En Az Tüy Döken Kedi Cinsleri

Kediler, mizaç yapılarıyla olduğu kadar benzersiz kürk yapılarıyla da oldukça sevecen ve göz alıcı birer canlıdırlar. Onları bu benzersiz özellikleriyle birlikte severiz ancak iş bakımlarına geldiğinde biraz gözümüz korkabilir. Zira tüy bakımı, özellikle de ilk defa kedi sahiplenecek olanlar için işin içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor.

Kedilerde tüy bakımı son derece önemlidir. Düzenli tımarlanmayan bir kedi, aşırı tüy dökmeye ve bununla birlikte çoğu alerjik reaksiyonlara bağlı olarak deri hastalıklarına maruz kalabilmektedir. Üstelik dökülen tüyler beraberinde ev halkında bazı alerjik rahatsızlıkları tetikleyebilir ve buna bağlı olarak kaşıntılara ve burun akıntılarına neden olabilir. Bu riski göze almak istemeyenler ise ister istemez nispeten daha az bakım gerektiren ve daha az tüy döken kedilere yönelmektedir.

Devon Rex, Cornish Rex, Chausie, LaPerm, Singapura, Sibirya Kedisi, Snowshoe, Sfenks, Selkirk Rex, Amerikan Curl, Bombay, British Shorthair, Russian Blue, Siyam, Bengal ve Exotic Shorthair kedisi az tüylü kedi sınıfında yer alan ve minimum bakım gerektiren kedi cinsidirler.

Devamlı tüy döken kediler, özellikle yoğun çalışan ve buna bağlı olarak evden çok dışarıda olan kişiler ve çocuklu aileler için sorun yaratabilmektedir. Tüy bakımına düzenli vakit ayıramayacak,  her defasında dökülen tüyleri süpürmeye vakit bulamayacak kişiler tüy dökmeyen kediler veya en az tüy döken bir kedi almayı düşünmelidirler. Bu sınıfa giren kediler de tüy dökmesine rağmen, diğer cinsler kadar aşırı bir tüy dökülmesi yaşamazlar. Üstelik uzun tüylü kedilerden de daha az bakıma ihtiyaç duyarlar.

Aşağıda, az tüy döken kedi cinslerine göz atabilir, vücut yapılarını ayrıntılarıyla birlikte inceleyebilir, bakım, eğitim ve sağlıkları hakkında pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

Son Eklenenler

Sıkca Sorulan Sorular

Devon rex, Sphynx, Bengal,  Burmese, Bombay, Exotic Shorthair, İran Kedisi, Russian Blue

British Shorthair‘in tüyleri özellikle yoğundur ve bu kedilerin herhangi bir astarı yoktur, bu da tüylerinde çok az dökülme ile peluş bir görünüm kazandırır.

Maine Coon kedisinin ondan daha fazla tüy döktüğü düşünülebilir. Büyük boyutları ve kalın tüyleri nedeniyle ortalama bir kedidir ancak gerçekte ortalamanın üzerinde tüy dökmezler