Büyük Kedi Cinsleri

İlk bakışta kedileri, küçük birer evcil hayvan sınıfına dâhil edebiliriz. Pekâlâ, bu doğru. Fakat dünya üzerinde birçok küçük kedi ırkı olmasına rağmen, iskelet yapısı, uzun tüyleri ve tıknaz görünümleri ile birden fazla büyük kedi ırkı da yer almaktadır. Aşağıda yer alan kedi ırkları, büyük kedi cinsleri sınıfında yer alır. Bir aslan büyüklüğünde değildirler, ancak çoğu dünya genelinde bulunan küçük kedilerden de daha büyüktürler.

Kısa bacaklı, küçük cüsseli bir kedi yerine, daha büyük cüsseli, tombulumsu büyük bir ev kedisi sahiplenmeyi düşünüyorsanız, öncesinde bunun getireceği sorumlulukları da bilmeniz gerekir. Büyük kedi cinsleri obeziteye yatkınlıklarıyla bilinirler. Bununla beraber iskelet yapısının getirdiği boy oranı onlara, yaşlılıklarında eklem hastalıklarıyla uğraşmalarına neden olabilir.

Ancak her şeyden öte büyük kedi cinsleri son derece oyun sever, çevik ve girişkendirler. İdeal bir evcil kedi olabilen büyük kedi cinsleri yaşam tarzınıza ve tercihlerinize bağlı olarak, arkanıza yaslanıp rahatça izleyebileceğiniz kedilerdir.

Hangi kedilerin ortalama bir kediden daha büyük olduğunu merak ediyorsanız, aşağıda sizler için detaylarıyla birlikte paylaştığımız kedi cinslerine göz atabilirsiniz. İlgi duyduğunuz büyük kedi cinsini açarak karakteristik özelliklerine göz atabilir, vücut yapılarını ayrıntılarıyla birlikte inceleyebilir, bakım, eğitim ve sağlıkları hakkında pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

Son Eklenenler