuyruğu ve büyük, kahverengi gözleri vardır.

Harrier’lar sosyal ve dost canlısı köpeklerdir. Zeki, cesur ve enerjik yapıları, onları hem aileler için uygun kılmakta de hem de avcılıkta başarılı yapmaktadır. Bu köpekler, çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla da uyumludurlar. Sahip oldukları yüksek enerji seviyeleri nedeniyle düzenli egzersiz ve aktiviteye ihtiyaç duyarlar.

Harrier’lar, tarihsel olarak avcılık için yetiştirildikleri için koku alma duyuları da ister istemez oldukça gelişmiştir. Bu nedenle, onlara düzenli olarak egzersiz ve zihinsel uyarıcılar sağlamak önemlidir. Ayrıca, güçlü avcılık içgüdüleri nedeniyle, güvenli bir ortamda serbest dolaşmaları da önerilmektedir. Eğitilebilir olmalarına rağmen, eğitim süreci boyunca sabır ve tutarlılık gösterebilmek gerekiyor.

Tarih

Harrier ırkı köpeklerin kökeni tam olarak bilinmese de, tarihi, Orta Çağ’a kadar uzandığı tahmin edilmektedir. Bu köpekler, çoğunlukla tavşan ve diğer küçük canlıları avlamak için bir av köpeği olarak yetiştirilmiş.

Orta büyüklükte, kaslı ve dayanıklı olan bu köpekler kısa tüyleri ve renkli kürkleriyle zaman içerisinde büyük beğeni kazanmış, dostça ve sosyal yapıları ile bugün birer evcil köpeklere dönüşmüştür.

Fiziksel Nitelikler
Vücut

Dengeli, kaslı ve sağlam bir vücut yapısına sahiptir. Orta büyüklükteki kafası, geniş ve siyah renkli burun delikleriyle dikkat çekmektedir. Gözleri orta büyüklükte ve genellikle kahverengi renktedir. Kulakları orta büyüklükte, düşük konumlu ve oval şekildedir. Boynu orta uzunlukta, kaslı ve hafifçe kemerlidir. Sırtı düz, kuyruğu orta uzunlukta ve sırt hizasındadır. Göğüs kısmı geniş ve derin, bacakları güçlü ve düz, patileri yuvarlaktır.

Kafa

Harrier ırkı köpeklerin kafatası yapısı, genellikle orta büyüklükte, uzun ve geniştir. Yandan bakıldığında kare görünümlüdür. Gözleri orta büyüklükte, oval ve kahverengi renkte olup, canlı bir bakışa sahiptir. Kulakları orta boyutta ve başının yanında düşük konumludur. Burun kısmı siyahtır. Çenesi kuvvetli ve dişleri oldukça keskindir.

Kulaklar

Harrier ırkı köpeklerin kulakları orta boyutlu, uzun, hafifçe yuvarlak uçlu ve başın yanlarına düşer. Kulak içi kıllarla kaplıdır ve kulaklar, başlarına orantılı bir şekilde yerleştirilmiştir. Kulak yapısı, Harrier'ların dikkatli ve canlı bir ifade sergilemelerine katkıda bulunur, ancak kulaklar aşırı derecede uzun değildir.

Gözler

Gözleri orta büyüklükte, açık renkli ve canlı bir bakış ifadesine sahiptir. Göz yapısı nedeniyle uyanık ve meraklı bir görünüm yansıtmaktadır.

Bacaklar ve Ayaklar

Orta büyüklükte, güçlü ve atletik bir vücut yapısına sahiptir. Bacakları uzun, göğüs kısmı geniş, bel kısmı ise incedir. Bacakları vücutlarına orantılı olup, güçlü ve kaslıdır. Ayakları yuvarlak ve sıkıdır. Tabanları kalın pedlerle kaplıdır. Bu özellikler, Harrier'ın hızlı ve çevik bir avcı olmasına da katkı sağlamaktadır.

Kuyruk

Kuyruk, vücuda orantılı olacak şekilde genellikle orta uzunluktadır, kalın bir tabanla başlayarak uçlara doğru incelmektedir. Harrier'ların kuyrukları genellikle yukarı doğru kıvrık, orta uzunlukta ve sırtlarına paralel bir şekilde durmaktadır. Bu da aslında onların av köpekleri olarak kullanıldığı geçmişten gelen yetenekleri ve enerjik doğalarını da yansıtmaktadır.

