Köpekler nasıl yıkanır? En keyifli banyo zamanı için ipuçları!

22 Eylül 2022
2093
Köpekler nasıl yıkanır? En keyifli banyo zamanı için ipuçları!

Yavru, yetişkin ya da yaşlı olması hiç fark etmeksizin her köpek sahibi banyo konusunda endişelidir. Çünkü köpeklerin çoğu banyo yapmayı sevmezler. Bu nedenle köpekleri erkenden alıştırmak ve bu konuda eğitim almalarını sağlamak pek çok avantaj sağlar. Elbette bunun için köpekler nasıl yıkanır sorusunun yanıtını bilmeli ve tecrübe edinmeliyiz. İlk yıkama sizi yorabilir. Çünkü stresli olmak insanı en fazla yoran şeydir. Siz ne kadar stresli olursanız patili dostunuz da payını alacaktır. Yumuşak bir müzik eşliğinde ıslanmaya ne dersiniz?

Köpek Nasıl Yıkanır?

Bir yavru ya da yetişkin köpeği yıkamanın ilk adımı, suyu doğru sıcaklığa getirmektir. Bu yeterince basit görünse de, köpek derisinin insan derisinden çok daha hassas olduğunu ve sıcak su ile kolayca yanabileceğini unutmamak önemlidir. Haşlanmayı önlemek için banyo suyunu bebeğinizin banyo suyundan daha sıcak tutmamak en iyisidir. Bu, özellikle büyük cins köpekler için geçerlidir. Çünkü kolayca aşırı ısınmaya eğilimlidirler. Ayrıca birkaç konuda daha dikkatli olmalıyız.

Dikkat edilmesi gerekenler;

  • Kulağa su kaçırılmamalıdır.
  • Uygun şampuan seçilmelidir.
  • Su sıcaklığına önem verilmelidir.
  • Kurulama işlemi geçiştirilmemeli ve tüyler iyice kurutulmalıdır.
  • Köpeğinizin yüz kısmına şampuan sürmekten kaçının.

Banyo Öncesi Yapılması Gereken Hazırlıklar

yavru köpek nasıl yıkanır

Banyo için gerekli malzemeler;

  • Tarak ve fırçalar
  • tırnak makası
  • kaymayan paspas
  • oyuncak, atıştırmalık
  • şampuan ve bakım ürünleri
  • birkaç adet kuru havlu
  • saç kurutma makinesi

Tüy Bakımı (Tarama ve Fırçalama)

Yavru köpeğinizi yıkarken atmanız gereken en önemli adımlardan biri tüylerini fırçalamaktır. Tarak & fırça çeşitleri sadece gevşek tüyleri almakla kalmaz, aynı zamanda ciltte sıcak noktalara ve tahrişe neden olabilecek matlaşmayı da önler. Cinsine uygun bir fırça seçmek de önemlidir. Yavru köpeğinizin tüyleri uzunsa, dolaşık açıcı bir fırça kullanmak isteyeceksiniz. Yavru köpeğinizin tüyleri kısaysa, tüy dökücü bir alet kullanabilirsiniz. Son olarak, su sıcaklığının bir köpeğin derisine uygun olduğundan emin olun.

Banyodan önce yavru köpeğinizi nazikçe fırçalayın. Yavru köpeğinizi banyodan önce fırçalamak, cildinde pire veya kir olup olmadığını kontrol etmenizi sağlar. İşlemi kolaylaştırmak için köpeğinize birkaç övgü sunabilirsiniz. Köpeğiniz sakinleştiğinde, fırça darbelerinin uzunluğunu ve sayısını yavaşça artırabilirsiniz. Ağrı veya rahatsızlığa neden olmamak için köpeğinizi tüylerinin çıkış yönüne doğru fırçalamak da en iyisidir.

Banyodan sonra yavru köpeğiniz suyu silkeleyecektir. Bazı ırklar suyun tadını çıkarırken, diğerleri akan suyun sesiyle ürperir ve titrer. Köpeğiniz sudan korkuyorsa, sürece alışması için pozitif takviye kullanın. Övgü ve ikramlar, banyo zamanını olumlu bir şeyle ilişkilendirmelerine yardımcı olacaktır.

