Uzun & Kabarık Tüylü Kedi Cinsleri

İncecik düz veya kıvırcık, rengârenk parlak tüyleriyle adeta bir şirinlik abidesi olan uzun tüylü kediler pek çok kedi severin ilgi duyduğu kedi türlerinden biridir. Kim ipeksi yumuşaklığındaki uzun tüylü bir kediyi sevmez ki? Bu kürk yapısına sahip kediler farklı görünümleri ile adeta özel bir çekiciliğe sahiptir.

Uzun tüylü kediler denildiğinde muhtemelen akıllara ilk olarak İran kedisi gelebilir. Ancak kıvırcık tüyleriyle bir Selkirk Rex, uzun tüylü kuyruğuyla Laperm’ler, asil duruşlarıyla kendine hayran bırakan Amerikan Curl kedilerini de bu sınıfa dâhil edebiliriz.

E, her güzel şeyin de bir bedeli vardır. Uzun tüylü kediler tahmin edeceğiniz üzere kısa tüylü kedilere kıyasla daha fazla tımarlanmaya ihtiyaç duyarlar. Düzenli tüy bakımı yapılmayan uzun tüylü kediler bir süre sonra tüy yumağı oluşturmaya ve beraberinde tüy dökülmesi ve deri iltihaplanmalarına maruz kalabilir. Uzun tüylü kedilerin bakımları hakkında yazdığımız içerikleri blogumuzda bulabilirsiniz.

Evcil bir kedi alma aşamasındaysanız ve tercihinizi uzun tüylü bir kediden yana kullanmak istiyorsanız, aşağıda farklı karakteristik özelliklere ve dış görünüme sahip kedi cinslerini bulabilirsiniz. Tüm uzun tüylü kedilere göz atabilir, vücut yapılarını ayrıntılarıyla birlikte inceleyebilir, bakım, eğitim ve sağlıkları hakkında pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

Son Eklenenler

Kullacılarımızın Sıkça Sordukları Sorular

Uzun tüylü kediler (ve kısa tüylü kediler ) , özellikle dışarı çıkmalarına izin veriliyorsa, genellikle iki dönem tüy dökerler.

Sibirya kedileri iri ve tüylüdür, bu yüzden tonlarca tüy döküyormuş gibi görünebilir ama aslında dökmezler. Uzun ve kalabalık bir tüyleri vardır ama aslında o kadar çok tüy dökmezler. Yine de, kürkün çok fazla birikmemesi için taranmaları gerekir. Bonus: Bu kedilerin allerji yapmayan hipoalerjenik arasında olduğu da bilinmektedir.

Uzun tüylü kediler , kürklerini iyi durumda tutmak ve kürkte çok fazla yağ oluşmasını önlemek için arada bir banyoya ihtiyaç duyarlar bir çoğuda banyodan nefret eder! Bunun için kediler için özel şampuanlar var. Genellikle kedinin cildinin tahriş olmasına neden olabilecek parçacıklar içerdiğinden insan şampuanı kullanmayın.

 

İyi haber şu ki, çoğu kedi taranmayı ve taranmayı sever kedinizin gününde olduğundan ve dokunulmaya açık olduğundan emin olun.

Öncelikli olarak tüylerini biraz okşayip nabzini anlamanızda fayda var