Tüy

Harrier, kısa ve sık tüyleri olan bir köpek ırkıdır. Tüyleri sert, düz ve parlak bir dokuya sahiptir. Bu tüy katmanı, Harrier'ları dış etkenlere karşı dayanıklı kılmaktadır. Tüy yapısı, bakım kolaylığı ve temizliği açısından da avantaj sağlamaktadır. Tüy dökme miktarı ise orta düzeydedir.

Renk

Harrier ırkı köpekler genellikle üç ana renge sahiptirler. Bunlar; siyah, beyaz ve kahverengi tonlarıdır. Yaygın renk kombinasyonları arasında siyah-beyaz, üç renkli (siyah, beyaz ve kahverengi) ve limon (sarımtırak) tonları da bulunmaktadır.

Burada yer alan bilgiler çoğunlukla bu cinsi temsil etse de köpekler, kişilikleri ve görünüşleri farklı olan canlılardır. Belirli bir evcil hayvanla ilgili ayrıntılı bilgi için veteriner hekime danışınız.

Sıkça sorulan sorular

Harrier ırkı köpeklerin yaşam süresi genellikle 10 ila 12 yıl arasında değişmektedir.

Orta büyüklükte bir köpek ırkıdır. Yetişkin bir Harrier’ın genellikle 45 ila 50 cm arasında yüksekliği ve 18 ila 27 kilogram vücut ağırlığı olabilmektedir.

Tüy dökme miktarı genetik faktörlere bağlı olarak değişebilir. Harrier’lar, genel olarak düzenli tüy bakımı gerektirmeyen bir ırktır. Genellikle haftada bir kez tarama ile tüy bakımı yapılabilir.

Harrier ırkı köpekler genellikle ticari olarak üretilmiş kuru köpek mamasıyla beslenirler. Ayrıca, et, sebze ve tahıl içeren dengeli bir beslenme programına dâhil edilebilirler. İyi bir kaliteye sahip köpek maması, Harrier’ın temel besin ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli olacaktır. Royal CaninProplanAcanaHillsN&DGimdogPedigreeBrit CarePro ChoiceOrijenSchesirDog Chow gibi markaların mamaları tercih edilebilir.

Evet, Harrier köpekleri genellikle ev yapımı yemekleri tüketebilirler. Ancak, köpeğin sağlığı için protein, yağ, vitaminler ve mineraller gibi temel besin öğelerini içeren ev yapımı yemekler hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir.

Harrier ırkı köpekler, genel olarak yıl boyunca çiftleşebilirler, ancak çoğunlukla ilkbahar ve sonbahar aylarında üreme mevsimine daha yakın zamanlarda çiftleşme eğilimindedirler. Köpeklerin doğal üreme döngüsü, östrus döngüsü adı verilen periyotlardan oluşmaktadır. Bu döngüler genellikle yaklaşık 6 ayda bir tekrarlanmaktadır.

Bu ırkın bakımı genel olarak orta düzeydedir, ancak günlük egzersizler, düzenli yürüyüşler ve oyun aktiviteleri ihmal edilmemelidir. İyi bir fiziksel ve zihinsel uyarım, Harrier’ların mutlu ve sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.

Harrier köpeği yavrusunun fiyatı yaşına, cinsiyetine, sağlığına, eğitimine, karakterine, tüy rengine, büyüklüğüne, şeceresine, sorumlu yetiştiriciye, avcılığına, yeteneklerine ve daha farklı etkenlere göre değişmektedir. Harrier yavru köpek fiyatı insanların ırka ilgi göstermesine, talep etmesine, yetenekleriyle öne çıkmasına, eğitim durumuna veya nadir bulunan köpek ırklarından biri olmasına, az ilgi görmesine göre artıp azalarak değişiklik göstermektedir.

Not: Petibom olarak bizler; bir köpek satın almaktansa sahiplenmenin daha değerli olduğu düşüncesindeyiz. Okurlarımızın barınaklardan ya da gönüllü sahiplendirme sitelerinden köpek almalarını ve sıcak yuvalarını onlara açmalarını diliyoruz. Özellikle de barınaklarda yardıma ve sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan birçok köpek bulunuyor. Satın almak yerine sahiplenerek sizler de onları mutlu edebilirsiniz.

Harrier ırkı köpekler, genellikle ortalama 6 ila 8 yavru doğurabilmektedir.

Genellikle üç renkte doğmaktadırlar: siyah, beyaz ve kahverengi. İkili renk kombinasyonlarında siyah ve beyaz veya kahverengi ve beyaz olmaktadır. Bu renk kombinasyonları, Harrier ırkının genetik özelliklerine bağlı olarak çeşitlilik göstermektedir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.