Tırnak Kesimi

Banyo öncesinde tırnak kesimi işlemin daha sağlıklı şekilde ilerlemesini sağlayacaktır. Ne kadar düzenli bir şekilde ilerlerseniz bir sonraki yıkama işlemi sırasında neler yapıldığını kendisi fark edip alışacak ve daha az stres yapacaktır.

Küvete alıştırma

Köpeğinizi henüz yavru iken küvete ve yıkanmaya alıştırırsanız bir o kadar rahat edersiniz. Çünkü yetişkin köpekleri suya alıştırmak çok daha zordur. Geçmişte yaşadıkları tecrübeler, su fobilerini arttırır. Küvete alıştırma için banyo yapmadan önce küveti koklatın. İçine en sevdiği oyuncağı ekleyin. Atıştırmalık ile küvete girmesini sağlayabilirsiniz.

Küveti hazırlama

Yavru köpeğinizi yıkamaya başlamadan önce banyoyu ve kendinizi hazırlayın. Köpeğinizin kürkünü yıkarken sizi rahatsız edebilecek makyaj malzemelerini veya diğer kimyasalları çıkardığınızdan emin olun. Hava durumuna ( yağmur altında ıslanmaya) uygun giyindiğinizden emin olun.

Küvete kaydırmaz bir paspas koymayı sakın unutmayın. Köpeğiniz küvet içinde kayarsa daha fazla korkar ve banyo onun için oldukça kötü bir anı olarak kalır.

Köpekler suyun sıcaklığına karşı çok hassas olabilirler. Bu nedenle, banyo yapmadan önce su sıcaklığını yavru köpeğiniz için rahat bir seviyeye getirmek önemlidir. Ayrıca bazı ırkların biraz daha soğuk olmasını tercih edebileceğini unutmayın.  Köpeğinizi küvette yıkıyorsanız, suyun sıcaklığını 38 ila 39 Santigrat (97 ila 100 Fahrenheit) arasında tutmaya çalışın. Suyun sıcaklığını kontrol etmek için bir dirsek termometresi de kullanabilirsiniz. Termometreniz yoksa, test etmek için dirseğinizi suya batırabilirsiniz.

Bir köpeğin derisinin fazla yıkanırsa kuruyacağını daima unutmayın. Bu nedenle, yavru köpeğinizin fazla kurumasını önlemek için suyu uygun sıcaklığa getirin. Büyük bir ırka banyo yapıyorsanız, daha büyük ırklar için tasarlanmış bir köpek banyo kabini almak isteyebilirsiniz.

Oyuncaklar ve atıştırmalıklar

Köpeklerin her biri kendisine bir oyuncak seçer ve onu her eşyadan daha çok sever. Bu nedenle köpek sahipleri sevdikleri oyuncaklardan birkaç adet yedekte tutmaya çalışırlar. Çünkü oyuncak satışı tükenebilir ve ellerindeki oyuncağın başına bir şey gelebilir. Çoğu zaman oyuncakları temizlenirken bu duruma katlanamazlar. Sorun çıkartırlar hatta. İşte bu gibi zamanlarda yedek oyuncağı köpeğinize uzatabilirsiniz.

Köpeğinizin sevdiği oyuncak dışında mutlaka atıştırmalık da vardır. Köpeklerin yiyebileceği sebze ve meyveler en sağlıklı atıştırmalıktır. Eğer hazır ödül maması tercih edecekseniz içeriğine dikkat etmelisiniz. Kalorisi ve yağ oranı yüksek olanlar kilo problemine neden olabilir.

Köpek şampuanı ve bakım ürünleri

Köpeğinizin derisi ve tüyü için doğru köpek şampuanı seçtiğinizden emin olun. Yavru köpeklerin özel şampuana ihtiyacı olmasa da, köpeğin cildini iyice temizlemek için ılık su kullanmak önemlidir. Köpek sağlık ve bakım ürünleri kategorimizde ihtiyacınız olan ürünlere göz atabilirsiniz ve Yavrunun vücudunu nazikçe ovmak için ıslak bezler de kullanabilirsiniz.

