Tüy Dökmeyen Kedi Cinsleri

Pek çok insan kedileri sever ve kendilerine yaklaşan bir kedi gördüklerinde kalplerinin ısındığını hisseder. Ancak kedilerin tüyleri ile başa çıkmak zordur. Özellikle kedi alerjisi olan kişiler için bir kedi sahibi olmak dökülen tüyler sebebi ile bir hayal olabilir. Bu nedenle de tüy dökmeyen kediler oldukça merak edilirler.

Tüylü olmaları ile tanınan sevimli dostlarımızın tüy dökmemesi pek çoğumuz için imkânsız olsa da bazı ırkların tüy dökme süreci doğru yaklaşımla kontrol altına alınabilir. Tüyü dökülmeyen kedi olarak tanımlanabilecek tek kedi ırkı Sphynx ya da Sfenks olarak bilinen ve tüysüz kediler ile ünlenmiş olan ırktırlar. Aslında bu ırkın da tüyleri vardır ancak oldukça az sayıda olması sebebiyle dikkat çekici bir tüy dökülme sorununa neden olmaz.

Son Eklenenler

Sıkca Sorulan Sorular

Tüy dökmeyen malesef yoktur, fakat en az dökenler vardir gerçekten tüy dökmeyen kedi ariyorsanız tüysüz kedi cinslerine göz atmalısınız.

Evinizde beslediğiniz kedinin tüyünü farkında olmadan yutmuş olabilirsiniz. Ancak az önce de bahsetmiş olduğumuz gibi kedinizin aşılarını ve iç-dış parazit ilaç uygulamalarını düzenli olarak yaptırıyor ve sağlık kontrollerini aksatmıyor iseniz bu durum bir sorun oluşturmaz.

 

Parazit taşımadığı sürece yanlışlıkla yutulan tüyün insana bir zararı yoktur.

Kedi tüyü insana zararlı mı başlığını daha detaylı okumanızda fayda var.