Türkiye’deki Sokak Kedisi Cinsleri Listesi

Rengârenk gözleri, parlak tüyleri ve benzersiz kişilik özellikleriyle bilinen Türk kedi ırkları dünyaca tanınan kedi cinsleri arasında yer almaktadır. En eski uzun tüylü kedi ırklarından biri olan Ankara kedisi, bir gözü diğerinden farklı Van kedisi, Sarman ve Tekir kedileri Türkiye’de çok sevilen ve sahiplenilen kedi türleri arasında yer alır.

Türk kedi ırkları, yeterince zeki ve sosyal birer kedi türüdürler. Çocuklarla yeterince sosyalleştikleri takdirde iyi anlaşabilir, eğlenceli vakit geçirebilirler. Bununla beraber sahiplerine sadık olan Türk kedi ırkları, verilen eğitimleri de kısa sürede yerine getirirler. Yalnız kaldıklarında çok fazla strese dayalı davranış sergilemezler. Tüm kediler gibi, Türk kedi ırkları da kendilerini mutlu etmek için çeşitli oyuncaklara ve tırmalama direğine ihtiyaç duyarlar.

Yalnız yaşayan bekâr ve yaşlı çiftler ile birlikte çocuklu aileler için de uygun birer evcil kedi olabilecek Türk kedi ırkları hakkında daha fazla bilgi alın.

Son Eklenenler

Sıkca Sorulan Sorular

Sokak kedileri; yumurta, tavuk, ciğer, patates, balık gibi gıdaları severek tüketirler. Aynı zamanda sokak kedileri haşlanmış sebzeleri de severek tüketirler.

Ancak kedilere verilen yiyeceklerin içerisine tuz veya baharat atılmaması gerekmektedir

Sokak kedileri genelde ev ortamına alışabilmektedir. Fakat alışma süresince ciddi huysuzluklar yapabileceğinin de unutulmaması gerekir. Fakat biraz sabırla hepsi zaman için de çözülebilecek problemlerdir. Sokak kedileri ilk başlarda ev ortamına girdiklerinde özgürlük duygularından dolayı huysuzluk yapabilmektedir.

Araştırmalar sokak kedilerinin ev ortamına adapte olabildiklerini, ihtiyaçları karşılandığında mutlu olduklarını gösteriyor.

Kedilerin bir eve alışma süreleri genellikle 24 saat ile sınırlıdır. Özellikle başka bir evde yaşamış yetişkin bir kedi, yavru kedilere kıyasla yeni yaşam alanına daha zor alışır.

Eğer kediler aşı olmazlarsa karşılaşabilecekleri zorlu ve sonu ölümle bitebilen hastalıklara yakalanabilirler. Bu zor hastalıklardan birkaçı ise, kedi gribi, kedi nezlesi, kompleks üst solunum yolu enfeksiyonu ve gençlik hastalığıdır. Üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar kedilerde ciddi sorunlara neden olabilir.