Bir köpek yavrusu banyo yaparken, tüm üretici talimatlarını takip etmek önemlidir. Bazı şampuanlar, yavru köpeğinizin cildini tahriş edebilecek sert maddeler içerir. Yavru köpeğiniz sabuna karşı hassassa, özellikle yavru köpekler için yapılmış olanı seçmeniz gerekebilir. Veterineriniz ayrıca hassas ciltler için iyi bir şampuan önerebilir. Bir köpeği yıkarken, sabun kalıntısını önlemek için iyice duruladığınızdan emin olun. Bir köpek yavrusu, kürkünde sabun kalırsa kuruluk veya tahrişten de muzdarip olabilir.

Banyo işlemi ve sonrasında gerekli olan eşyaları hazırlama

Yumuşak eldiven, kurulama için üç adet havlu, kurutma makinesi gibi ihtiyaçları önceden hazırlamak sizin için avantajlı olacaktır. Köpekler banyo sonrası silkelenmek ister. Bunu önlemek için acele etmeli ve hemen havlu ile kurulama yapmalısınız. Aksi takdirde kurulanması gereken alan büyük olabilir.

Banyo kapısını kapatın

Banyo kapısının açık olması kaçış planlarının daha kıymetli hale gelmesini sağlar. Kaçmayı düşünmeyenler bile kapıyı açık görürse bunu gerçekleştirebilir. Bu nedenle banyo kapısını kapatmalısınız.

Banyo Aşamasında yapılması gerekenler

köpek nasıl yıkanmalı

Atıştırmalık ile başlayın

Atıştırmalık yavru köpeğinizin banyo sürecinden zevk almasına yardımcı olabilir. Fıstık ezmesi, yavruyu sakinleştirmek için harikalar yaratır. Diğer fikirler arasında düzenli dikkat çekme (konuşma, ıslık çalma ya da bir şarkı…) ve yüzen oyuncaklar bulunur. Seçtiğiniz dikkat dağıtma yönteminden bağımsız olarak, tedavinin olumlu olduğundan emin olun.

En etkili dikkat dağıtma yöntemi, banyoya başlamadan önce köpeğe lezzetli bir tat vermektir. Bu, yavru köpeği suyun kokusundan uzaklaştıracak ve banyo suyunun peşinden koşmasını engelleyecektir. Ayrıca oyuncağı aldığınız için bir ödül vermeyi deneyebilirsiniz. Bu, ödülün değeri oyuncağın değerinden yüksek olduğunda en iyi sonucu verir. Daha büyük bir oyuncağı eğitmeye çalışmadan önce küçük bir oyuncakla pratik yaptığınızdan emin olun.

Göğüs bölgesini ıslatarak başlayın

Banyo kucaklaşma zamanıdır, bu nedenle ıslak giysilere hazır olun. Göğüs bölgesi ile başlayın ve yavaş yavaş yavru köpeğinizin vücudunun diğer bölgelerine doğru ilerleyin. Deriye tüm katlara ulaştığınızdan emin olun.

Bir köpek yavrusunu yıkarken, şampuanı ılık suyla karıştırmanız ve köpeğin vücuduna, bacaklarına ve kuyruğuna uygulamanız gerekecektir. Şampuanı köpeğinizin gözlerinden ve kulaklarından uzak tuttuğunuzdan emin olun ve sadece küçük bir miktar kullanın. Yavru köpeğinizi banyo yaparken yumuşak eldiven kullanmak da önemlidir. Korkmasına neden olabileceğinden, yavru köpeğinizin yüzünü şampuanla yıkamaktan kaçınmak önemlidir.

Nazik olun ve yavaş ilerleyin

Genel bir kural olarak, köpeğinizde kullanmak istediğiniz işlemlerde yavaş ilerlemelisiniz. Küçük başlayın ve tercih edilen ödülleri ve karşı koşullandırma tekniklerini kullanın. Yavru köpeğinizi yan yatma pozisyonuna getirmek için cezbetme tekniklerini de deneyebilirsiniz. Son olarak, yavru köpeğinizin sıkılmaması veya sinirlenmemesi için seanslarınızı kısa tutmaya çalışın. Köpeklerin ve özellikle yavruların dikkat süreleri kısadır ve toleransları düşüktür.

