Alerjisi Olan İnsanlar İçin En İyi Alerji Yapmayan Hipoalerjenik Kedi Irkları

Alerjiler size zarar mı veriyor? Sürekli hapşırma ve kaşıntı, kedilere vermek istediğiniz sevgiyi caydırabilir. Yalnız değilsiniz. Aslında, insanların kedi alerjisine sahip olma olasılığı, köpek alerjilerinden iki kat daha fazladır. Yine de tüylü kedigillere direnmek zordur.

Hala bir kediye sahip olmak istiyorsanız, diğer kedilerden daha az alerjen ürettiği bilinen bazı “hipoalerjenik” ırklar vardır. Unutmayın, hiçbir cins tamamen alerjik değildir, ancak cinste farklı bir seçim, olumsuz reaksiyonları azaltabilir.

Tam da bu noktada, daha az alerjen üreten ve evcil bir kedi ile yaşamayı biraz daha kolaylaştıran bazı hipoalerjenik kediler vardır. Ancak unutmayın ki, aşağıda paylaştığımız kedi cinslerinden birini sahiplenmeyi düşündüğünüzde tek kriteriniz hipoalerjenik oluşu olmamalıdır.

Sahiplenmeyi düşündüğünüz hipoalerjenik kedi cinsini görüntüleyerek karakteristik özelliklerine göz atabilir, vücut yapılarını ayrıntılarıyla birlikte inceleyebilir, eğitim ve sağlıkları hakkında pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

Son Eklenenler