Köpeğinizin sizi yönlendirmesine izin verin

Köpeğiniz rahatladıysa işlemi yavaşça yapmaya devam edebilirsiniz. Eğer canı sıkıldıysa biraz durun ya da oyuncakları ile ilgisini kazanın. Ona “Aferin oğluma” şeklinde sözler söyleyin. Her köpek tebrik edilmeyi sever. Güzel sözlerden hoşlanır. Canı sıkılan köpekler için banyoyu kısa tutmak önemlidir.

Yüksek sesle konuşmayın

Yüksek ses köpekler tarafından da kötü olarak bilinir. Bu nedenle daha fazla stres altına girerler. Banyo yaptırırken köpeğinize kızmanız ya da ona bağırmanız sizin için daha büyük dezavantaj olacaktır. Bir sonraki banyo günleri daha da zorlanacağınızı bilmelisiniz. Her zaman sakin ton ile konuşmaya çalışmalısınız.

Durulama

köpek ne sıklıkla yıkanır

Yavru köpeğinizi yıkarken hafif bir köpek şampuanı ve su kullanın. Daha sonra iyice durulayın. Gözleri, ağzı, kulakları veya diş etlerini şampuanlamaktan kaçının. Biraz saç kremi, banyodan sonra kuruluk ve kaşıntıyı önlemeye yardımcı olabilir. Yavru köpeğinizin kürkü kalınsa, işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

Yavru köpeğinizin banyosu için kullandığınız su ılık olmalıdır, böylece hassas ciltlerini haşlamazlar. Küveti sıcak suyla doldurmak cezbedici olsa da, bu aslında yavru köpeğinizi strese sokabilir. Bunun yerine, köpeğinizi nazikçe ıslatmak için elde tutulan bir duş başlığı kullanmayı deneyin. Yavru köpeğinizin vücuduna yakın bir havlu tutmak da yardımcı olabilir.

Yavru köpeğiniz büyüdükçe banyoyu sevecek, bu yüzden onu yavaş yavaş tanıtmaya çalışın. Bir bebek banyosu ile başlayın ve yavaş yavaş onu tam bir banyo ile tanıştırın. Banyoya alıştıkça onunla oynamaya çalışın. Suyu seviyorsa, küvetten çıktığınızda muhtemelen ona bir oyuncak vermenizi bekleyecektir.

Sakinleşme için kısa bir ödül molası

Su sesi kapanınca genellikle stres yaşayan köpekler rahatlar. Birçoğu yıkanmaktan hoşlansa da bazıları durumu zorlaştırabilir. Bu nedenle her eğitimi erkenden vermek çok önemlidir.

Köpek banyoları eğlenceli olmalı! İdeal olarak, örtü olarak ıslak bir havlu kullanmalısınız. Yavru köpeğiniz sinirlenir ve ağlarsa, banyoyu durdurun ve eğlenceli bir oyuna geri dönün. Yavru köpeğiniz büyük bir köpekse, suyla dolu bir kova kullanabilirsiniz. Unutmayın, köpeklerin tüyleri çok su tutacaktır. Sonunda, yavru köpeğiniz yardım almadan duş kabinine girebilmelidir.

Banyodan sonra yapılması gerekenler

Havlu ile kurulama

Banyodan sonra bir köpek yavrusunu kurutmak çok önemlidir. Küvete koyarken köpeğin kafasının suyla kaplı olmadığından emin olmalısınız, çünkü bu onu titretecek ve çok fazla sıkıntıya neden olacaktır. Ayrıca, su sıcaklığının çok sıcak veya soğuk olmadığından emin olun. Bu, sabunun köpeğin gözüne girmesini önleyecek ve bu da daha fazla soruna neden olabilir.

Banyo bittiğinde, köpeği bir havluyla kurulamak önemlidir. Havluyu birden fazla alan için kullanmak, yavru köpeğinizi iyice kurutmanızı çok daha kolay hale getirecektir. Kafa ile başlayın ve vücuda doğru ilerleyin. Daha fazla karışıklık yaratacağından çok sert ovalamaktan kaçının. Bunun yerine, baştan başlayarak ve kuyruğa ve göbeğe doğru inerek yavruyu nazikçe kurulamak için bir silecek hareketi kullanın.

Köpeğin kalın bir kürkü varsa, kuru bir havlu kullanın. Kuru bir havlu suyu emecek ve köpeğin kürküne yapışmasını önleyecektir. Normal bir banyo havlusu da kullanabilirsiniz, ancak çok fazla ovalamayın veya üzerine çok fazla baskı uygulamayın. Büyük bir köpeğiniz varsa, birkaç havlu kullanın ve havluları kürkten çekerken alternatif yönler kullanın.

Öneri: Pet kuaförlük zor bir meslektir, şayet bu konuda zorlanacağınızı düşünüyorsanız petibom’un köpek kuaför ve köpek yıkama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Kurutma makinesi ile kurulama

Saç kurutma makinesi genellikle uzmanlar tarafından önerilmez. Çünkü yüksek ısı hayvanlar için tehlikelidir. Bunların yanı sıra üst kısım kuru alt kısım yaş kalabilir. Köpekler bir diğer açıdan kurutma makinesinin sesinden hoşlanmazlar. Ancak makineyi düşük ısıda ve uzaktan tutarak kurulama işlemi yaparsanız hızlı ve sağlıklı bir işlem gerçekleşir. En sağlıklı kuruma elbette havlu sonrası güneşe çıkma olsa da hava koşulları ve köpeklerin yerlerinde durmayıp ıslak tüyler ile daha çabuk kirlenmesi gibi faktörler buna engel olur.

köpek nasıl kurulanır

Tarama ve fırçalama

İki kez fırçalama zor gibi görünse de banyo öncesi fırçalama banyo işleminin daha etkili olması içindir. Banyo sonrası fırçalama ise her tüyün kuruduğundan emin olmak, kurulama sonrasında topak oluşmasını engellemek içindir. Köpekler için tüy oldukça önemlidir. Ne kadar bakımlı olursa derileri o kadar hava alır. Köpeğinizin

Kulak bakımı

Banyo öncesinde kulaklara su kaçmasın diye pamuk koyduysanız banyo işlemi sonrasında kulak temizliği çok daha kolay olacaktır. Köpeğinizin kulağını iyice kurulamalısınız. İçine su kaçtıysa kurulama sayesinde sorun oluşturmayacaktır. Kirler de tamamen çıkmış olacaktır. Kulak kiri ve kulağa su kaçması köpeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

Ödüllendirme

Bir köpek yavrusunu yıkamak heyecan verici bir süreç olsa da, bunaltıcı da olabilir. Her zaman ilk banyonun ikiniz için de olumlu bir deneyim olması gerektiğini unutmayın.

Yavru köpek ne zaman yıkanır? İlk banyo!

Yavru köpekler için ilk banyo en az iki aylık olduklarında olmalıdır. 8 Hafta öncesinde bir yavru köpeğe banyo yaptırılması önerilmez. Vücut ısılarını dengeleyemezler ve çabuk üşürler. Bu nedenle yavru köpeğinizi birkaç ay banyo yaptırmak yerine nemli bez ile silmelisiniz.

Yavru köpeğinize ihtiyaç duyduğunda banyo yaptırmak önemlidir. Bununla birlikte, onları yıkamak doğal yağlarını yok edebileceğinden ve kendilerini tımar etme yeteneklerini baltalayabileceğinden, onları çok sık yıkamaktan kaçınmalısınız. Yavru köpeğinizi yılda bir veya daha az sıklıkta ve sadece gerekli olduğunda yıkadığınızdan emin olun. Yavrularınızı banyolar arasında temizlemeye yardımcı olması için nemli bezler ve kuru banyo ürünleri kullanabilirsiniz.

yavru köpek nasıl yıkanır

Yavru köpeğinizi ilk kez yıkadığınızda, banyodan önce tüm malzemelerinizi hazırladığınızdan emin olun. İnsan şampuanı değil, köpek şampuanı kullanın ve yavru köpeğinizin küvete dolanmasını önlemek için kauçuk paspaslar veya havlular hazırlayın. Cildinin yanmasını önlemek için ılık su kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, suyun köpek yavrusu kulaklarından aşağı gitmediğinden emin olmanız gerekir.

Yavru köpeğinizin gözlerini, ağzını, kulaklarını veya diğer hassas bölgelerini şampuanlamaktan kaçının. Banyodan sonra iyice duruladığınızdan ve kurumasını önlemek için yavru köpeğinizi bir havluyla kuruladığınızdan emin olun. Bazı köpek yavruları saç kurutma makinesini sevmez, bu yüzden kullanmadan önce biraz daha beklemeye hazır olun. Ayrıca, banyo yaparken köpeğinizin dikkatini dağıtmak için gıcırtılı bir oyuncak veya bir ödül maması kullanmak isteyebilirsiniz.

Banyo zamanı, köpeğinizle bağ kurmak için eğlenceli bir zamandır. Yavaşça başlayın ve tam bir banyoya kadar çalışın. Sabırlı ve nazik olun ve her zaman iyi yapılmış bir iş için yavrularınızı övmeyi unutmayın. Banyo yaparken her zaman atıştırmalık ve bolca sevgi verdiğinizden emin olun.

Köpekler ne sıklıkla yıkanır?

Yavru köpeğinizi ne sıklıkla yıkamanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Temiz bir tüy için sık banyo yapmak önemli olsa da, köpeğinizi aşırı yıkamaktan kaçınmalısınız. Aşırı yıkama, yavru köpeğinizin cildini doğal yağlarından arındırır ve kendilerine bakma yeteneklerini zayıflatır. Yavru köpeğinizi yıkamak, köpeğinizin gözle görülür şekilde kirli olduğu zamanlarla sınırlı olmalıdır. Yavru köpeğinizi her çamurlu olduğunda veya bir aksilik yaşadığında yıkamak iyi bir fikir değildir. Bu nedenle nemli havlu ile temizleme yapmanızı tavsiye ederiz.

Köpeğinizin aktivite düzeyine bağlı olarak, köpeğinizin birkaç haftada bir veya daha az sıklıkta banyo yapması gerekebilir. Çok aktif köpeklerin, özellikle de dışarıda çok vakit geçirenlerin, içeride çok vakit geçiren bir köpeğe göre daha sık yıkanması gerekebilir. Emin değilseniz, veterinerinize danışın. Köpeğinizi ne sıklıkla yıkamanız gerektiği konusunda size tavsiyelerde bulunabilir.

Köpekleri yıkanmaya nasıl alıştırırsınız?

Banyo zamanı köpeğiniz için stresli olabilir, bu nedenle bu deneyimi hem siz hem de evcil hayvanınız için daha keyifli hale getirmenin yollarını bulmak önemlidir. Banyo yapmadan önce egzersiz yapan köpeklerin banyo sırasında sakin ve rahat olmaları daha olasıdır. Su geçirmez bir oyuncak, banyo zamanını daha keyifli hale getirmeye yardımcı olabilir.

Yavru köpeğinizi yavaş yavaş banyonun unsurlarıyla tanıştırmak, onun aşırı derecede korkmasını önlemenin en iyi yoludur. Size çok büyük bir şey gibi görünmese de, küvet bir köpek yavrusu için oldukça yabancı olabilir. Deneyime atıştırmalık eklemek, evcil hayvanınızın güven kazanmasına yardımcı olacaktır.

Bir köpek suda oynamaktan zevk alabilir, ancak banyo yapmaktan hoşlanmayabilir. Bu birkaç nedenden dolayı olabilir. Bazı durumlarda, köpekler temiz olmaktan hoşlanmazlar. Ayrıca, evcil hayvanınız için banyo zamanını tatsız hale getirebilecek koku sorunları da olabilir. Bu gibi durumlarda farklı bir yöntem deneyebilirsiniz.

Ilık su kullanmak, köpeğinizin banyo zamanına uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Köpeğinizi haşlayabilecek aşırı sıcak su kullanmamak önemlidir. Evcil hayvanınız için güvenli olduğundan emin olmak için her zaman suyu test edin. Ve erken başlamayı unutmayın. Köpeğinizi banyoya ne kadar erken tanıtmaya başlarsanız, o kadar iyidir, çünkü bu onun sürece alışmasına ve bundan korkmamasına yardımcı olacaktır.

Köpekler yıkanmayı sever mi?

Köpeklerin çoğu yıkanmayı sevmez. Sevmeleri için öncelikle hoşlanmama nedenlerini öğrenmemiz gerekir. Su ve sabun onlar için nahoştur ve bunu korkunç bir ilk deneyimle ilişkilendirebilirler. Köpeğiniz suyu ve yağmurda takılmayı sevse bile, banyo egzersizinden hoşlanmayabilir. Köpeğinize bu olursa, kendisini daha rahat hissettirmek için reçetesiz satılan bir şampuan kullanmayı deneyebilirsiniz.

Köpeğiniz için banyo zamanını daha katlanılabilir hale getirmek istiyorsanız, ona oyuncaklar sağlayabilirsiniz. Banyo sırasında dikkatini dağıtmanın bir yolu, küvete kaygan porseleni kavramasına yardımcı olacak kauçuk bir paspas yerleştirmektir. Ancak, köpeğinizi asla küvete zorlamamalısınız. Köpek muhtemelen rahatsız hissedecek ve kaçmaya çalışabilir.

Köpeğinizin su fobisi olabilir. İnsanların aksine, köpeklerin çok hassas bir işitme sistemi vardır, bu nedenle akan suyun sesi onu korkutabilir. Bu korkuyla başa çıkmanın en iyi yolu, evcil hayvanınızın banyo zamanından korkmasına neyin neden olduğunu bulmaktır. Doğru ses tonunu kullanarak ve onunla yatıştırıcı bir şekilde konuşarak köpeğinizin daha rahat hissetmesini sağlamaya çalışın.

Bir köpeğin banyo yapmaktan hoşlanmamasının bir başka nedeni de banyoyla ilgili kötü anılar olabilir. Köpeğiniz ıslandığı, her tarafına sıcak su sıçrattığı veya gözlerine şampuan püskürttüğü kötü bir deneyimi hatırlayabilir. Alternatif olarak, bir köpeğin banyo ile ilgili olumsuz anıları olabilir, örneğin küvete düştüğünde veya kaydığında olduğu gibi. Köpeğinizin banyo zamanından kaçınmaya çalışmasının nedeni bu olabilir.

Sıkça sorulan sorular

Sabun köpek sağlığı için zararlıdır. Bu nedenle kesinlikle köpeğinizi sabunla yıkamamalısınız. Köpeğiniz için uygun şampuan yoksa yıkamayı kısa keserek sadece durulama ve oyun olarak geçiştirebilirsiniz. Gerekli malzemeyi alarak bir sonraki banyo zamanını eksiksiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Uygun koşullar sağlandığında ve yıkama hakkında bilinçli olunduğunda köpeğinizi yıkamak zararlı değildir. Sık yıkanmadığı, yanlış şampuan kullanmadığı ve sıcak ya da soğuk su ile yıkanmadığı sürece yıkanan köpek pek çok fayda kazanımı sağlar. Tüyleri temizlenir, bakımlı ve parlak görünür. Derisi daha fazla hava alabilir. Topaklanma gibi sorunlar yaşanmaz.

Yaz aylarında serinlemeleri için köpekleri ayda bir kez ve kış aylarında iki ayda bir kez yıkamak yeterlidir. Daha sık yıkanmaları konusunda veterinerinizle görüşmenizi tavsiye ederiz. Cilt ve tüy sağlığı için uzmanlar tarafından önerilen sıklık budur.

Köpeğinizi özel olarak üretilmiş olan şampuan ile yıkamanızı tavsiye ederiz. Şampuan kullanırken miktara da dikkat etmelisiniz. Vücutlarında kimyasal kalıntı kalırsa sağlıkları tehlike altına girebilir.

Yorum & Görüşünüzü Bildirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.